به گزارش ايرنا، شبكه اينترنتي دويچه وله فارسي دوشنبه شب در گزارشي به شرح زير نوشت: شماري از سياستمداران ارشد آلماني خواستار بازبيني تجارت سلاح ميان آلمان و عربستان شدهاند.
احزاب اپوزيسيون در پارلمان آلمان بر شدت انتقادهاي خود از دولت اين كشور به خاطر همكاري با عربستان سعودي افزودهاند و خواستار آن شدهاند تا دولت در اين موضوع تجديدنظر كند.
اعدام 47 تن از جمله شيخ نمر، روحاني سرشناس شيعه در عربستان سعودي موجب شده تا حزبسبزها و حزب چپها بار ديگر بر توقف صادرات تسليحات نظامي به عربستان پافشاري كنند.
حتي در دولت ائتلافي متشكل از احزاب دمكرات مسيحي و سوسيال دمكرات نيز اين مساله ديگر موضوعي تابو به شمار نميرود و در مورد آن صحبت ميشود.
يورگن هارت، عضو كميته امور خارجي مجلس آلمان از حزب دمكرات مسيحي، گفته است كه هر گونه تصميمي در مورد صادرات سلاح بايد به دقت و احتياط بررسي شود.
او در يك برنامه تلويزيوني اظهار كرد، شكي نيست كه آلمان بايد در مورد رابطه خود با عربستان به طور اساسي تجديدنظر كند.
در حزب سوسيال دمكرات نيز برخي خواستار بررسي رابطه آلمان با عربستان سعودي شدهاند.
دويچه وله فارسي توضيح داد: رولف موتسنيش، معاون فراكسيون اين حزب در پارلمان در اين رابطه گفته است كه منافع سياسي در حال حاضر بايد در خط مقدم باشند و مسايل اقتصادي در پي آن قرار گيرند.
او اضافه كرده است كه در مورد صادرات سلاح، آلمان بايد بسيار محتاطانه عمل كرده و حتي دست رد به سينه عربستان بزند.
به گفته اين سياستمدار آلماني، عربستان سعودي در حل بحرانهاي منطقهاي در سوريه و يمن مي تواند نقش داشته باشد، اما پس از اعدامهاي دستهجمعي كه رخ دادهاند، رياض بايد بداند كه دست زدن به چنين اقدام هايي موضوع بيثباتكننده اي خواهند بود.
چم اوزدمير، رييس حزب سبزها خواستار آن شده است تا دولت آلمان در مقابل عربستان موضعي شفاف اتخاذ كند.
به گفته او نميتوان همزمان هم با تروريستهاي داعش جنگيد و هم با عربستان سعودي روابط تجاري فعال داشت.
كلاوديا روت معاون رييس پارلمان آلمان از حزب سبزها نيز به روزنامه دي ولت گفته است يك سياست خارجي بنا شده بر پايه ارزشها، مطقا هيچ ارتباطي با همكاري با يك كشور به عنوان شريك استراتژيك و تجهيز آن با تسليحات سنگين نظامي ندارد، كه ملت خودش را دسته دسته اعدام ميكند و وحشت ميآفريند.
برند ريكسينگر، رييس حزب چپها نيز خواستار قطع كامل صدور هرگونه سلاح به عربستان سعودي شده است، زيرا به گفته وي حقوق بشر براي اين كشور چيزي بيش از يك عبارت توخالي نيست.
دولت آلمان در نيمه نخست سال 2015 با صدور تسليحات نظامي به ارزش 3/5 ميليارد يورو موافقت كرد كه از ميان تسليحاتي به ارزش 178/7 ميليون يورو به عربستان سعودي صادر شد.
دويچه وله فارسي در پايان اضافه كرد: دولت آلمان در آن زمان تأكيد كرد كه تسليحات صادره به عربستان در برگيرنده تانكهاي نظامي و تجهيزاتي مشابه نبوده و تنها قطعات خودروهاي نظامي و تجهيزاتي از اين قبيل بوده است.
شبك **1080 **1917
دويچه وله: افزايش مخالفتها در آلمان با صدور سلاح به عربستان سعودي
۱۵ دی ۱۳۹۴، ۰:۴۳
کد خبر:
81907481
تهران- ايرنا- دويچه وله گزارش داد: اعدامهاي اخير در عربستان سعودي بار ديگر مخالفتها در آلمان را نسبت به صدور تسليحات نظامي به رياض را افزايش داده است.