۲۱ دی ۱۳۹۴، ۹:۱۵
کد خبر: 81915611
T T
۰ نفر
دو مركز علمی تحقیقاتی جدید در دانشگاه شیراز راه اندازی می شود

شیراز- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز گفت: دو انستیتو (مركز علمی تحقیقاتی) جدید در حوزه مهندسی شیمی بزودی با جذب نیروهای متخصص مورد نیاز فعالیت خود را در این دانشگاه آغاز می كنند.

دكتر احمد عریان دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با شكل گیری مراكز علمی تحقیقاتی جداگانه در حوزه ایزومریزاسیون و متانول، دانشگاه شیراز طرح های تحقیقاتی در این دو حوزه را از مرحله تولید علم تا تولید ثروت با مشاركت شركت های دانش بنیان به سرانجام می رساند و مقدمات تولید انبوه محصولات دانش بنیان این مراكز را فراهم می كند.
وی اظهار كرد: این مراكز علمی تحقیقاتی در منطقه جهان پارس در پردیس ارم دانشگاه شیراز فعالیت خود را آغاز می كنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز با اشاره به امضای 12 قرارداد همكاری بین وزارت نفت و دانشگاه های كشور در روز 13 دی 94 گفت: دو قرارداد از این مجموعه قراردادها بین دانشگاه شیراز و این وزارتخانه برای بهینه سازی و ارتقای فناوری تولید متانول و كاتالیست ها در ایران امضا شد كه شكل گیری دو مركز علمی تحقیقاتی جدید نیز بر اساس این قراردادها است.
متانول یا متیل الكل یا الكل متیلیك یا الكل چوب كه ساده ترین نوع الكل هاست. این ماده می تواند به عنوان ضد یخ، حلال و سوخت به كار برده می شود.
متانول به صورت محدود به عنوان سوخت در موتورهایی با سیستم احتراق داخلی استفاده می شود. متانول تولید شده از چوب و سایر تركیبات آلی را متانول آلی یا بیوالكل می نامند كه یك منبع تجدید شدنی برای سوخت است و در مواردی می تواند جایگزین مشتقات نفت خام شود.
** دانشگاه شیراز، دانشگاه محور در چهار استان
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز در بخش دیگری از این گفت و گو اظهار كرد: دانشگاه شیراز به عنوان دانشگاه محور در استان های فارس، خوزستان، كهگیلویه و بویراحمد و بوشهر انتخاب شده است و در حوزه پژوهش هم معاونت پژوهشی این دانشگاه، دبیر شورای پژوهش دانشگاه های این استان ها به غیر از دانشگاه های علوم پزشكی است.
وی گفت: شبكه آزمایشگاهی دانشگاه های این استان ها (شاعا) نیز از همین قاعده پیروی می كند و دبیرخانه مركزی این شبكه در منطقه هفت كشور در دانشگاه شیراز مستقر است.
عریان اظهار كرد: به طور اصولی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تجهیزات با فناوری پیشرفته را در اختیار آزمایشگاه مركزی مركز هر یك از مناطق كشور قرار می دهد تا استان های آن منطقه از خدمات این تجهیزات آزمایشگاهی بهره مند شوند.
وی ادامه داد: خدمات به دانشگاه های استان ها، سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی و انجام آزمایش های تخصصی و حتی تعمیر دستگاه های تحقیقاتی دستگاه ها از شرح وظایف آزمایشگاه های مركزی دانشگاه ها است.
** آغاز فعالیت آزمایشگاه مركزی دانشگاه شیراز از یك ماه گذشته
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز در بخش دیگری از این گفت و گو یادآور شد كه آزمایشگاه مركزی این دانشگاه از یك ماه گذشته فعالیت خود را آغاز كرده است و به مجموعه های دانشگاهی و غیردانشگاهی خدمات ارائه می كند.
وی افزود: میكروسكوپ الكترونی اسكنینگ در این آزمایشگاه مركزی نصب شده است و دستگاه های دیگر آزمایشگاهی نیز در آینده نصب می شود.
عریان گفت: آزمایشگاه مركزی دانشگاه شیراز هم اینك در فضایی به وسعت دو هزار و 500 مترمربع در حال تكمیل است اما به نظر می رسد كه در آینده نیازمند فضایی به وسعت 20 هزار متر مربع برای پاسخ مناسب به نیازهای تحقیقاتی استان و كشور باشیم.
به گفته معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، علاوه بر آزمایشگاه مركزی این دانشگاه، هم اینك حدود 250 آزمایشگاه در دانشكده های مختلف دانشگاه كانون فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی استادان و دانشجویان است.
2027