به گزارش خبرنگار ایرنا،تکمیل ظرفیت تصفیهخانه فاضلاب شماره یک و افزایش جمعیت کلانشهر شیراز، ضرورت احداث تصفیهخانههای جدید و مدرن که بتواند نیازهای این شهر بزرگ را برطرف کند به شدت احساس شد، بدین ترتیب ساخت تصفیهخانه جدید در سالهای اخیر در دستورکار مسئولان استان قرار گرفت.
تصفیه خانه فاضلاب شماره ۲ شیراز یکی از طرحهای کلیدی با هدف توسعه و عمران منطقهای کلان شهر شیراز برای ساماندهی این وضعیت بود.
عملیات اجرایی این تصفیهخانه که در جنوب شرقی شیراز و در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار احداث شده و نقش بسزایی در بهبود زیست محیطی، افزایش سطح بهداشت و رفاه مردم دارد در سال ۱۳۸۹ آغاز شد.
روز پنجشنبه ۱۲تیرماه ۱۳۹۹ بود که این تصفیه خانه با حجم روزانه یک صد هزار مترمکعب، با حضور رئیس جمهور وقت و وزیر نیرو در یک ارتباط ویدئو کنفرانسی به افتتاح و بهره برداری رسید و قرار بود با راهاندازی این تصفیه خانه حدود ۶۰۰ هزار نفر از خدمات آن بهرهمند شوند و حدود ۱۸۰ هزار خانوار تحت پوشش خدمات آن قرار بگیرند.
اما عملیات اجرایی برای تکمیل این پروژه در طول این سالها به کندی پیش رفت و هنوز هم این پروژه نتوانسته به مرحله بهرهبرداری کامل برسد؛ متولیان شرکت آب و فاضلاب شیراز معتقدند آنچه که تا کنون در فاز ۱ و ۲ به بهرهبرداری رسیده برای جمعیت ۶۰۰ هزار نفر بوده اما در حال حاضر عملیات اجرایی مدول ۳ و ۴ نیز جهت رفع نیاز جمعیت حدود ۶۰۰ هزار نفر آغازشده است.
این تصفیهخانه دارای ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز است که با تکمیل طرحهای توسعه در فازهای ۳ و ۴، ظرفیت تصفیه به ۲۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز خواهد رسید؛ همچنین افزون بر تولید پساب و تصفیه فاضلاب، امکان تهیه کود برای محصولات باغی و تولید برق از بیوگاز نیز در این تصفیهخانه فراهم شده است.
برای تسریع در روند عملیات اجرایی این پروژه در روزهای اخیر استاندار فارس به همراه معاون عمرانی استانداری و هیات همراه از تصفیهخانه فاضلاب شماره ۲ شیراز و طرح توسعه آن، به منظور بررسی پیشرفتها و ظرفیتهای این طرح بازدید کرد.
صنایع آببر بجای استفاده از آب شرب پساب را پیش خرید کنند
استاندار فارس در این بازدید گفت: در انتهای فرآیند تصفیه نه بویی استشمام میشود و نه کدورتی در آن مشاهده میشود و آب کاملاً روشن و شفاف است؛ شایسته و ضروری است که صنایع آببر بجای استفاده از آب شرب، پساب را پیش خرید کنند؛ ما هیچ چارهای نداریم جز اینکه در صنعت پساب را جایگزین آب شرب کنیم.
حسینعلی امیری در خصوص رویکرد استانداری در حوزه مصرف آب هم گفت: سیاست استانداری فارس، حمایت از شیوههای مدرن مدیریت مصرف آب و فاضلاب جهت استفادههای صنعتی است و از این طریق میتوانیم بهرهوری را بالا ببریم.
استاندار فارس همچنین ضمن بازدید از مرکز هوشمند تله متری و تله کنترل و رصد سیمای کلی آب کلانشهر شیراز بر توسعه طرحهای آبرسانی پایدار تأکید کرد.
بدون شک تصفیه خانه فاضلاب شماره ۲ شیراز یکی از طرحهای کلیدی در توسعه و عمران منطقهای این کلان شهر است که نقش بسزایی در بهبود زیست محیطی افزایش سطح بهداشت و رفاه مردم خواهد داشت و نیاز است تدابیر لازم برای به سرانجام رساندن این پروژه هر چه سریعتر اتخاذ شود چراکه فاضلاب تصفیه نشده میتواند مشکلات عدیده زیست محیطی به دنبال داشته باشد و نبود سیستم جامع فاضلاب شهری سلامت مردم را تهدید خواهد کرد.
نظر شما