محمود خوشنويسان روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود : اين دانشمندان در قالب هيات شش نفره اي به عنوان هماهنگ كنندگان، رابطان علمي، صاحب نظران، فعالان و ژورناليست هاي ايراني حوزه هوا و فضا به مدت سه روز در دامغان حضور مي يابند.
تپه هايي در منطقه وركيان دامغان در استان سمنان وجود دارد كه از نظر مشخصات جغرافيايي و بافت، مستعدترين نقاط دنيا براي ايجاد كمپ شبيه سازي ماموريت هاي مريخي است و پيش از اين مورد بازديد فضانوردان روسي قرار گرفته است و انجمن علوم و ستاره شناسي استان سمنان مستقر در دامغان، با اين دانشمندان روسي در طرحي چند مرحله اي، به دنبال ايجاد كمپ شبيه سازي ماموريتهاي فضايي در اين منطقه است.
وي با اشاره برنامه ريزي نشست و همايش هاي مختلف براي اين دو دانشمند روسي، خاطرنشان كرد: اين دانشمندان عصر پنجشنبه وارد دامغان مي شوند و حضورشان در ايران به دعوت سفارت ايران در روسيه و انجمن علوم و ستاره شناسي استان سمنان است.
خوشنويسان يادآور شد: اين دانشمندان روز جمعه در منطقه تپه هاي جنوب دامغان حضور مي يابند و نشست مشتركي به منظور بررسي و رصد ظرفيت هاي گردشگري طبيعي و گردشگري علمي اين منطقه از ايران، به منظور بررسي و نظارت بر روند مراحل پيشبرد ايجاد كمپ شبيه سازي ماموريت هاي مريخي در اين منطقه برگزار مي شود.
وي تصريح كرد: روز شنبه بيست و چهارم بهمن 95 دانشمندان حوزه هوا و فضا روسيه به همراه فعالان ايراني همراه اين تيم، در همايشي در آموزش و پرورش با عنوان بومي سازي فرهنگ هوا و فضا، ترويج اين علم براي دانش آموزان، و همايشي در دانشگاه دامغان با عنوان تشريح برنامه هاي فضايي دنيا و موفقيت هاي چشمگير فضايي ايران، با حضور استادان و چهره هاي علمي و دانشگاهي، به همراه نشست ديدار و گفت و گو پيش بيني شده است.
مسئول انجمن علوم و ستاره شناسي استان سمنان هدف از سفر اين دو فضانورد را مطالعه و بررسي روند اجرايي شدن مراحل ايجاد كمپ شبيه سازي ماموريت هاي مريخي و رصد ظرفيت گردشگري علمي و طبيعي منطقه در جنوب دامغان عنوان كرد.
وي اظهار كرد : مرحله اول ايجاد اين كمپ شامل انجام مطالعات، آماده سازي طرح، ارائه پيشنهاد علمي، تهيه كتابچه الكترونيكي ،قاب بندي طرح تكميل شده و اكنون در مرحله دوم شامل ارايه و بررسي بودجه بندي، ظرفيتسنجي آمايشي منطقه و سمنان براي پذيرش گردشگر داخلي و خارجي، در نشست سفر اين هفته به دانشمندان روسي ارائه مي شود تا در روسيه مورد بررسي قرار گيرد.
وي به مرحله سوم اين طرح اشاره و خاطرنشان كرد : آغاز عمليات اجرايي ايجاد كمپ شبيه سازي ماموريت هاي مريخي در منطقه وركيان با كمك دانشمندان فضايي روسيه در آينده هدفگذاري شده است.
خوشنويسان به ايجاد خانه نجوم و پايگاه علوم و ستاره شناسي در منطقه وركيان توسط دانشمند خير مرتضي ابراهيمي وركياني اشاره كرد و افزود: به همت اين خير بومي اين منطقه، طرح احداث خوابگاه 100 تختخوابي به منظور پذيرش گردشگران علمي و طبيعي داخلي و خارجي در منطقه وركيان در دست مطالعه است تا ظرفيت اقامتي مورد نياز منطقه نيز تامين شود.
وي افزود : طرح و نقشه اين مركز اقامتي 100 تختخوابي كامل شده و زمين مورد نياز نيز خريداري شده و با گرمتر و مساعد شدن شرايط آب و هوايي منطقه، كار ساخت اين اقامتگاه آغاز مي شود.
وي با اشاره به وركيان در دامغان با داشتن جاذبه تپه هايي شبيه به كرده مريخ به عنوان جاذبه گردشگري علمي و طبيعي كه مناسب براي ايجاد دومين كمپ شبيه سازي ماموريتهاي مريخي دنيا پس از اولين پايگاه در آمريكا، افزود: اين منطقه روستايي يكي از مناطق روستايي با داشتن جاذبه بكر و دست نيافتني ايران است كه مورد توجه و مقصد سفر علمي بسياري از علاقهمندان داخلي و خارجي شده است.
مسئول انجمن علوم و ستاره شناسي استان سمنان يادآور شد: تمام مراحل سفر و برنامه هاي سفر دانشمندان روسي به منطقه، با نظارت و هماهنگي فرمانداري دامغان بوده است و استاندار سمنان نيز براي حضور در بخشي از اين برنامه ها دعوت شده است.
تپه هاي در جنوب دامغان در منطقه وركيان وجود دارد كه از نظر وسعت، نوع چين خوردگي، دالان ها و معابر شبيه به تپه هاي سياره مريخ است و ظرفيت مناسبي براي ايجاد دومين كمپ شبيه سازي ماموريتهاي مريخي دنياست.
اين تپه ها در منطقه اي به وسعت پنج هزار و 500 هكتار در جنوب دامغان و در حدود منطقه معلمان قرار دارد.
6103/6026
مسئول انجمن ستاره شناسي استان سمنان:
دو دانشمند هوا و فضا روسيه به دامغان سفر مي كنند
۲۱ بهمن ۱۳۹۴، ۱۴:۰۸
کد خبر:
81958249
سمنان - ايرنا - مسئول انجمن علوم و ستاره شناسي استان سمنان گفت: الكساندر لازوتكين فضانورد برجسته روس به همراه همسرش از روز پنجشنبه تا يكشنبه هفته آينده به منظور بررسي روند اجراي ايجاد كمپ شبيه سازي ماموريت هاي مريخي و حضور در برنامه هاي اين انجمن به دامغان سفر مي كنند.