دكتر روجا رحيمي در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود:تركيبات طبيعي به دست آمده از گياهان به عنوان يكي از منابع مهم جهت كشف و شناسايي داروهاي جديد به شمار مي رود و بيش از 25 درصد داروهايي كه در 20 سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته اند به طور مستقيم از گياهان استخراج شده اند.
استاديار دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران ادامه داد: بيشتر مطالعات صورت گرفته روي اثرات تركيبات طبيعي از گياهان بر سرطان شامل مطالعات برون تني و حيواني است و تعداد مطالعات انساني اندك است.
وي يادآور شد: مطالعات انساني تاثير اين تركيبات را در درمان سرطان و همچنين تاثيرآنها را در تسكين علايم سرطان و بهبود عوارض جانبي ناشي از درمانهاي رايج را نشان مي دهد.
رحيمي گفت:ازميان تركيبات طبيعي استخراج شده از گياهان مي توان به ليكوپن اشاره كرد كه به ميزان قابل توجهي در گوجه فرنگي، هندوانه و جعفري موجود است و اثرات مثبتي در درمان سرطان پروستات از خود نشان داده است.
به گفته وي 'الاژيك اسيد' تركيب ديگري است كه در انار و تمشك يافت مي شود و مصرف آن به همراه داروهاي شيمي درماني در بيماران مبتلا به سرطان پروستات اثرات اميدوار كننده اي به دنبال داشته است.
معاون پژوهشي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود:بتاكاروتن به عنوان تركيب اصلي موجود در هويج و كدو و همچنين 'دي ايندوليل متان' به عنوان تركيب اصلي بروكلي و كلم برگ در كمك به درمان نئوپلاسم هاي رحمي موثر بوده اند.
وي يادآور شد: 'رزوراترول' موجود در انگور، تمشك و شاه توت در مهار تكثير سلول هاي سرطاني در افراد مبتلا به سرطان هاي كولوركتال نقش داشته است.
استاد يار دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه كرد: شكل هاي دارويي بهينه شده از كوركومين به عنوان تركيب اصلي موجود در زردچوبه در كاهش عوارض جانبي ناشي از شيمي درماني و پرتودرماني اثرات مثبتي از خود نشان داده اند.
رحيمي اظهار كرد: تركيبي به نام 'اپي گالوكاتشين گالات' در چاي موجود است و ميزان آن در چاي سبز به مراتب بيشتر از چاي سياه است. اين تركيب توانسته در بيماران مبتلا به سرطان ريه عوارض ناشي از شيمي درماني و پرتودرماني را كاهش دهد.البته بايد توجه داشت كه اين تركيبات در كنار اثرات مثبت، عوارضي نيز از خود نشان داده اند كه گاهي اين عوارض جدي بوده اندو از ميان اين عوارض جدي مي توان به سركوب مغز استخوان، كاهش سطح پتاسيم خون، افزايش سطح كلسيم خون و بالا رفتن آنزيمهاي كبدي اشاره كرد.
وي در پايان ياد اور شد: در مجموع براي اظهار نظر قطعي در خصوص اثرات مثبت اين تركيبات مطالعات باليني بيشتري مورد نياز است اما مي توان به بيماران مبتلا به سرطان توصيه كرد كه در رژيم غذايي خود از گياهان و سبزيجات حاوي اين تركيبات بر حسب نوع سرطان خود بيشتر استفاده كنند.
علمي **1354**1440
معاون پژوهشي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران:
بيش از60 درصد داروهاي ضد سرطان از منابع گياهي است
۲۲ بهمن ۱۳۹۴، ۸:۵۸
کد خبر:
81959302
تهران-ايرنا-معاون پژوهشي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به سهم قابل توجه گياهان دارويي درساخت داروهاي ضد سرطان گفت:بيش از60 درصد داروهاي ضد سرطان رايج در دنيا از منابع گياهي به دست آمده است.