به گزارش گروه علمي ايرنا ازستاد ويژه توسعه فناوري نانو، پژوهشگران دانشگاه كاليفرنيا موفق به ارائه ماده انعطافپذيري شدند كه ميتوان از آن در ساخت پوست مصنوعي استفاده كرد. اين ماده با الهام از خاصيت خودترميمي پوست طبيعي بدن ساخته شدهاست. اين ماده حاوي نوعي پليمر سنتزشده است كه درصورت آسيب ديدن به سرعت خود را ترميم ميكند.
حسام حايك از محققان اين پروژه ميگويد: وجود مشكل آسيبپذيري در حسگرهاي انعطافپذير موجود در بازار موجب شده تا نياز جدي براي توسعه اين حسگرها و ايجاد خاصيت خودترميمي در آنها به وجود آيد. ما موفق به ارائه پوست خودترميم شوندهاي شديم كه قابل خم شدن و انعطافپذير است. از هر نقطهاي كه اين ماده آسيب ببيند قادر است آن را ترميم كند.
اين حسگر از يك زيرلايه خودترميم شونده، الكترودهاي رسانا و نانوذرات طلاي اصلاح شده تشكيل شدهاست.
اين محقق ميافزايد: نانوذرات طلا در سطح زيرلايه و ميان الكترودهاي خودترميم شونده ميتواند موجب ترميم تركهاي موجود در سطح شود و در نهايت هدايت الكتريكي به حالت اوليه باز گردد.
اين ماده به محض ترميم شدن قادر است وجود تركيبات آلي فرار را در مقادير بسيار كم شناسايي كند، حساسيت اين حسگر چند ده ppm است. نتايج نشان ميدهد كه اين لايه قادر است در شرايط بسيار سخت نظير دماي 20- تا 40 درجه سانتيگراد خود را ترميم كند.
براي فرآيند ترميم، اين لايه رطوبت را جذب كرده و متورم ميشود؛ با اين كار زنجيره پليمري به شكل آزاد در آمده و ميتواند فرآيند ترميم را آغاز كند. يكي از نكات جالب در اين ماده آن است كه بعد از فرآيند ترميم، اين ماده نسبت به قبل مقاومتر ميشود.نتايج اين پژوهش در قالب مقالهاي در نشريه Advanced Materials منتشر شدهاست.
علمي **1354**1440
تهران - ايرنا - محققان آمريكايي با تركيب نانوذرات طلا و نوعي پليمر موفق به ساخت لايه انعطافپذير خودترميم شونده، شدند كه ميتوان بهعنوان پوست مصنوعي استفاده كرد. اين ماده با هر بار ترميم نسبت به قبل استحكام بيشتري پيدا ميكند.