۱۶ بهمن ۱۳۹۴، ۹:۳۵
کد خبر: 81949989
T T
۰ نفر
حمایت ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از موسیقی مقامی خواف

مشهد- ایرنا- معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به ظرفیت قابل توجه هنر بویژه موسیقی مقامی در شهرستان خواف، این وزارتخانه برای حمایت از هنر و توسعه امكانات و زیرساخت های آن اعتبار ویژه ای اختصاص می دهد.

به گزارش ایرنا، علی مرادخانی پنجشنبه شب در آیین نكوداشت استاد عثمان محمدپرست كه در مجتمع فرهنگی – هنری خواف برگزار شد، افزود: شهرستان خواف قطب موسیقی مقامی در كشور است و مجتمع مدرس این شهرستان با این نگاه در سال 80 ساخته شده است.
وی بیان كرد: این اندیشه در معماری مجتمع فرهنگی و هنری مدرس لحاظ شده و امروز این مجتمع برجسته تر از نمونه های مشابه در سایر شهرستان هاست و تلاش می كنیم با اختصاص اعتبار این مجتمع را بیشتر تجهیز كنیم.
وی اظهار كرد: استاد عثمان محمد پرست گوهر و ستاره بی بدیل موسیقی ایران است كه باید قدردان این گوهر بود زیرا دیگر كمتر مانند ایشان در حوزه موسیقی مقامی پیدا نمی شود.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاد محمدپرست را صاحب اندیشه و فرهیختگی خواند و گفت: باید در محضر استاد شاگردی كرد و از وی درس نیكوكاری آموخت و ساخت 700 مدرسه توسط ایشان منجر به سربلندی مردم این خطه شده است.
مرادخانی با اشاره به اینكه نوع اجرای موسیقی این استاد منحصر به فرد است، افزود: بی تردید می توان ادعا كرد كه نوع موسیقی كه استاد محمدپرست می نوازد برگرفته از ابداع هنری خود وی است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ساخت افزون بر 700 مدرسه توسط استاد عثمان محمدپرست گفت: استاد مرد بزرگی در مدرسه سازی و نیكوكاری است كه موجب سربلندی مردم این شهرستان شده است.
وی تصریح كرد: موسیقی این خطه از كشورمان تامل و تفكر برانگیز است به طوری كه آرامش را برای مخاطب به ارمغان می آورد، لذا ضروری است این ویژگی از موسیقی و منحصر به فرد بودن نوع موسیقی كه استاد محمدپرست می نوازد را ساختارمند كرد تا برای آیندگان بماند.
مرادخانی اضافه كرد: تمام هزینه های گردآوری كتاب كه قرار است با موضوع هنر عثمان محمدپرست تدوین شود توسط معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین می شود.
وی با تاكید بر آنكه موسیقی خراسان اقیانوسی است كه تاكنون اقدامی برای حفظ و توسعه آن انجام نگرفته است، افزود: مهمترین دغدغه این وزارتخانه انتقال، گسترش و شناساندن موسیقی مقامی به جامعه است زیرا هویت ما به این موسیقی مقامی وابسته است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برگزاری جشنواره های مختلف موسیقی مقامی، اعزام هنرمندان به كشورهای مختلف و برگزاری هفته های فرهنگ و هنر را برای شناساندن موسیقی مقامی به جامعه در پیش گرفته ایم كه اعزام گروه هنرمندان خوافی به كشور ایتالیا و اجرای آنها در اكسپو میلان گواهی بر این مدعاست.
در ادامه این آیین نكوداشت ضمن تجلیل از استاد عثمان محمدپرست از كتاب 'زخمه های شیدایی' و نیز تابلو نقاشی كه از استاد كشیده شده بود توسط معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
اجرای نمایش آیینی، اجرای موسیقی های متنوع و سخنرانی های مختلف از دیگر برنامه های مراسم نكوداشت این دوتارنواز خوافی بود.
به گزارش ایرنا، استاد عثمان محمدپرست 85 ساله اهل سرزمین هنرپرور خواف در خراسان رضوی است، وی از هشت سالگی نواختن دوتار را آغاز كرده كه تاكنون موفق به دریافت جوایز بسیاری از جشنواره های ملی و بین المللی شده است و نغمه 'نوایی نوایی' با دوتار این استاد شهرت جهانی دارد.
شهرستان 130 هزار نفری خواف در 267 كیلومتری مشهد، مركز استان خراسان رضوی واقع است.
7489/5132