۲۵ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۱۹
کد خبر: 81921132
T T
۰ نفر

شبكه های اجتماعی عامل افزایش طلاق در مالزی

۲۵ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۱۹
کد خبر: 81921132
شبكه های اجتماعی عامل افزایش طلاق در مالزی

كوالالامپور – ایرنا – گسترش استفاده از شبكه های اجتماعی در بین خانواده های جوان در مالزی زندگی عادی این خانواده ها را دچار اختلال كرده و میزان طلاق را در این قشر افزایش داده است.

به گزارش ایرنا، استفاده از وسایل الكترونیك و شبكه های اجتماعی مانند 'واتساپ'، 'فیسبوك' و 'اینستاگرام' كه اكنون به بخشی از زندگی امروزی به ویژه در بین قشر جوان تبدیل شده اند، به عنوان عامل افزایش طلاق در مالزی معرفی شدند.
از جمعیت 30 میلیونی مالزی19 میلیون و 200 هزار نفر كاربر شبكه اینترنت هستند و 15 میلیون و 600 هزار نفر در شبكه فیسبوك فعالیت می كنند.
شبكه های اجتماعی در 64 درصد از جمعیت مالزی به ویژه قشر جوان نفوذ كرده است و برخی آمارها نشان می دهد هر مالزیایی به طور متوسط 233 دوست در شبكه های اجتماعی دارد.
این شرایط باعث شده كارشناسان مسائل اجتماعی تاكید كنند شبكه های اجتماعی و حضور بیش از حد در این شبكه ها به ویژه در بین جوانان متاهل باعث افزایش طلاق شده است.
آمارهای ارایه شده توسط دولت مالزی نشان می دهد میزان طلاق در این كشور در كمتر از یك دهه به بیش از دو برابر رسیده است .
به نوشته روز جمعه تارنمای روزنامه 'سان دیلی'، 'ماریانی محمد نور' روانشناس و استاد دانشگاه مالایا (یو.ام) گفت برنامه های تلفن همراه از قبیل واتساپ به محلی برای بیان خشونت ها و عصبانیت زوج های جوان تبدیل شده است.
وی گفت این قبیل برنامه ها می توانند به روابط نزدیك تر خانواده ها كمك كنند، اما از آنها به ویژه بین نسل جوان استفاده نامناسب می شود.
این كارشناس تصریح كرد، هنگام خشونت، پیامی كه از طریق واتساپ ارسال می شود می تواند با آنچه كه فرستنده قصد ارسال آن را داشته است، متفاوت باشد.
وی این سخنان را در بازتاب اخبار طلاق های انجام شده در مالزی بیان كرد كه در شش سال گذشته بیش از 274 هزار طلاق در این كشور ثبت شده است.
بر اساس این اخبار، تفاوت های آشتی ناپذیر، خیانت، دخالت های خانوادگی و مشكلات اقتصادی از جمله عوامل موثر در افزایش طلاق در مالزی عنوان شده اند.
تنها در شش ماه نخست سال گذشته میلادی 38 هزار و 35 طلاق در مالزی ثبت شد كه بخشی از این آمار مربوط به زوج های مسلمان است كه در این دوره زمانی به صورت روزانه 156 طلاق در بین آنها ثبت شده است.
به گفته این استاد دانشگاه، سایر رسانه ها و شبكه های اجتماعی از قبیل فیسبوك و اینستاگرام نیز به دلیل انتشار عكس ها و مطالب نامناسب می توانند روابط زوج های جوان را تحت تاثیر قرار دهند.
وی گفت كه زوج های جوانی كه با یكدیگر دچار مشكل می شوند، باید در مورد مشكلات خود بحث و گفت وگو كنند و در جستجوی مشاوره باشند.
تغییر ساختار خانواده ها در مالزی و افزایش میزان طلاق طی سال های اخیر، مقامات این كشور را به سمت استفاده از روش هایی به منظور تحكیم بنیان خانواده سوق داده است.
یك مطالعه علمی در مورد رفتار در شبكه های اجتماعی نشان می دهد افرادی كه از شبكه فیسبوك بیش از یك بار و یك ساعت در روز استفاده می كنند به احتمال زیاد درگیری طلاق و فروپاشی خانواده می شوند.
آساق**241**1611