۲۰ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۱۹
کد خبر: 81914761
T T
۰ نفر
مراسم رونمائي از طرح ملي همسان گزيني در قوه قضائيه برگزار شد

تهران-ايرنا- مراسم رونمائي از اجراي طرح ملي همسان گزيني در معاونت فرهنگي قوه قضائيه با همكاري موسسه فرهنگي واطلاع رساني تبيان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه قضايي ايرنا، اين مراسم روز يكشنبه در ساختمان مركزي قوه قضائيه با حضور حجت الاسلام و المسلمين هادي صادقي معاون فرهنگي قوه قضائيه و حجت الاسلام و المسلمين محمدرضا آقاميري مديرعامل موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان برگزار شد كه در مراسم ياد شده، تفاهم نامه اجراي طرح همسان گزيني در قوه قضائيه با همكاري موسسه تبيان امضا شد.
زهره حسيني مدير پروژه طرح همسان گزيني موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان، درباره تفاهم نامه بين اين موسسه و قوه قضائيه گفت: بر اساس اين تفاهم نامه واسطيني از طرف قوه قضائيه به موسسه معرفي خواهند شد و براي آن ها كدهايي مشخص مي شود و قوه قضائيه همچنين مي تواند از مشورت واسطين اين موسسه كه شمار آنان به 150 تن مي رسد، استفاده كند.
وي افزود: قوه قضائيه با اشتراك در سامانه همسان گزيني موسسه تبيان مي تواند از افرادي كه در اين سامانه ثبت نام كرده اند براي طرح همسان گزيني كاركنان مجرد خود استفاده كند.
حسيني، اقدام قوه قضائيه در انعقاد تفاهم نامه با موسسه تبيان را ستود و از ساير سازمان ها و نهادها دعوت كرد اين موسسه را در اجراي طرح همسان گزيني ياري دهند.
مدير پروژه طرح همسان گزيني در موسسه تبيان با بيان اين كه تاكنون حدود 20 هزار تن در اين طرح ثبت نام كرده اند، افزود: دو سوم ثبت نام كنندگان خانم و اكثر ثبت نام كنندگان هم متولدين دهه 60 هستند.
وي افزود: اين طرح از 25 خرداد سالجاري آغاز و تاكنون منجر به ازدواج 190 زوج شده است و هر 6 ماه هم از ميان زوجين، آزمون ميزان رضايت از زندگي به عمل مي آيد تا اگر مشكلي بين زوج ها بوجود آمده باشد به مراكز مشاوره معرفي شوند.
حجت الاسلام و المسلمين محمدرضا آقاميري، مدير عامل موسسه تبيان در اين مراسم ، موسسه ياد شده را به عنوان نسخه ديجيتال سازمان تبليغات اسلامي معرفي كرد و گفت‌: اين موسسه طي 14 سال فعاليت با مطالباتي از جمله امر ازدواج و همسريابي از سوي كاربران خود مواجه بود.
وي فعاليت شبكه هاي اجتماعي و سايت هاي همسريابي را خلاف قانون دانست و گفت: اين مساله شوراي فيلترينگ و پليس فتا رادرگير كرده بود و به دلايلي برخورد با اين شبكه ها هم با مشكلاتي روبه رو بود.
ميرلوحي افزود: در اين ارتباطات كه دختر و پسر بدون حضور خانواده با هم ملاقات و گفت وگو مي كردند به دليل حذف خانواده مشكلات عديده بوجود مي آمد و سامانه همسان گزيني موسسه تبيان به خاطر حل اين معضل بوجود آمد كه مورد تائيد قوه قضائيه و شوراي فيلترينگ وهمچنين پليس فتا قرار گرفت.
مديرعامل موسسه تبيان در مورد اهداف تشكيل اين سامانه گفت: در اين سامانه، ملاقات چهره به چهره اتفاق نمي افتد و حضور خانواده پر رنگ شده است.
وي با بيان اين كه از كارهاي مهم اين موسسه اطلاع رساني در مورد امر ازدواج و همسان گزيني است، افزود: در اين سامانه حدود 20 هزار تن ثبت نام كرده اند كه ما قادر به پاسخگويي تمام متقاضيان نيستيم و به طور متوسط هر كدام از كارمندان روزانه با 6 متقاضي، قادر به مصاحبه و گزينش اند.
آقاميري ادامه داد: بهترين حالت براي پاسخگوئي به متقاضيان همسان گزيني در امر ازدواج همكاري سازمان ها و نهادها است كه با همين الگو بين كارمندان مجرد خود سامانه هائي را راه اندازي كنند.
وي تاكيد كرد: اگر اين مساله جزء مطالبات عمومي بشود، دولتمردان و مسئولان هم با توجه به اين مطالبه تسهيلات بيشتري براي امر ازدواج در نظر خواهند گرفت.

**فرهنگ جامعه تغيير كرده است
در ادامه اين مراسم، حجت الاسلام و المسلمين هادي صادقي معاون فرهنگي قوه قضائيه اظهار كرد: فرهنگ جامعه ما هم مثل جوامع ديگر در مسير تحول قرار دارد و در مسير اين تحول بسياري از رفتارهاي سنتي ما از جمله ازدواج هاي سنتي تغيير كرده و در نحوه آشنايي دختر و پسر، تفاوت هايي رخ داده است.
حجت الاسلام و المسلمين صادقي با بيان اين كه بازگشت به شيوه قديم به طور كامل ديگر مقدور نيست، افزود: شيوه هاي گذشته در همسريابي را از دست داده ايم و شيوه هاي جديد بازاري را هم كه در آن نقش خانواده از بين رفته است ، هم نمي توانيم بپذيريم، چرا كه بر اساس عقلانيت شكل نمي گيرد و به سرعت منجر به طلاق مي شود.
وي گفت: يكي از راه هاي مناسب براي اجراي طرح همسان گزيني براي دختران و پسران بر اساس آيات قرآن و روايات معصومين اين است كه همه مسئولان و همچنين آحاد مردم خود را در اين امر الهي مسئول بدانند و به عنوان يك وظيفه اجتماعي به آن نگاه كنند.
معاون فرهنگي قوه قضائيه با تاكيد بر تاسيس موسسات وي‍‍ژه همسان گزيني در جامعه، فعاليت موسسه تبيان را در اين مساله، مبارك خواند و گفت: يكي از كارهاي مهمي كه در طرح همسان گزيني شكل گرفته است، استفاده از تجربه بزرگ ترها در طرح همسان گزيني است.
وي افزود: در اين راه با مشورت صاحبان دانش، مشاوران ديني و روانشناسان ازدواج بر اساس عقلانيت شكل مي گيرد و قوه قضائيه هم با استفاده از اين تجربه طرح همسان گزيني را بين كاركنان مجرد و همچنين فرزندان مجرد كاركنان اجرائي خواهد كرد.
صادقي فرهنگ واسطه گري در امر ازدواج را از اقدام هاي خير خواند و گفت: بر اساس فرامين ديني هر قدمي كه براي اين امر خير برداشته شود، فرد را يك قدم به بهشت نزديك مي كند.
وي با بيان اين كه نبايد به آينده جوانان خود بي اعتنا باشيم، افزود: يكي از وظايف قوه قضائيه پيشگيري از آسيب ها در جامعه است و ما براي اين مساله از خودمان شروع كرديم و اجراي طرح همسان گزيني در بين كاركنان مجرد قوه قضائيه را آغاز كرديم.
اجتمام(3)**1193**1776