به گزارش ايرنا دكتر محمدتقي جغتايي پنجشنبه در حاشيه سمپوزيوم تكامل و اختلالات آن در كودكان در گفت وگو با خبرنگاران افزود: مغز انسان در دوران جنيني و بعد از تولد بيشترين رشد را دارد، لذا اگر كودك مبتلا به اختلال تكاملي بموقع شناسايي نشود، موفقيت درمان كاهش مي يابد.
وي بيان كرد: شبكه عصبي اولين ارگان در بدن است كه رشدش آغاز مي شود، لذا مهمترين زمانهاي رشد و تكامل كودكان سالهاي قبل و يا پس از تولد است.
وي با بيان اينكه محيط خانوادگي و اجتماعي نقش مهمي در رشد تكاملي كودك دارد، افزود: مغز دستگاهي است كه رشدش بستگي به محيطي دارد كه كودك در آن رشد كرده و مي بالد.
وي اظهار كرد: بازي كردن، خواندن، تلويزيون نگاه كردن و گوش كردن مي تواند ظرفيتهاي مغز كودك را افزايش دهد.
مشاور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در ادامه خاطرنشان كرد: نوع رفتار پدر و مادر و بستگان و محيطي كه نوزاد در آن رشد ميكند بر مغز و شخصيت او در بزرگسالي بسيار تاثيرگذار است.
به گفته جغتايي، بر اساس تحقيقات انجام شده، فرزنداني كه در محيط هاي داراي مشكلات خانوادگي و اجتماعي رشد ميكنند، در آينده نيز مشكلات بسياري را خواهند داشت.
وي اتيسم را يكي از اختلالات تكاملي در كودكان عنوان كرد و گفت: در حال حاضر از هر 60 كودك يك نفر به اتيسم مبتلاست، درحالي كه اين ميزان در گذشته يك در هزار كودك بود.
مشاور وزير بهداشت بيان كرد: دانشگاه علوم پزشكي مشهد توانايي راه اندازي رشته فلوشيپ (فوق تخصصي) مربوط به رشد و تكامل عصبي را دارد كه اين اقدام به توسعه علوم اعصاب و روان در كشور كمك شاياني خواهد داشت.
جغتايي دانشگاه علوم پزشكي مشهد را پيشتاز در حوزه علوم اعصاب كشور دانست و افزود: در اين دانشگاه متخصصان بنام كشور در حوزه علوم اعصاب بخصوص استادان نورولوژي و روانپزشكي اطفال فعاليت دارند.
سمپوزيوم تكامل و اختلال آن در كودكان، به همت دانشگاه علوم پزشكي مشهد به مدت يك روز در بيمارستان قائم مشهد برگزار شد.3027/5132
مشاور وزير بهداشت:
اختلالات تكاملي كودك تا سه سالگي درمان پذير است
۲۹ بهمن ۱۳۹۴، ۲۳:۲۷
کد خبر:
81969991
مشهد- ايرنا- مشاور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در امور توان بخشي گفت: درمان اختلالات تكاملي كودكان از دوران جنيني تا سه سالگي ميسر است.