۳ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۲۸
کد خبر: 81931630
T T
۰ نفر
رعایت بی طرفی اصل مهم حفظ سلامت انتخابات

مراغه - ایرنا - پرهیز از جانبداری، رعایت اصل بی طرفی و اجرای قانون از سوی مجریان و دست اندركاران انتخابات، اصل مهم در حفظ سلامت انتخابات و جلب اعتماد عمومی است.

اجرای صحیح، شفاف و بدون اغماض قانون در انتخابات از اصلی ترین خواسته های مردم، نامزدهای مجلس شورای اسلامی و طرفداران آن ها از مجریان و دست اندركاران انتخابات است كه علاوه بر جلب اعتماد عمومی برای حضور حداكثری در انتخابات، موجب تحقق سلامت انتخابات و انتخاب فرد اصلح برای حركت به سمت توسعه و پیشرفت كشور می شود.
انتخابات در جمهوری اسلامی ایران از فرصت سازترین عرصه های انقلاب اسلامی برای مشاركت مردم، نمایندگان و مسئولان در عرصه سیاسی كشور است تا مردم با نظر و رای خود قانون گذارانی اصلح را برای مجلس شورای اسلامی انتخاب كنند و آن ها نیز با تقنین قوانینی كارآمد و موثر، مسئولان را در راستای ارایه خدمت بهتر به ملت یاری دهند.
مردم ایران اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به صورت میانگین سالانه یك انتخابات را تجربه كرده و نخبگان كشور نیز در این سال ها با انتخاب مردم، فرصت حضور در عرصه های گوناگون برای خدمت گزاری را پیدا كرده اند.
سلامت انتخابات همیشه از دغدغه های مردم و حتی نامزدهای انتخابات بوده و حفظ آن در نظام های مردم سالار از اصل های مهم جلب اعتماد و حضور حداكثری مردم در این عرصه سیاسی است.
مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی برای حفظ سلامت انتخابات همواره از سه شیوه سیاسی، نظارتی و قضایی استفاده كرده اند تا علاوه بر جلب حمایت و اعتماد مردم برای برگزاری انتخاباتی پرشور و حداكثری، راه های مخدوش شدن سلامت انتخابات را ببندند.
خبرگزاری ایرنا دفتر مراغه در این خصوص میزگری را با عنوان سلامت انتخابات با حضور مسئولان ذیربط برگزار كرد تا مسئولان هیات های اجرایی، نظارت و نهادهای مرتبط در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه مراغه و عجب شیر به سوال های مختلفی كه در ذهن مردم، نامزدها و طرفداران آن ها و مخاطبان در خصوص سلامت انتخابات و راه های جلوگیری از خدشه در این عرصه وجود دارد، پاسخ بگویند.

** تدابیر لازم برای برگزاری انتخابات سالم اتخاذ شده است
رییس ستاد انتخابات حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر در این میزگرد با بیان اینكه هفتم اسفند سال جاری دو انتخابات حساس در كشور و به تبع آن در این حوزه برگزار می شود، افزود: هیات اجرایی انتخابات در این حوزه با همكاری هیات های نظارت و بازرسی، دادستانی، نیروهای انتظامی و امنیتی علاوه بر تشكیل كمیته امنیت انتخابات، تدابیر لازم برای برگزاری انتخابات سالم را اتخاذ كرده است.
ظفر محمدی، با بیان اینكه ویژگی مهم برگزاری انتخابات سالم، رعایت بی طرفی و پرهیز از جانبداری از سوی مجریان و دست اندركاران انتخابات است، افزود: دست اندركاران برگزاری این انتخابات در این حوزه همیشه بر این اصول واقف بوده و بر آن تاكید دارند.
وی، یادآور شد: هماهنگی های لازم با اعضای تصمیم گیرنده كمیته انتخابات در این حوزه در راستای اجرای تمامی قوانین انتخابات، اتخاذ تدابیر لازم برای حفظ بی طرفی از سوی تمامی دست اندركاران و جلوگیری از استفاده از اموال عمومی و دولتی له یا علیه نامزدها انجام شده است.
معاون استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار ویژه مراغه، با دادن اطمینان به مردم، نامزدها و طرفداران آن ها مبنی بر بی طرفی و عدم جانبداری مجریان و دست اندركاران انتخابات در این حوزه از نامزدهای انتخابات، اظهار داشت: با این اقدام ها پیش بینی می شود مشكل خاصی در برگزاری انتخابات در این حوزه روی ندهد و انتخاباتی سالم با رعایت بی طرفی و بدون جانبداری از نامزدها برگزار شود.
