۲۷ دی ۱۳۹۴، ۱۶:۱۷
کد خبر: 81924299
T T
۰ نفر
عراق بهترين گزينه براي صدور خدمات فني و مهندسي خراسان رضوي است

مشهد- ايرنا- رئيس انجمن خدمات فني و مهندسي خراسان رضوي گفت: عراق بهترين گزينه براي صدور خدمات فني و مهندسي اين استان است كه زمينه آن بايد از سوي مسئولان فراهم شود.

محسن خندان دل روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: عراق در حال بازسازي بخشهاي مختلف و تكميل زيرساختهاست لذا صدور خدمات فني و مهندسي به آن كشور و شركت در پروژه هاي مختلف فرصت مغتنمي براي خراسان رضوي است.
وي با اشاره به مشكلات و موانع موجود در صدور خدمات فني و مهندسي اظهار كرد: عراق شرايط خاص فرهنگي و ديني نزديك به ايران دارد و الزامات اقتصادي دو كشور مشابه است ضمن اينكه كشورهاي ديگر نظير تركيه رقيب ايران براي سرمايه گذاري در عراق محسوب مي شوند.
وي گفت: يكي از الزامات اقتصادي براي صدور خدمات فني و مهندسي به عراق حضور در مناقصات است اما آنچه از مناقصاتي كه تاكنون برگزار شده برمي آيد، در باره برنده شدن شركتهاي ايراني در مناقصه ها بزرگ نمايي شده و اين امر با آمار واقعي فاصله بسيار دارد.
خندان دل افزود: علت فاصله معنادار بين علاقه و تلاشي كه شركتها براي حضور در مناقصه ها مي كنند با خروجي آن را مي توان بالا بودن قيمت تمام شده خدمات ايراني براي عراقي ها يا امتناع مجريان دستگاه هاي دولتي عراق از دراختيار گذاشتن همه پروژه هاي خود به شركتهاي فني و مهندسي ايراني دانست.
وي با اشاره به موانع داخلي براي حضور شركتهاي فني و مهندسي خراسان رضوي در پروژه هاي عمراني كشور عراق اظهار كرد: خطوط اعتباري براي ضمانت نامه هاي بانكي به منظور حضور شركتها در مناقصه هاي خارج از كشور كمتر در اختيار بخش خصوصي قرار مي گيرد و بانكها در اين زمينه ضعيف عمل مي كنند.
رئيس انجمن خدمات فني و مهندسي خراسان رضوي گفت: عدم همكاري بانكها در صدور ضمانت نامه هاي بانكي موجب ناكامي بيشتر شركتهاي خدمات فني و مهندسي استان در مناقصه هاي كشور عراق شده است.
وي افزود: به دليل ريسك زياد سرمايه گذاري در كشور عراق، شركتهاي بيمه گذار در حوزه صادرات كمتر علاقه اي به حضور در اين بخش و تضمين آن دارند.
وي اظهار كرد: اگر منافع ملي مدنظر است بايد ريسك پذيري در حوزه خدمات را به شركتهاي بيمه منتقل كرد و در حوزه بيمه صادرات خدمات فني و مهندسي چاره انديشي نمود.
خندان دل با اشاره به مشكلات موجود در بخش تامين منابع مالي شركتهاي خدمات فني و مهندسي استان براي اجراي مناقصه ها در عراق گفت: شركتها نياز به سرمايه در گردش دارند اما بانكها حاضر نيستند منابع اعتباري در اختيار آنها قرار دهند.
وي افزود: عمده هزينه هاي شركتهاي خدمات فني و مهندسي در پروژه هاي عمراني مربوط به انجام مشاوره ها و محاسبات است و سيستم بانكي كمتر علاقه به اين بخش دارد و حاضر به ريسك كردن در اين بخش نيست.
وي با قدرداني از دستگاه ديپلماسي براي اجراي برجام و لغو تحريم ها اظهار كرد: تيم مذاكره كننده ايراني و دستگاه ديپلماسي ايران عقلانيت را به اثبات رساند.
خندان دل ادامه داد: اجراي برجام ضمن گشايش فضاي سياسي و بهبود روابط ايران با كشورهاي ديگر يكي از مشكلات مهم بخش صادرات را كه مربوط به نقل و انتقال پول مي باشد برطرف مي كند.
وي گفت: با گشايش سيستم بانكي و به رسميت شناخته شدن ايران توسط بانكهاي خارجي و تضمين مالي شركتهاي خدمات فني و مهندسي توسط آنها، نتايج حضور اين شركتها در مناقصه هاي بين المللي بويژه كشور عراق به مراتب بهتر از گذشته خواهد شد.
وي افزود: با اجراي برجام، بهبود روابط سياسي و كاهش ريسك سرمايه گذاري در كشورهاي ديگر، مشكل صدور ضمانت نامه هاي بانكي براي شركتهاي خدمات فني و مهندسي نيز رفع مي شود.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي و بين الملل استانداري خراسان رضوي نيز با اشاره به زمينه هاي بسيار مساعد صدور خدمات فني و مهندسي اين استان به عراق و حضور شركتها در اين كشور به ويژه در پروژه هاي بزرگ عمراني و زيرساخت هاي آن بر لزوم بهره برداري حداكثري از اين فرصت تاكيد كرد.
علي رسوليان گفت: در 9 ماه امسال 71 ميليون دلار كالا از استان خراسان رضوي به كشور عراق صادر شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 28 درصد رشد داشته و جايگاه صادراتي كشور عراق از مكان پنجم به سوم كشورهاي هدف صادراتي اين استان ارتقا يافته است.
7489 / 6053