ترس و اضطراب منجر به زايمان زودرس مي شود/زنان باردار واكسن آنفولانزا دريافت مي‌كنند

بندرعباس- ايرنا- مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي ضمن تاكيد بر ايجاد نگرش مثبت نسبت به مقوله زايمان در ميان مادران باردار، گفت: ترس و اضطراب منجر به زايمان زودرس مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر «محمد اسماعيل مطلق» روز سه شنبه در نشست كارگاه سه‌ روزه آمادگي زايمان طبيعي در بندرعباس اظهار داشت: نبود آگاهي و ترس از ناشناخته هاي دوران بارداري باعث ايجاد اضطراب مي شود.
ترس و اضطراب حس نگراني به مغز داده و سبب افزايش ترشح هورمونهاي استرس مي شود و در نتيجه منجر به زايمان زودرس يا حتي نبود پيشرفت زايمان و در نتيجه، اين موارد منجر به مداخلات پزشكي غير ضروري مي گردد.
مطلق افزود: بايد با برگزاري دوره هاي آموزشي براي مراجعان زايمان در بخش هاي دولتي و خصوصي از بروز مشكلاتي از جمله افسردگي، اضطراب، مسموميت حاملگي، فشار خون و ديابت حاملگي جلوگيري شود تا به مقوله زايمان با نگرشي مثبت نگاه كنند.
اين مقام مسئول تاكيد كرد: بارداري و زايمان يك فرآيند طبيعي و فيزيولوژيك است كه يك خانم در زندگي آن را تجربه مي كند و در اين دوران تغييراتي در ساختار جسمي و رواني مادر رخ مي دهد كه مادر بايد از آنها اطلاع داشته و تحت حمايت قرار گيرد.
وي با اشاره به آمار يك ميليون و 730 هزار نفري زايمان در كشور كه يك ميليون و 500 هزار آن منجر به فرزند آوري مي شود، گفت: برگزاري دوره هاي آمادگي زايمان براي مادران باردار الزامي است.
مديركل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: با تصويب كميته ملي واكسن اين وزارتخانه تمام زنان باردار در كشور واكسن آنفولانزا دريافت مي‌كنند.
به گفته وي، واكسن آنفولانزا براي مادران پرخطر از امسال شروع مي شود و بقيه زنان باردار نيز در صورت تامين واكسن موردنياز واكسينه خواهند شد .
تولد نوزادان زودتر از موعد طبيعي يكي از مهم ترين دغدغه ها و نگراني هاي زوج ها به ويژه مادران جواني است كه در انتظار تولد فرزندشان به سر مي برند و اين تولد زودهنگام نوزاد و تكامل نيافتن اندام هاي او از جمله مهم ترين عوامل بروز اين نگراني است زيرا مقاومت و ايمني بدن نوزاد را در برابر بيماري ها و عفونت هاي احتمالي به حداقل مي رساند و در شرايطي خاص خطر مرگ را نيز براي نوزاد به همراه دارد.
بر اساس مطالعات انجام شده، درصدي از نوزادان به جاي تولد در زمان طبيعي، قبل از موعد طبيعي متولد مي شوند. اين نوزادان كه در گروه نوزادان نارس قرار مي گيرند در مقايسه با نوزادان ديگر در هفته اول تولد 6 برابر و در سال اول تولدشان سه برابر نوزادان معمولي با خطر آسيب پذيري و مرگ روبه رو هستند. احتمال ابتلا به مشكلات و اختلال هاي تنفسي در اين نوزادان زياد است. تنظيم دماي بدن نوزادان نارس در مقايسه با نوزادان طبيعي سخت تر است و اين گروه ممكن است در روند رشد مغزي شان با مشكل روبه رو شوند. از اين رو زايمان زودرس مي تواند عوارض متعدد و نگران كننده اي براي والدين نوزاد به همراه داشته باشد .
تولد زودرس در سه‌چهارم موارد مرگ‌و‌مير نوزادان و نيمي از موارد اختلالات نورولوژيك در كودكان مقصر است. خطر مشكلات مرتبط با تكامل دستگاه عصبي و بيماري‌هاي ناتوان كننده در كودكان با سابقه تولد زودرس به مراتب بيشتر از سايرين است. سن بارداري به طور معكوس با خطر مرگ‌و‌مير نوزادان در ارتباط است. مرگ‌و‌مير نوزادان به ميزان قابل‌توجهي در نوزاداني كه پيش از هفته 32 بارداري متولد شده اند بالاتر است. متاسفانه با وجود پيشرفت‌هاي اخير در مراقبت‌هاي مامايي و نوزادي، شيوع تولدهاي زودرس رو به افزايش است.
نشست سه روزه ارزيابي عملكرد كلاسهاي آمادگي براي زايمان طبيعي با حضور كارشناسان مسئول اداره سلامت مادران 55 دانشگاه علوم پزشكي كشور از امروز (سه شنبه) به مدت سه روز به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان در بندرعباس آغاز شد.ك/3
شبس*7198/ 6048*1613
۰ نفر