به گزارش گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، حميدرضا طهوري افزود: گروه توليد، تجاريسازي و بازار دو اقدام اساسي شامل ايجاد يك تشكل صادراتي متشكل از شركتهاي خصوصي زيست فناوري با همكاري دستگاههاي دستاندركار و اتاق بازرگاني و همچنين تشكيل كارگروه صادرات محصولات زيستي در ستاد و فعالسازي آن در طول سال را در دستوركار قرار داده است.
وي گفت: اين برنامه ها با هدف دستيابي به اهداف مطرح شده در نقشه جامع علمي كشور و سند ملي توسعه زيست فناوري، در برخورداري از سه درصد بازار جهاني محصولات زيست فناوري و كمك به ارتقاي سطح علمي و فناوري به منظور كسب مقام نخست منطقه و سهم شايسته جهاني تدوين شده است.
به گفته طهوري، در سال جاري با توجه به اهميت توسعه صادرات محصولات زيستي و لزوم تحقق هدف كمي مندرج در نقشه جامع علمي كشور مبني بر كسب سه درصد صادرات بازار جهاني اين حوزه، لزوم تدوين نقشه راه و انجام مطالعات مرتبط در حوزههاي مختلف زيست فناوري در بررسي وضعيت موجود بازار زيستفناوري و پيش بيني ميزان صادرات هر حوزه تا افق 1404 بيش از پيش آشكار شد.
دبير كارگروه توليد، تجاريسازي و بازار ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي با اشاره به اينكه درحال حاضر مشخص نيست سبد صادراتي كشور در حوزه زيست فناوري به چه ميزاني است، افزود: لازم است اطلاعات موجود در اين حوزه و ميزان صادرات تحقق يافته و بازارهاي هدف را مشخص كنيم، در حال حاضر كشور ميزان صادرات مشخصي دارد، هدف اين نيست كه از اين مقدار مشخص بخشي را به عنوان زيستفناوري تعيين كنيم، بلكه خواهان افزايش سطح صادرات موجود از طريق افزايش ميزان صادرات در حوزه زيستي هستيم.
وي ادامه داد: همچنين ضروري است در مسير انجام اقدامات، هدف كمي دستيابي به سه درصد بازار جهاني درنظرگرفته شود، تا به اين ترتيب اقدام هدفدار و برنامهريزي شدهاي براي صادرات محصولات زيستي به همراه يك نقشه راه مشخص وجود داشته باشد، چراكه هدف اوليه عبارت از تهيه برنامه كلان و نقشه راه است.
طهوري با بيان اينكه به منظور تدوين چنين برنامهاي لازم است اقدامات مختلفي انجام گيرد، گفت: احصاي فهرست محصولات زيستفناوري (كالا و خدمات)، تهيه مصاديق ارائه شده منطبق با استاندارد بينالمللي، مشخص كردن عدد كنوني صادرات براي محصولات موجود در اين فهرست و مشخص شدن متولي اجرايي شدن افزايش صادرات به ميزان موردنظر و مطلوب به صورتي كه متولي مربوطه بضاعت كافي براي انجام اين كار را داشته باشد، از جمله اين اقدامات است.
وي افزود: همچنين بايد در اين مسير، نقشه راهي تدوين شود كه در آن اهداف مياني و سهم هر بخش از حوزه زيستفناوري به صورت چارچوب مشخصي تعيين شود و امكانات لازم در اختيار نهادهاي متولي امر قرار گيرد تا اطلاعات مربوط به وضعيت صادرات كشور به صورت دقيق و درست ارايه شود.
طهوري تعيين انتظارات از نهادهاي متولي مانند سازمان توسعه تجارت و وزارتخانه هاي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و جهاد كشاورزي را ضروري دانست و گفت: با عددگذاري و تعريف هدف كمي، روند انجام كار مشخص ميشود و به اين ترتيب هر وزارتخانه ميزان انتظارات را مي داند و شيوه عمل خود را تغيير ميدهد.
علمي (1) ** 9340**1834
تهران- ايرنا- دبير كارگروه توليد، تجاريسازي و بازار ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از تدوين برنامه كلان و نقشه راه صادرات محصولات زيست فناوري با هدف توسعه صادرات محصولات زيست فناوري خبر داد.