به گزارش ايرنا، محمد سعادتيپور نويسنده اين كتاب، از ثبت تاريخ تصويري حضور ايران در سابقه 164 سال برگزاري نمايشگاه هاي جهاني براي اولين بار خبر داد.
وي در مورد حضور ايران در اكسپوهاي جهاني و جمعآوري و انتشار اطلاعات تاريخي آن در قالب اين كتاب گفت: نمايشگاه هاي جهاني يا اكسپوها داراي سابقه اي 164 ساله هستند كه در آنها آخرين دستاوردها و آفرينشهاي علمي، فرهنگي و صنعتي به نمايش گذاشته ميشود.
اين پژوهشگر با بيان اينكه كشور ما براي نخستين بار در زمان اميركبير در اكسپوي لندن كه در سال 1851 ميلادي برگزار شد شركت كرد، افزود: با توجه به اينكه اميركبير به توسعه صادرات ايران و رشد صنايع علاقه فراواني داشت بر طبق اعلاني كه در روزنامه وقايع اتفاقيه منتشر كرد از صاحبان صنايع دعوت شد تا كالاهاي خود را به نمايش بگذارند.
سعادتيپور ادامه داد: بعد از آن هم كشور ما در اكسپوي 1867 پاريس، اكسپوي 1873 وين، اكسپوي 1900 پاريس، اكسپوي 1967 مونترال، اكسپوي 1993 تائجون، اكسپوي 1998 ليسبون، اكسپوي 2000 هانوفر، اكسپوي 2005 آيچي، اكسپوي 2010 شانگهاي و اكسپوي 2015 ميلان حضور فعال داشت.
نويسنده كتابهاي «نقش تبليغات در صنعت نمايشگاهي» و كتاب مصور«ايران در تصاوير» اضافه كرد: با توجه به اينكه چنين كتابي با اين محتوا براي نخستين بار در جهان به چاپ رسيد، كمبود منابع فارسي و كمبود عكس هاي مربوط به اكسپوهايي كه در سالهاي دورتر برگزارشده بود، از عمده مشكلات نگارش كتاب پديدار شناسي نمايشگاه هاي جهاني (اكسپو) بود.
سعادتيپور با بيان اينكه تاليف اين كتاب دو سال و نيم زمان برده است، گفت: در اين كتاب به وضعيت برگزاري هر دوره از اكسپو، موقعيت كشور ميزبان و آمار دسته بندي شده كشورهاي برگزار كننده و شعار هر دوره اكسپو پرداخته شده كه به همراه عكسهايي از هر دوره اين نمايشگاهها مصور شده است
نويسنده اين كتاب اضافه كرد: اين كتاب در جهان نيز براي اولين بار منتشر ميشود زيرا كشورهاي ديگر اگرچه هر كدام كتابهايي در ارتباط با حضور خود در اكسپو منتشر كردهاند اما كتابي به اين جامعيت كه به همه اكسپوها پرداخته باشد به زبان لاتين وجود نداشت.
اين پژوهشگر درباره سابقه تاريخي حضور ايران در اكسپوهاي جهاني افزود: حضور ايران در اين رويداد مهم جهاني در دورههايي بسيار چشمگير بود به طور نمونه غرفه ايران در اكسپو جهاني فرانسه در سال 1967با طراحي داخلي انجام شد كه در زمان خود بينظير بود و بسيار مورد توجه قرار گرفت.
سعادتيپور با بيان اينكه امسال نيز براي انخستين بار طراحي و اجراي غرفه از ابتدا تا انتها به صورت داخلي انجام شد، ادامه داد: به عنوان نمونه تلويزيون LED به طول 165 متر براي اولين بار در جهان در پاويون ايران در اكسپو ميلان نصب شد و كسب مدال نقره براي اولين بار براي ايران در تاريخ حضور در اكسپوهاي جهاني نيز براي ايران در ميلان تحقق يافت.
نويسنده كتاب پديدارشناسي نمايشگاه هاي جهاني، در مورد منابع تصويري اين كتاب گفت: از سال 1873 كه دوربين عكاسي در دنيا مورد استفاده قرار گرفت تصاوير اين اكسپوها ثبت شد و در اين كتاب نيز از آنها استفاده شده است.
وي ادامه داد: اما تصاوير دورههاي پيشتر اكسپوها به صورت نقاشي بوده كه در اين كتاب نيز منتشر شده است.
اقتصام(1)**2022** 2023
انتشار تاريخ تصويري نمايشگاههاي جهاني؛
كتاب «پديدارشناسي نمايشگاه هاي جهاني (اكسپو)» منتشر شد
۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۵۷
کد خبر:
81933254
تهران- ايرنا- كتاب «پديدارشناسي نمايشگاه هاي جهاني (اكسپو)» با نويسندگي محمد سعادتيپور منتشر شد.