مجمدی، ادامه داد: طبق قانون، تبلیغات پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به ترتیب 15 و هشت روز مانده به روز انتخابات بوده و 24 ساعت قبل از زمان شروع رای گیری متوقف می شود.
وی، گفت: طبق فراخوان وزارت كشور در حوزه مراغه و عجب شیر، 38 داوطلب نامزدی ثبت نام كرده بودند كه هیات نظارت در فرصت قانونی خود، صلاحیت 21 نفر از داوطلبان نامزدی این حوزه را تایید كرد.
دادستان عمومی انقلاب مراغه نیز در این میزگرد گفت: از ابتدای برنامه زمانبندی وزارت كشور، تلاش ها برای برگزاری انتخابات سالم، پرشور و حداكثری در این حوزه مشهود بود و برای حفظ سلامت انتخابات از دو روش نظارت قضایی و شورای نگهبان استفاده می شود.
علی دلداری، افزود: نهادهای قضایی، مسئول نظارت قضایی بر سلامت انتخابات هستند كه پس از صدور بخشنامه از سوی ریاست قوه، ستاد پیشگیری از وقوع جرایم و تخفات انتخاباتی در قالب شعبه ویژه رسیدگی به تخلف های انتخاباتی در دادگستری مراغه تشكیل شده است.
وی اظهار كرد: این شعبه یك ماه قبل از شروع ثبت نام داوطلبان نامزدهای انتخاباتی تشكیل شد و كار خود را تا پایان انتخابات ادامه می دهد.
دلداری، با دادن اطمینان به مردم، نامزدها و طرفداران آن ها از برخورد با هرگونه عوامل مخدوش كننده سلامت انتخابات در این حوزه خبر داد و گفت: تشكیلات قضایی هیچ نقشی در اجرا و نظارت بر تایید و رد صلاحیت ها ندارد و وظیفه آن پیشگیری از وقوع تخلفات و بعد از وقوع نیز رسیدگی و برخورد با این جرایم بدون اغماض است.
رییس هیات بازرسی انتخابات مراغه نیز گفت: مهمترین خصوصیت هیات بازرسی انتخابات، كمك به برگزاری انتخابات حداكثری و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتخاباتی پرشور و شاداب در كمال امنیت و سلامت است.
محمود رضایی، افزود: هیات بازرسی در كنار سایر عوامل برگزاری انتخابات مانند هیات های اجرایی و نظارت و دادستانی، نهایت دقت و تلاش خود را برای برگزاری انتخابات سالم و شاداب بكار گرفته تا علاوه بر جلب اعتماد عمومی، مانع از خدشه در سلامت انتخابات و ضایع شدن حقی شود.
وی یادآوری كرد: اشراف بر كار، تسلط بر ماموریت و نظارت بر شعبه اخذ رای از ویژگی های یك بازرس انتخابات است و فرایند بازرسی از لحظه ثبت نام داوطلبان نامزدی آغاز و هر روز با نزدیك شدن به روز رای گیری برترافیك كاری آن ها افزوده می شود.
رییس هیات بازرسی حوزه انتخابیه مراغه و خداجو اظهار داشت: بازرسان و سربازرسان این شهرستان نیز طبق برنامه زمانبندی وزارت كشور، نسبت به آشنایی با وظایف خود، آموزش های لازم را فرامی گیرند.
رضایی، ادامه داد: شهرستان مراغه به عنوان یكی از شهرستان های حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر دارای 177 صندوق رای استه كه برای هر صندوق یك بازرس و در صورت نیاز برای صندوق های حساس و پر از ازدحام دو نفر و برای هر 20 صندوق یك سربازرس در نظر گرفته شده است.

** تاكید بر حفظ حرمت نامزدها و انتخاب اعضای هیات های اجرای با توجه به اصل بی طرفی
رییس حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر گفت: مشكلی تا این لحظه در فضای واقعی انتخابات در این حوزه گزارش نشده و تاكید داریم كه تمام نامزدهای مجلس و حامیان آن ها حرمت و كرامت انسانی را حفظ كنند.
ظفر محمدی، افزود: در فضای مجازی نیز سعی می شود افراد به حفظ این حرمت ها سوق داده شوند و در صورت مشاهده با این مسائل در سریع تیرین زمان دادستانی به عنوان ناظر بر اجرای قوانین با خاطیان برخورد می كند.
وی اظهار كرد: در این حوزه تعداد شعبه های اخذ رای پیش بینی شده حدود 251 صندوق است كه از این 177 مورد در شهرستان مراغه و 74 صندوق در شهرستان عجبشیر است.
