۲۰ دی ۱۳۹۴، ۱۸:۴۵
کد خبر: 81915210
T T
۰ نفر

مهر و امضای امیركبیر در آستان قدس رضوی

۲۰ دی ۱۳۹۴، ۱۸:۴۵
کد خبر: 81915210
مهر و امضای امیركبیر در آستان قدس رضوی

مشهد - ایرنا - سرپرست مركز اسناد سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی گفت: مجموعه ارزشمندی از اسناد مربوط به 'میرزا تقی خان فراهانی' معروف به امیركبیر، در این مركز نگهداری می شود كه از این مجموعه تعداد چهار برگ سند معتبر با مهر و دستخط وی است.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این سازمان، سالم حسین زاده افزود: این اسناد مربوط به سال های 1264 و 1268 هجری قمری است كه امیر كبیر صدر اعظمی ایران را در زمان ناصرالدین شاه قاجار برعهده داشته است.
وی بیان كرد: یكی از اسناد، نامه شخصی امیركبیر به ناصرالدین شاه قاجار در سال 1267 قمری است كه در آن به صراحت عنوان شده 'با امروز و فردا كردن و طفره رفتن، كار سلطنت پیش نمی ‌رود'.
وی اظهار كرد: سند دیگر نامه ‌ای مربوط به اعزام میرزا موسی مستوفی، از مستوفیان امور دیوانی كشور، به خراسان است كه امیركبیر در آن خطاب به وزیر خراسان، محمدناصر خان سردار پیشكار و وزیر خراسان مسئولیت امور دیوانی خراسان را به میرزا موسی مستوفی سپرده و سفارش وی را به وزیر خراسان كرده است.
سرپرست اداره اسناد آستان قدس رضوی گفت: سند دیگر نامه‌ ای با دستخط و مهر امیركبیر در باره نیروهای نظامی است كه در زمان شورش سالارالدوله فرزند 'آصف الدوله' در خراسان، كه سه سال به طول انجامید، نوشته شده است.
حسین زاده افزود: یكی دیگر از این اسناد نیز مربوط به نامه امیركبیر به مباشران دیوانی و حاكمان شهرهای مسیر تهران – مشهد در سال 1266 قمری است كه در آن امیركبیر دستور تامین سیورسات و حقوق نیروهای نظامی كه از قزوین به خراسان در حركت بودند را داده است.
وی بیان كرد: در نامه دوم امیركبیر به مباشران و حاكمان شهرهای مسیر تهران- مشهد دستور داده كه جیره و سیورسات و حقوق نیروی سواره نظام شاهسوند به فرماندهی 'صفرعلی خان' را تامین كنند.
وی با اشاره به غنای مركز اسناد آستان قدس رضوی اظهار كرد: وجود 13 میلیون برگ سند تاریخی دوره صفویه تا عصر حاضر در مركز اسناد آستان قدس رضوی، شهر مشهد را به قطب اسنادپژوهی و پژوهش های تاریخی تبدیل كرده است.
امیركبیر، صدراعظم دوره قاجار و اصلاح گر با اقتدار ایران بود كه نظام حاكمیت كشور را با اصلاحات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی همراه ساخت و با فعالیت های سازنده خویش، جامعه آن روزگار را با مقوله توسعه و پیشرفت آشنا كرد.
میرزا محمدتقی خان فراهانی كه در 1186 خورشیدی در روستای هزاوه فراهان اراك دیده به جهان گشوده بود پس از خدمات كم نظیر به كشور ایران و تلاش برای سربلندی و آبادانی این سرزمین، سرانجام در 20 دی 1230 خورشیدی به وسیله حاجی علی مراغه ای(حاجب الدوله) در حمام فین كاشان به شهادت رسید.
5132/7489
۰ نفر