۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۳۴
کد خبر: 81933215
T T
۰ نفر
منابع بانك كشاورزی دو برابر شد/20 هزار میلیارد ریال بدهی بانك مركزی پرداخت شد

تهران -ایرنا- مدیرعامل بانك كشاورزی از دو برابر شدن منابع مالی بانك كشاورزی نسبت به پارسال خبر داد و گفت: 20 هزار میلیارد ریال از بدهی بانك كشاورزی به بانك مركزی پرداخت شد.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، مرتضی شهیدزاده روز یكشنبه در نشست خبری كه به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر در محل وزارت اموراقتصادی ودارایی برگزارشد، افزود: بانك كشاورزی اجرای سیاست های وزارت جهاد كشاورزی را در اولویت برنامه های خود دارد.
وی اظهارداشت: در لایحه بودجه سال ١٣٩٥ حدود ١٤0 هزار میلیارد ریال برای بانك كشاورزی پیشنهاد شد كه این رقم بیشترین اعتبار برای بخش كشاورزی بوده و قرار است برای فعالیت های توسعه ای، كاهش انرژی مصرفی تولید، و توسعه گلخانه ها هزینه شود.

** بدهی ٢٠هزار میلیارد ریالی بانك مركزی پرداخت شد
شهید زاده با بیان اینكه، امسال با تأمین اعتبارات دو برابری منابع مالی بانك كشاورزی و با حمایت ویژه وزیر اقتصاد و دارایی توانستیم ٢٠هزار میلیارد ریال از بدهی مان را به بانك مركزی پرداخت كنیم، گفت: هم اكنون نه تنها از بانك مركزی استقراض نمی كنیم بلكه می توانیم سبب چرخش منابع آن شویم كه این مهم، بدون حمایت وزارت اقتصاد ممكن نبود.

** صدور كارت اعتباری بین المللی
شهیدزاده اضافه كرد: با رفع تحریم ها، كارت اعتباری بین المللی برای مشتریان ویزا كارت و مستر كارت صادر كردیم و طبق برنامه با 40 بانك مذاكره كردیم كه در قالب فاینانس، گشایش ال.سی و انتقال ارز بتوانیم ارتباط داشته باشیم.

** اختصاص 20 هزار میلیارد ریال برای گلخانه ها
مدیرعامل بانك كشاورزی گفت: براساس سیاست های وزارت جهاد كشاورزی، اولویت اول پرداخت تسهیلات به زنجیره تولید بازمی گردد در همین زمینه 20 هزار میلیارد ریال برای احداث و توسعه گلخانه ها پرداخت می شود؛ از این مبلغ بخشی نیز به استان سیستان و بلوچستان اختصاص خواهد یافت.
وی درباره تسهیلات بخش صنایع تبدیلی و تكمیلی كشاورزی نیز گفت: 80 درصد سرمایه مورد نیاز برای احداث صنایع تبدیلی و تكمیلی كشاورزی به صورت تسهیلات پرداخت می شود و این مهم نیز در دستور كار قرار دارد زیرا یكی از بخش های مهم در زمینه تولید است.
وی اضافه كرد: براساس ابلاغیه بانك مركزی برای توسعه صنایع تبدیلی، 80 درصد منابع برای ایجاد صنایع تبدیلی توسط بانك و 20 درصد منابع دیگر باید توسط بخش خصوصی تامین شود.
وی ادامه داد: بنابراین نیاز است آورده و سرمایه تسهیلات گیرندگان مشخص و شفاف باشد.

** پرداخت وام 30 تا 50 میلیونی در یك هفته
وی درباره اختصاص تسهیلات خرد به كشاورزان نیز گفت: متقاضی وام پس از اعلام درخواست خود از طریق سیستم های الكترونیك به بانك كشاورزی، حداكثر پس از یك هفته می تواند 300 تا 500 میلیون ریال تسهیلات بانكی دریافت كند كه اخذ این تسهیلات برای كشاورزان بعد از اعتبارسنجی انجام می شود.
به گفته وی، برای دریافت این مبلغ نیازی به وثیقه ملكی نیست و اعتبارسنجی كشاورز تا سه سال بعد نیز دارای اعتبار خواهد بود.
وی اضافه كرد: در صورتی كه كشاورزان بیش از 500 میلیون ریال تسهیلات نیاز داشته باشند این رقم جزو تسهیلات متوسط و بیشتر از دو هزار میلیارد ریال جزو تسهیلات كلان به شمار می رود.
مدیرعامل بانك كشاورزی گفت: در حال حاضر، 92 درصد وام های بانك كشاورزی بدون وثیقه ملكی و با ضمانت های كشاورزی و سفته های مدیران كشاورزی پرداخت می شود.
شهیدزاده اظهارداشت: هم اكنون بیش از 95 درصد پرداخت تسهیلات بخش كشاورزی توسط بانك كشاورزی انجام می شود و كمتر از پنج درصد به سایر بانك ها اختصاص دارد.
مدیرعامل بانك كشاورزی در مورد خرید تضمینی گندم نیز گفت: امسال در كمترین زمان ممكن بیشترین خرید تضمینی گندم توسط این بانك انجام شد و 97 درصد مطالبات كشاورزان تا پایان شهریورماه به حسابشان واریز شد آن هم در حالی كه در سال های گذشته مطالبات كشاورزان زودتر از دی یا بهمن ماه پرداخت نمی شد.
وی درباره اجرای برجام نیز گفت: با اجرای موفقیت آمیز برجام، بانك كشاورزی فعالیت خود را با 25 بانك اروپایی آغاز كرده و همچنین با كشورهای تركیه، مالزی، اندونزی و چین روابطمان عادی شده است.
اقتصام ** 9186 **9132** 2023
۰ نفر