معاون استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار ویژه مراغه یادآور شد: اعضای شعب شامل نمایندگان فرمانداری، هیات نظارت و بازرسی نیز از كسانی كه در گذشته سابقه داشته و مورد اعتماد مردم هستند، انتخاب شده و اگر گزارشی مبنی بر جانبداری هر یك از آنان از نامزدی به هر كدام از هیات ها گزارش و یقین حاصل شود، از آنان در روز انتخابات استفاده نمی شود.
محمدی، ادامه داد: مقرر شده در شعبه های اخذ رای علاوه بر اعضای هیات های اجرایی، نظارت و بازرسی، حداقل سه مامور نیروی انتظامی برای حفظ سلامت انتخابات مستقر شوند و در صورت بروز هرگونه موردی كه سلامت انتخابات را به خطر اندازد، با آن برخورد كنند.
دادستان عمومی و انقلاب مراغه نیز در ارتباط با برخورد با تخلف های انتخاباتی، گفت: انتخابات فرصتی فراهم كرده تا نخبگان شهرستان خود را برای ورود به این عرصه رقابت ها آماده كنند و دادستانی بر حفظ آبروی نامزدها و خانواده های آنان به ویژه در فضای مجازی تاكید دارد.
علی دلداری، با بیان اینكه برخی افراد در فضای مجازی درصدد مسموم كردن فضای انتخابات هستند و آبروی افراد را مورد هجمه قرار می دهند، افزود: مهمترین وظیفه دادستانی با همكاری پلیس فتا و نهادهای امنیتی، شناسایی، رصد و برخورد با این موارد است.
وی اظهار كرد: به مردم اطمینان كامل می دهیم كه تشكیلات قضایی بدون نیابت از افراد خاصی تمامی اقدام های خود را انجام می دهد و با حفظ استقلال كامل با عواملی كه بخواهند سلامت انتخابات را به خطر بیاندازد و در سطح شهر ناامنی ایجاد كنند، برخورد می كند.
دادستان عمومی و انقلاب مراغه یادآوری كرد: هم اكنون برخی تخلف های انتخاباتی در فضای مجازی در حال وقوع است كه شعبه ویژه رسیدگی به جرایم انتخاباتی تمامی این موارد را رصد می كند و در این ارتباط تا كنون 10 مورد به صدور اخطار و ارشاد منجر شده و سه فقره پرونده نیز تشكیل و افراد خاطی بازداشت شده اند.
دلداری، ادامه داد: تمامی گروه ها در فضای مجازی و شبكه های اجتماعی از سوی ضابطان تشكیلات قضایی، پلیس فتا، امنیت عمومی و نیروهای امنیت رصد می شود و با افرادی كه از حدود قانونی و خطوط قرمز عبور كنند، برخورد قاطع می شود.
رییس هیات بازرسی انتخابات در مراغه نیز با تاكید بر اصل بی طرفی بازرسان انتخابات گفت: رعایت اصل بی طرفی و دور بودن از تعلقات جمعی صنفی و سیاسی نسبت به هر یك از نامزدها از دیگر ویژگی های بازرسان است كه آنان با قبول این مسوولیت از تعلق خاطر فردی و جمعی خود عدول كرده و در انجام كار اصل بی طرفی را رعایت می كنند.
محمود رضایی، افزود: كار بازرسان بیشتر بر شواهد و مدارك مبتنی است و در این روند تمام اخبار، حوادث و اتفاق ها را در ارتباط با جریان انتخابات رصد می كنند تا مستندات علاوه بر داشتن وجهه قانونی، دارای وجهه اثبات گرایی نیز باشد.
وی، با بیان اینكه هدف بازرسی موازی كاری با هیات نظارت نیست، یادآوری كرد: این هیات گزارش های خود را اخذ و ضمن مكاتبه با دبیرخانه هیات بازرسی استان در صورت نیاز مراجع قضایی را در جریان قرار می دهد.

**جلب اعتماد مردم و مقید بودن به قوانین باید مهمترین هدف یك نامزد باشد
نهادهای قضایی، امنیتی و انتظامی حساسیت بیشتری به گروه های تبلیغاتی سازمان یافته دارند و فقط مردم تعیین كننده خادم و نماینده خود در مجلس شورای اسلامی و سایر عرصه های خدمت گزاری هستند از این رو تمامی نامزدها باید در راستای جلب اعتماد مردم مقید به قانون باشند تا مردم نیز با حضور حداكثری خود فردی اصلح را برای عرصه تقنین قوانین جمهوری اسلامی انتخاب كنند.
