۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۷:۱۰
کد خبر: 81918098
T T
۰ نفر
استاندار مازندران نسبت به تعلل در آماده نبودن زيرساخت هاي صادرات هشدار داد

ساري-ايرنا- استاندار مازندران نسبت به تعلل در آماده نشدن زير ساخت هاي صادرات به مديران كل دستگاههاي اجرايي مرتبط با بخش بازرگاني و تجارت هشدار داد.

ربيع فلاح روز سه شنبه در جلسه كارگروه توسعه صادرات استان كه به منظور پيگيري تفاهم نامه هاي في مابين استان مازندران و استان هاي منگستائو قزاقستان، آستراخان روسيه و آذربايجان برگزار شد ، به تحولات روابط روسيه و تركيه اشاره و گفت: در حالي كه اكنون فرصتي مهم براي صادرات محصولات غذايي به روسيه براي بازرگانان فراهم شده است اما متاسفانه در مهيان كردن زير ساخت ها عقب هستيم.
وي از بازار كشورهاي حاشيه درياي خزر به ويژه روسيه و قزاقستان به عنوان فرصتي براي صادرات محصولات كشاورزي مازندران ياد كرد و گفت: بدون تعارف بايد عرض كنم اگر مديران مرتبط با بخش صادرات ، كوتاهي را براي حل مشكلات زير ساختي داشته باشند ، توبيخ مي شوند.
وي با اشاره به اينكه مقوله صادرات محصولات كشاورزي به بازار روسيه و قزاقستان با شركت شخص رئيس جمهوري در جلسات مهم ملي پيگيري مي شود، ادامه داد: ورود محصولات كشاورزي مازندران به بازار روسيه مورد تاكيد روساي جمهوري ايران و روسيه قرار گرفته است.
استاندار مازندران خاطر نشان كرد: توسعه صادرات ، رويكرد جدي دولت در اقتصاد مقاومتي است و استان مازندران به عنوان استان مهم توليد محصولات كشاورزي صادراتي بايد در بازارهاي كشورهاي حاشيه درياي خزر به ويژه روسيه ورود پيدا كند.
وي توضيح داد: فراخوان حضور شركت هاي مهم صادراتي استان هاي شمالي در استفاده از فرصت حضور محصولات كشاورزي به بازار روسيه را انجام داديم .
وي با بيان اينكه افراد و شركت هاي مهمي كه محصولات كشاورزي صادراتي توليد مي كنند را بايد شناسايي كنيم، گفت: با آغاز به كار دولت يازدهم ، بخش زيادي از مشكلات در رفت و آمدهاي سياسي و اقتصادي و نواقص زير ساختي بين ايران با روسيه حل و فصل شده است.
وي به انجام چند سفر در قالب هيات هاي تجاري و اقتصادي مازندران به آستارخان روسيه، اكتائو قزاقستان و تركمنستان اشاره كرد و گفت: تفاهم نامه هاي مهمي را در اين سفر منعقد شده است كه مديران دستگاههاي اجرايي مرتبط با بخش صادرات به ويژه اتاق بازرگاني استان بايد پيگيري كنند.
استاندار مازندران از برگزاري نشست بررسي مشكلات صادرات محصولات كشاورزي به روسيه با حضور مسئول كميسيون مشترك ايران و روسيه در ساري خبر داد و بيان داشت: انتظار داريم كه بازرگانان و شركت هايي كه در حوزه صادرات فعال هستند، به صورت واقعي پاي كار بيايند.
محمد محمد پور رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران از آماده شدن زير ساخت هاي صادراتي انواع محصولات به ويژه مواد غذايي به بازار روسيه و ديگر كشورهاي حاشيه درياي خزر خبر داد و گفت: يارانه صادراتي حمل و نقل هوايي، دريايي و زميني را وزارت صنعت و معدن و تجارت تخصيص داده است.
وي با بيان اينكه كشتيراني منظم با كانتينرهاي ويژه حمل محصولات غذايي فاسد پذير در بنادر امير آباد و نوشهر استان مازندران فراهم شده است، ادامه داد: اكنون 20درصد هزينه حمل و نقل دريايي و زميني ايران به روسيه و 30درصد صندلي پرواز آستاراخان ، اكتائو و ساري را وزارت صنعت ، معدن و تجارت ذخيره و پرداخت مي كند.
رئيس سازمان صنعت و معدن و تجارت مازندران با تاكيد بر اين نكته كه اكنون زير ساخت هاي صادراتي در استان مازندران و مرزهاي ايران با كشورهاي حاشيه درياي خزر به نسبت سال هاي قبل فراهم تر است، گفت: در حالي كه بازرگانان روسيه تقاضاي 10هزار تن ماهي غزل آلا را از بازرگانان مازندران دارند، اما اين محصول آماده نيست.
وي در عين حال به صادرات محصولات لبني استان مازندران به كشور روسيه اشاره كرد و گفت: مجوز صادرات لبنيات استان به بازار روسيه صادر شده است.
محمد پور از نهايي شدن اخذ مجوز صادرات طيور مازندران به بازار روسيه خبر داد و بيان داشت: واگذاري غرفه هاي نمايشگاهي مسكو به بازرگانان مازندران از ديگر فرصت هاي مهيا شده در اين بخش است.
وي از راه اندازي نمايشگاه فضاي مجازي معرفي 40 نوع از محصولات صادراتي مازندران به ويژه مواد غذايي خبر داد و گفت: با هماهنگي هاي انجام شده زمينه صادرات محصولات صادراتي از طريق راه زميني با ورود كاميون هاي روسي به استان نيز مهيا شده است.
به گزارش ايرنا مازندران در توليد مرغ ، ماهي ، گل و گياه، تخم مرغ ، مركبات ، كيوي و ديگر محصولات كشاورزي صادراتي نقش مهمي در كشور دارد.
مازندران سالانه بيش از شش ميليون تن انواع محصولات غذايي توليد مي كند.ك/2
6990/6097