۱۹ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۳۵
کد خبر: 81954362
T T
۰ نفر

تشخيص عفونت در زخم ها با يك روش جديد

۱۹ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۳۵
کد خبر: 81954362
تشخيص عفونت در زخم ها با يك روش جديد

تهران- ايرنا- محققان روش جديدي براي تشخيص باكتري در زخم ها ابداع كرده اند كه مي تواند به كاهش هزينه مراقبت هاي بهداشتي، به حداقل رساندن مقاومت بدن در برابر دارو و درمان بهتر بيمار منجر شود.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس ديلي، محققان دانشگاه جرج واشنگتن در جريان يك تحقيق، موفق به ابداع روش جديدي براي تشخيص عفونت در زخم ها شدند كه به پزشكان كمك مي كند در كمتر از يك دقيقه به جاي 24 ساعت فعلي، باكتري را روي لام آزمايشگاهي قرار داده و آن را شبانه تكثير كنند.
در اين روش با استفاده از يك روش تشخيصي الكتروشيميايي، مولكول هايي كشف مي شوند كه توسط باكتري سودوموناس (Pseudomonas) توليد شده و به طور شايع زخم هاي مزمن را عفوني مي كنند.
محققان در اين مطالعه، يك حسگر الكتروشيميايي ارزان قيمت و يكبار مصرف را آزمايش كردند كه باكتري را بر اساس تشخيص وجود پيوسيانين (pyocyanin)، مولكولي كه توسط سودوموناس توليد مي شود، فورا كشف مي كند.
اين پروب (ابزار تشخيصي) حضور باكتري را در 71 درصد موارد و نبود باكتري را در 57 درصد مواقع به درستي تشخيص مي دهد.
به گفته محققان، توانايي تشخيص سودوموناس و ساير ارگانيسم هاي عفوني در زمان معاينه، توانايي پزشك را براي مراقبت از بيمار به اندازه زيادي افزايش مي دهد.
به گفته محققان، با استفاده از اين روش ديگر نيازي نيست كه قبل از تصميم گيري براي تجويز آنتي بيوتيك، منتظر نتايج كشت بود.
آنها افزودند: پروب هايي كه از اين روش استفاده مي كنند، به طور بالقوه روشي در اختيار پزشكان قرار مي دهند كه عفونت زخم ها را در بالين بيمار تشخيص دهند و به پزشكان كمك مي كنند تا سريعتر، از ميان انواع زياد آنتي بيوتيك ها يكي را براي درمان انتخاب كنند.
محققان قصد دارند كه با تقويت و ارتقاي اين روش آزمايشي، از آن براي تشخيص ساير باكتري ها نيز استفاده كنند.
اين روش جديد در مجله Wound Repair and Regeneration منتشر شده است.
علمي**2038**2017
۰ نفر