سيروان غفوري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از حجم 350 تُني زباله روزانه شهر سنندج بيش از 75 درصد آن را مواد آلي و پسماندهاي مواد غذايي تشكيل مي دهد.
او گفت: در مجتمع دفن و پردازش كارخانه بازيافت اقدام لازم در خصوص جداسازي پسماندهاي شهري و توليد كمپوست ( كود آلي ) صورت مي گيرد.
وي افزود: كاهش شيرابه و عدم توليد گازهاي گلخانه اي، كاهش ميزان مواد دفني و افزايش طول عمر مراكز دفن، جلوگيري از دفن مواد با ارزش، بهبودي هواي منطقه و حفظ سلامتي افراد ساكن در محيط اطراف و در نهايت حفظ بهداشت محيط از اولويت هاي مهم اين سازمان در جمع آوري و بازيافت زباله است.
او اظهار كرد: امروزه مديريت پسماند يكي از ضروري ترين محورهاي توسعه پايدار است و جلوگيري از آسيب رساني به محيط زيست و آلوده نشدن آب هاي زيرزميني از نتايج مديريت صحيح و جامع پسماندها است.
غفوري همچنين به راه اندازي واحد HSE در راستاي اهداف سازمان از جمله حفظ و ارتقاء بهداشت و سلامت شهروندان و با هدف نهادينه كردن استانداردهاي بهداشت، ايمني و محيط زيست و اجرايي نمودن دستورالعمل اجراي ماده 5 قانون مديريت پسماند اشاره كرد.
وي از فنس كشي محل دفن پسماندهاي شهري خبر داد و گفت: اطفاء حريق در اين محدوده، تمهيدات لازم براي اجراي طرح تفكيك از مبداء در سه نقطه از سطح شهر سنندج، جمع آوري كتب مقدس و ادعيه و صحافي مجدد آنها جهت اهداء به مدارس و مساجد و تكايا در ايستگاه ثابت طرح تفكيك كاغذ و مقوا از مبداء از ديگر اقد امات سازمان بازيافت است.
وي پذيريش پسماندهاي روستايي با شعاع 20 كيلومتري از شهر سنندج در راستاي اهداف زيست محيطي، هماهنگي و انجام تمهيدات جهت انتقال شيرابه محل دفن به تصفيه خانه فاضلاب و جلوگيري از ورود شيرابه به رودخانه قشلاق را ديگر فعاليت هاي سازمان در سال جاري برشمرد.
وي با اشاره به اينكه در زمينه فرهنگي نيز اين سازمان فعاليت هايي داشته بيان كرد: رويكرد مناسب در جهت ترويج فرهنگ عمومي حفاظت از محيط زيست در ايام سال نو، توزيع بسته هاي فرهنگي و نايلون جمع آوري زباله جهت بازگردندان زباله ها به شهر در روز طبيعت و انجام تبليغات محيطي در رابطه با بهداشت محيط، پسماند و محيط زيست در راستاي تبيين مفاهيم مديريت پسماند و فرهنگ سازي در جامعه از اين دست مي باشد.
غفوري افزود: در حوزه خاك و نخاله اقداماتي نظير راه اندازي سايت خاك و نخاله باند حاشيه اي فرودگاه سنندج، انجام مطالعات محيطي و تهيه نقشه توپوگرافي و هوايي و همچنين اخذ مجوز ايجاد سايت هاي جديد تخليه خاك و نخاله، بهسازي و نصب تابلوها و علائم هشداري و خبري و پاكسازي و بهسازي حاشيه جاده هاي مبادي ورودي و خروجي شهر صورت گرفته است.
وي اظهار اميدواري كرد بتوان در راستاي دست يابي به اهداف كلان سازمان اقدامات لازم در خصوص تامين محيط زيست سالم و پاك، ايجاد زير ساختهاي مناسب و تامين امكانات و ماشين آلات تخصصي انجام شود.
وي افزود: اين زيرساخت ها جهت تحقق اهداف اساسنامه، مديريت، نظارت و فرآوري و بازيافت و پردازش زباله توليدي براي تبديل تهديد زباله به يك فرصت اشتغال و توليد ثروت خواهد بود.
شهر سنندج مركز استان كردستان حدود 500هزار نفر جمعيت دارد.
3033
سنندج- ايرنا- مدير عامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري سنندج توجه جدي به حفظ محيط زيست از راه مديريت پسماند را از اولويت هاي شهرداري سنندج دانست و گفت: روزانه 350 تُن زباله از سطح شهر جمع آوري و به كارخانه بازيافت انتقال داده مي شود.