به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، در بسیاری از كشورها از جمله هند، بیش از چند دهه است كه از پوست موز به عنوان یك ماده مغذی و دارویی استفاده می شود. تحقیقات جدید نشان می دهد پوست موز حاوی انواع ویتامین و مواد معدنی است و می توان آن را به صورت مخلوط با آب میوه، شیر موز، پخته و سرخ شده استفاده كرد. هرچه موز رسیده تر باشد، پوست آن شیرین تر و بافت آن نرم تر می شود و دلیل آن نیز وجود یك هورمون طبیعی گیاهی به نام اتیلن است كه در فرآیند رسیدن میوه ها ترشح می شود.
اتیلن پس از برهمكنش با قند و فیبر موجود در پوست موز، قند مركب را به قند ساده تبدیل می كند، به همین دلیل است كه موز رسیده شیرین تر است. هورمون های دیگر سبب تغییر رنگ پوست موز از سبز یه زرد می شوند.
محققان تغذیه مصرف روزانه موز را توصیه می كنند. یك موز با اندازه متوسط حاوی مواد مغذی زیر است:
-12 درصد از فیبر مورد نیاز روزانه را تامین می كند. فیبر برای هضم غذا و كاهش خطر ابتلا به دیابت مفید است.
-17 درصد از ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین می كند تا سلول های ایمنی بتوانند از بدن محافظت كنند و سبب رشد و توسعه سلول ها شوند.
-20 درصد ویتامین B6 بدن را تامین می كند. ویتامین B6 غذا را به انرژی تبدیل می كند.
-12 درصد پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین می كند. پتاسیم در توسعه سلول ها، بافت ها و اندام های بدن موثر است.
-8 درصد از منیزیم مورد نیاز بدن را تامین می كند. این ماده معدنی در تولید انرژی بدن و تنظیم فشار خون و گلوكز موثر است.
تحقیقات جدید متخصصان تغذیه سن دیه گو نشان می دهد مصرف موز با پوست، میزان تمام مواد مغذی اشاره شده را افزایش می دهد و علاوه بر آن، حاوی ویتامین های B6 و B12، منیزیم و پتاسیم است.
می توان چند برش موز را داخل یك سطل آب ریخت و برای چند روز در گوشه ای قرار داد و سپس گیاهان را با آن آبیاری كرد. مواد مغذی موجود در پوست موز سبب می شود كه رشد گیاه افزایش یابد و ریشه های آن تقویت شوند.
سركه تهیه شده از پوست موز بسیار مغذی و خوش طعم است و می تواند به عنوان چاشنی غذا و سالاد مورد استفاده قرار گیرد.
برخی از خواص دیگر پوست موز عبارتند از :
-از بروز افسردگی جلوگیری می كند
-سبب بهبود كیفیت خواب می شود
-سبب كاهش كلسترول می شود
-سبب بهبود عملكرد قلب می شود
-به كاهش وزن كمك می كند
-خاصیت پروبیوتیك و سم زدایی دارد
-ضد سرطان است
-از گلبول های قرمز محافظت می كند
-سرشار از آنتی اكسیدان است
-خاصیت ضد التهابی دارد
موزد در سال 2013 میلادی لقب محبوب ترین میوه آمریكا را از آن خود كرد.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - مطالعات جدید نشان می دهد كه پوست موز حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 و B12، پتاسیم و منیزیم است و خاصیت ضد التهابی و سم زدایی دارد.