رییس ستاد انتخابات حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر در این ارتباط گفت: تمكین به قوانین، اخلاق مداری و دعوت مردم به سوی مشاركت حداكثری باید از سوی نامزدهای مجلس شورای اسلامی رعایت و انجام شود.
محمدی، افزود: نمایندگی اولین و آخرین شغل نیست، بلكه در نظام مقدس جمهوری اسلامی فرصت های بسیاری برای خدمتگزاری به مردم و انقلاب وجود دارد.
وی یادآور شد: اگر در عرصه رقابت ها حرمت انسان ها حفظ و قوانین اجرا شود، مردم نیز در انتخاب فرد اصلح حساسیت به خرج داده و فردی راهی مجلس می شود كه خود مقید به قانون خواهد بود.
دادستان عمومی و انقلاب مراغه نیز در این ارتباط گفت: هم اكنون تبلیغات سازمان یافته در فضای مجازی از سوی هواداران برخی از داوطلبان نامزدی انجام می شود و نامزدها نیز در این ارتباط موضع صریحی اتخاذ نمی كنند.
دلداری، افزود: این اقدام ها برخلاف قانون بوده و سكوت معنادار داوطلبان نامزدی در این ارتباط نیز منجر به جهت دهی و سازماندهی این فضا می شود.
وی با بیان اینكه جرایم انتخاباتی از دو بعد دارای جنبه عمومی و نیازمند شاكی خصوصی، بررسی می شود، گفت: در جرایم جنبه عمومی به محض اطلاع و گزارش دادستانی به عنوان مدعی العموم وارد شده و آن را مورد بررسی و تحت تعقیب قرار می دهد.
دادستان عمومی و انقلاب مراغه اظهار داشت: در برخی موارد نیز تحت تعقیب قرار دادن افراد خاطی نیازمند حضور شاكی خصوصی است و تا زمانی كه مدعی العموم شكایتی از سوی شخص دریافت نكرده، برای رسیدگی به آن ها ورود نمی كند.
دلداری، افزود: استفاده از عناوین علمی غیر مجاز مانند مهندس و مدرس دانشگاه و درجات علمی دیگر، مواردی است كه استفاده از آن برای نامزدها منع شده و با این موارد برخورد می شود.
وی گفت: افشای دلایل رد صلاحیت افراد بدون اجازه فرد توسط كسی مجاز نیست و با خاطیان این عرصه نیز برخورد می شود و علاوه بر آن اشخاصی كه به دنبال هتك حیثیت افراد و ورود به مسائل خانوادگی نامزدها شوند نیز تحت پیگری قانونی قرار می گیرند.
محمود رضایی، ریبس هیات بازرسی انتخابات در مراغه نیز گفت: تلاش هیات های بازرسی، كمك در برگزاری انتخابات سالم با ضریب اطمینان و صحت بیشتر است.

**مجلس در انتظار انتخاب مردم برای تقنین قوانینی قدرتمند است
فرماندار ویژه مراغه گفت: مردم از ابتدای انقلاب اسلامی ایران بزرگترین پشتوانه این نظام هستند و در تمامی مراحل از زمان امام خمینی (ره) تاكنون هر موقع كه لازم بوده با حضور خود حمایت از این نظام را به دنیا ثابت كرده اند.
ظفر محمدی افزود: مردم نیز با حضور حداكثری و مسوولان با رعایت بی طرفی خود باید، خواسته رهبر معظم انقلاب و دولت را در برگزاری انتخابات سالم با مشاركت حداكثری محقق كنند.
علی دلداری، دادستان عمومی و انقلاب مراغه نیز گفت: ترغیب مرم برای تحریم انتخابات، فعالیت برای كاهش میزان مشاركت، ساخت جوك های تمسخرآمیز، استفاده از اموال و امكانات عمومی و دولتی از جرایم جنبه عمومی انتخابات است كه تا كنون موردی در این ارتباط مشاهده نشده است.
محمود رضایی، رییس هیات بازرسی مراغه نیز گفت: سامانه ارسال گزارش های مردمی در خصوص تخلفات انتخاباتی طراحی شده و در روزهای نزدیك انتخابات برای دریافت گزارش های مردم اعلام می شود تا مردم با رصد تخلف های احتمالی، موارد را به هیات های بازرسی اطلاع دهند.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری هفت اسفند سال جای برگزار می شود.
شهرستان های مراغه و عجبشیر با حدود 340 هزارنفر جمعیت در جنوب آذربایجان شرقی واقع شده و به عنوان یك حوزه انتخابی دارای یك كرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است.
3034/8023//1352/518
۰ نفر