۲۳ بهمن ۱۳۹۴، ۱۳:۴۵
کد خبر: 81960502
T T
۰ نفر

اسب ها احساسات انسان را تشخیص می دهند

۲۳ بهمن ۱۳۹۴، ۱۳:۴۵
کد خبر: 81960502
اسب ها احساسات انسان را تشخیص می دهند

تهران - ایرنا - محققان دریافتند اسب ها توانایی تشخیص احساسات مثبت و منفی را از حالات چهره انسان دارند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، محققان دانشگاه ساسكس انگلیس در یك آزمایش، تصاویر رنگی بزرگ و باكیفیتی از چهره چند داوطلب تهیه كردند. این تصاویر در واقع عكس هایی بودند كه از حالات چهره داوطلبان، هنگام داشتن احساسات مثبت و منفی گرفته شده بود.
سپس محققان این تصاویر را به 82 اسب كه از پنج منطقه مختلف در این آزمون شركت می كردند، نشان دادند. در این آزمون مشخص شد اسب ها توانایی تشخیص حالات مختلف چهره انسان را دارند.
پیش از این می دانستیم كه اسب ها حیوانات اجتماعی هستند؛ اما نكته جالب توجه آزمون این است كه اسب ها می توانند احساسات مثبت و منفی گونه دیگری از جانداران، یعنی انسان را از حالات چهره آن شناسایی كنند.
واكنش اسب ها نسبت به عصبانیت كاملا واضح بود. اسب ها هنگام مشاهده چهره های عصبانی، سر را به عقب می كشیدند تا بتوانند با چشم چپ چهره شخص را ببینند. همچنین ضربان قلب آن ها با سرعت بیشتری افزایش می یافت.
پیش از این مشخص شده است كه سگ ها هم انسان های عصبانی را با چشم چپ نگاه می كنند. نتیجه منطقی این است كه قسمت راست مغز جانوران كه اطلاعات به دست آمده از چشم چپ را پردازش می كند، وظیفه مواجهه با وضعیت های خطرناك و ترسناك را بر عهده دارد.
همچنین در آزمایش مشابهی معلوم شده است كه گوسفندان هم با مشاهده حالات چهره گوسفندان دیگر، می توانند احساسات آن ها را تشخیص دهند و حتی چهره گوسفندان و انسان ها را به خاطر بسپارند.
اما اسب ها هنگام مشاهده این تصاویر قادرند حالات چهره خود را به گونه ای تغییر دهند كه بازتابنده احساسات شخص موجود در تصویر باشد و به همین دلیل با سایر جانورانی كه در این آزمون شركت كرده اند‏، متفاوت هستند.
محققان معتقدند اسب ها در طول دوران تكامل خود توانایی تشخیص حالات چهره همنوعان خود را به دست آورده اند تا در وضعیت های مختلف بتوانند واكنش مناسبی را نشان دهند و با استفاده از همین توانایی قادرند حالات چهره انسان را نیز تشخیص دهند. احتمال دیگر این است كه اسب های اهلی‏، در طول دوره زندگی خود در كنار انسان ها، معنای حالات مختلف چهره و احساسات مربوط به آن ها را آموخته اند.
به هر حال، نتایج این آزمون سوالات جدیدی را درباره ماهیت و منشا توانایی تشخیص حالات احساسی، مطرح می كند. نتیجه كامل این تحقیقات در نشریه Biology Letters منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
۰ نفر