۲۷ بهمن ۱۳۹۴، ۱۹:۴۴
کد خبر: 81966982
T T
۰ نفر

مصرف سرانه پوشاك در ايران بيش از چين است

۲۷ بهمن ۱۳۹۴، ۱۹:۴۴
کد خبر: 81966982
مصرف سرانه پوشاك در ايران بيش از چين است

اصفهان – ايرنا- دبيركل انجمن صنايع نساجي ايران گفت: مصرف سرانه پوشاك ما بيش از كشورهايي مانند چين و حدود يك چهارم كشورهاي اروپايي است.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي دانشگاه صنعتي اصفهان، محمدمهدي رئيس زاده روز سه شنبه در مراسم افتتاحيه سومين دوره مسابقات ملي دانشجويي طراحي مهندسي و هنري پارچه و پوشاك در دانشگاه صنعتي اصفهان افزود: البته در سال‌هاي اخير بيش از 60 درصد بازار داخل با بيش از 10 ميليارد دلار تحت نفوذ واردات بود.
وي با بيان اين كه ميزان واردات پوشاك به ايران يك و نيم برابر متوسط جهاني است افزود: با رشد واردات قاچاق پوشاك در دهه 80 و رسيدن آن به رقم شش ميليارد دلار، حدوم نيم تا يك ميليون شغل در كشورمان از بين رفت.
دبيركل انجمن صنايع نساجي ايران، پوشاك وارداتي به كشور را اغلب از نوع نامرغوب دانست و گفت: در زمان حاضر ما در بخش پوشاك توليدكنندگاني داريم كه حتي در شرايط تحريم نيز محصولات خود را از طريق تركيه به اروپا صادر مي‌كردند و صادرات موفقي داشتند.
وي افزود: طبق آخرين آمار بخش عمده فروشي، بازار تهران 53 درصد از توزيع پوشاك كشور را بر عهده دارد كه از اين رقم 44 درصد قاچاق و 9 درصد نيز همراه با مسافر وارد مي شود.
رئيس زاده، حاشيه سود بالا براي فروشندگان پوشاك قاچاق را مهمترين دليل براي كسب رتبه نخست ايران در قاچاق منسوجات و پوشاك با برندهاي جعلي دانست و افزود: 75درصد از كل كشفيات پوشاك قاچاق در كشور ما متعلق به چين و 9 درصد متعلق به امارات است كه اين كشورها در صدر كشورهاي صادركننده پوشاك با برند جعلي هستند.
دبيركل انجمن صنايع نساجي ايران، اصلاح نظام توزيع، عزم ملي و اقدامات فرهنگي به منظور حمايت از توليد داخلي را در زمره مهمترين راهكارها براي مقابله با شرايط موجود دانست و گفت: با وجود كمبودهاي كشور در بخش منسوجات، ما مي توانيم حداقل 60 درصد از نياز كشور را در داخل تأمين كنيم.
وي با ابراز خرسندي از قرار گرفتن صنعت نساجي در سند راهبردي وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در گذشته و با غفلت از اين صنعت مهم، در رأس هرم صنايع كشور، پتروشيمي، صنعت نفت و گاز و فولاد قرار گرفته بود.
رئيس زاده ادامه داد: طبق آمار گمرك، واردات رسمي نساجي و پوشاك ما در 10 سال گذشته 23.7 دهم ميليارد دلار و آمار قاچاق نساجي و پوشاك در همين مدت 25 ميليارد دلار بوده است كه از اين لحاظ كل واردات پوشاك و نساجي ما به حدود 60 ميليارد دلار رسيد.
به گفته دبيركل انجمن صنايع نساجي ايران، اين رقم تنها در سال 90 معادل 10 ميليارد دلار بوده است.
رئيس زاده با اشاره به مزيت اقتصادي صنعت نساجي و ميزان بسيار كم سرمايه‌ لازم براي ايجاد اشتغال در اين صنعت اضافه كرد: زنجيره عرضه توليدات نساجي ما از كشاورزي و يا از چاه‌هاي نفت و توليد محصولات پتروشيمي آغاز مي شود.
وي افزود: اين صنعت هم اينك زمينه ايجاد بيش از يك ميليون شغل را در بازار داخلي دارد و در بازار نساجي، پوشاك و كفش ما با حجم حدود 20 ميليارد دلار كه يك و دو دهم كل بازار جهان است، مهمترين بازار منطقه خاورميانه را در اختيار دارد.
سومين دوره مسابقات ملي دانشجويي طراحي مهندسي و هنري پارچه و پوشاك روز سه شنبه در دانشگاه صنعتي اصفهان آغاز شد.
اين مسابقات در سه بخش شامل بخش طراحي پارچه، رنگ همانندي، برش و دوخت، بخش بُرش و دوخت و بخش طراحي پارچه(چاپ و بافت) تا چهارشنبه 28 بهمن به ميزباني دانشكده مهندسي نساجي دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار مي شود.
اين جشنواره با هدف احياي فرهنگ و سنت اسلامي- ايراني در زمينه طراحي پارچه و پوشاك، آشنايي متخصصان نساجي با قابليت دانشجويان در زمينه طراحي پارچه و پوشاك و آشنايي دانشجويان با نياز صنايع در زمينه هاي طراحي پارچه و پوشاك برگزار مي شود.
61 تيم پس از داوري اوليه توسط داوران از دانشگاه هاي سراسر كشور به اين رقابت ها راه يافته اند.
دستيابي به ايده هاي نو در زمينه طراحي پارچه و پوشاك و استفاده از توانايي بالقوه متخصصان جوان، ايجاد انگيزه و تقويت روحيه كار گروهي، افزايش مهارت و خلاقيت دانشجويان، ارتقاء سطح كيفي طراحي پارچه و لباس از طريق نگرش علمي به صنعت پوشاك و افزايش ارزش افزوده محصولات با ارتقاء بخش طراحي در صنايع نساجي، از ديگر اهداف برگزاري اين مسابقات اعلام شده است.
د / 6027/6020 / 1876
۰ نفر