به گزارش ايرنا احمدرضا لاهيجان زاده سه شنبه در جشنواره گراميداشت روز جهاني تالاب ها كه در تالار قصر شهر ايذه برگزار شد اظهار كرد: امسال نيز پرونده تصرف غيرمجاز حدود 50 هكتار از مناطق حفاظت شده در مراجع قضايي در دست پيگيري كه هنوز راي نهايي صادر نشده است.
وي همچنين با اشاره به ارزش هاي منطقه 'منگشت' شهرستان ايذه افزود: پيگيري براي زير پوشش قرار دادن اين منطقه و تبديل به منطقه 'شكار ممنوع' و پس از آن منطقه حفاظت شده در حال انجام است.
لاهيجان زاده درباره نبود اداره حفاظت محيط زيست در شهرستان باغملك نيز اظهار كرد: كاركنان اين اداره تعيين شده اما زمين براي ساخت آن هنوز در اختيار ما قرار نگرفته است.
وي در ادامه افزود: با همكاري اداره كل امور شهري استانداري خوزستان قرار است مشكل زمين زباله شهر ايذه حل شود و يك محل مناسب براي دفع زباله اين شهر اختصاص يابد.
فرماندار ايذه نيز در اين آيين از تعيين محدوده تالاب ميانگران خبر داد و گفت: محدوده تالاب ميانگران يك هزار و 200 هكتار برآورد شده است.
آقاجان عليخاني پوروي افزود: بخش هايي از اين تالاب به دليل كاهش بارندگي خشك شده اما با خاكريزي محدوده تالاب سعي داريم آن را حفاظت كنيم.
* تالاب خواري در بندون
مديرعامل شبكه سمن هاي زيست محيطي خوزستان نيز در اين نشست، خواستار بازپس گيري اراضي تصرف شده تالاب 'بندون' در شهر ايذه شد.
هژير كياني گفت: در سال هاي گذشته بر اثر يك تصميم غيركارشناسي اراضي تالاب بندون با وسعت دو هزار هكتار به مسكن و شهرسازي اين شهرستان واگذار شده كه اين اقدام را مي توان نمونه اي از تالاب خواري دانست.
وي در ادامه افزود: تالاب ميانگران در ايذه به دليل برداشت هاي بي رويه از سفره هاي آب زيرزميني خشك شده است.
كياني اضافه كرد: 35 چاه در اطراف اين تالاب حفر شده بود كه به دليل مديريت نادرست اكنون تنها هشت چاه آن آبدار است.
اين فعال محيط زيست گفت: با وجود فاصله 10 كيلومتري ايذه از سدهاي كارون 3 و كارون 4 اما نياز آب اين شهر تامين نمي شود و معادل چندين برابر نياز آبي اين شهر از درياچه اين سدها در حال تبخير است.
كياني همچنين نسبت به آتش سوزي هاي عمدي و شكار غيرمجاز در تالاب ميانگران هشدار داد و مدعي شد: اين آتش سوزي ها توسط زمين خواران و با هدف تصرف اراضي در تالاب، به دليل كمبود ماموران محيط زيست اتفاق مي افتد.
13 بهمن (دوم فوريه) به نام 'روز جهاني تالاب ها' نامگذاري شده است. در اين روز در سال 1349 'معاهده بين المللي رامسر' در شهر رامسر براي نخستين بار منعقد شد. كشورهاي عضو اين كنوانسيون خود را ملزم به تعيين و حفظ تالاب هاي با اهميت بين المللي و تشويق به استفاده خردمندانه از آنها مي كنند. اكنون بيش از 160 كشور عضو اين كنوانسيون هستند.
امسال براي نخستين بار آيين استاني روز جهاني تالاب ها در ايذه برگزار مي شود. اين آيين با هدف معرفي تالاب ميانگران و جلب حمايت براي حفاظت از اين تالاب در اين شهر برگزار شده است.
تالاب ميانگران در فاصله يك و نيم كيلومتري شهر ايذه، به طور ميانگين دو هزار و 500 هكتار وسعت دارد كه در فصول پرآب سال بويژه زمستان وسعت آن به بيش از سه هزار هكتار و در سال هاي كم باران وسعت آن به كمتر از دو هزار و 500 هكتار نيز مي رسد.
7151 / 6037
مديركل محيط زيست خوزستان: 100 هكتار از مناطق حفاظت شده از زمين خواران پس گرفته شد
۱۳ بهمن ۱۳۹۴، ۱۶:۵۲
کد خبر:
81946469
اهواز - ايرنا- مديركل حفاظت محيط زيست خوزستان از بازپس گيري 100 هكتار از اراضي مناطق حفاظت شده اين استان از دست زمين خواران در پارسال خبر داد و گفت: در اين زمينه 24 نفر دستگير و به مراجع قضايي معرفي شده اند.