تاثیرگذاری جنبش دانشجویی در آرای مردمی باید حفظ شود

ارومیه- ایرنا- نمایندگان تشكل های دانشجویی از طیف های مختلف سیاسی ضمن تاكید بر پیشقراول بودن و پیشرو بودن این قشر تاكید كردند: تاثیرگذاری جنبش دانشجویی در آرای مردمی باید حفظ شود و دانشجویان باید همواره اثرگذار باشند.

انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در پایان این هفته همزمان در كشور برگزار می شود و بسیاری از اقشار نیز سعی می كنند تا ضمن ایجاد شور عمومی در افزایش مشاركت مردمی، كاندیداهای مورد نظر خود را به مردم معرفی و تبلیغ كنند.
دانشجویان نیز همگام با دیگر اقشار و حتی پیشتر و بیشتر از دیگران در ایام پیش از انتخابات و برگزاری تبلیغات كاندیداها تلاش می كنند و همواره اهتمام ویژه ای برای به كرسی نشاندن آرای خود در جامعه به كار می بندند كه این امر با توجه به اثرگذاری دانشجویان در خانواده ها، اقوام و جوامع كوچك یكی از عوامل تاثیرگذار در عرصه انتخابات محسوب می شود.
به منظور بررسی آرای دانشجویان و تشكل های دانشجویی در خصوص موضوع انتخابات، ویژگی های این دوره، مواضع این تشكل ها در انتخابات آینده نمایندگان سه تشكل سیاسی دانشجویی میهمان میزگرد ایرنای آذربایجان غربی بودند.

*****
اگر دانشجو در تحولات اجتماعی خواب باشد، امیدی به بیداری جامعه نیست
مهدی فلاح دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد ارومیه در این میزگرد گفت: داشجویان باید پیش قراولان ملت باشند و ضمن سیاسی بودن از سیاست زدگی دوری كنند چرا كه این امرخواسته رهبری است.
وی اظهار كرد: جنبش دانشجویی از پیش از انقلاب پیش قراول جامعه بوده و علاوه بر تلاش در راستای پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی توسعه كشور را موجب شده است.
وی با اشاره به فرمایش امام راحل مبنی بر اینكه رسالت انجمن های اسلامی رسالت انبیاست اضافه كرد: وظیفه اصلی ما روشنگری در جامعه است و باید عمارگونه در راه تبیین فرمایش مقام معظم رهبری تلاش كنیم.
وی تاكید كرد: نباید كاری كرد كه دانشجویان و تشكل های دانشجویی متهم به جناح گرایی و حزب گرایی شوند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه با انتقاد از برخی اظهار نظرها در خصوص عملكرد شورای نگهبان ادامه داد: بسیاری از اعضای تشكل های دانشجویی مدافع عملكرد این ركن نظام هستند و در مقابل هجمه های منتقدان واكنش لازم را نشان می دهند.
فلاح با اشاره به اینكه افزایش مشاركت و ایجاد زمینه انتخاب اصلح باید در دستور كار تشكل های دانشجویی در انتخابات آینده باشد، گفت: ما نباید اجازه دهیم كه افرادی رای ملت را بدزدند و نباید تریبون دانشگاه را در اختیار یك جناح خاص قرار دهیم.
وی در خصوص تفاوت این دوره از انتخابات با انتخابات دوره های نخست مجلس افزود: در نظام ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره رو به رشد بوده ایم و رفته رفته بهترین ها بر سر كار آمده اند تا در هر دوره مجلسی بهتر داشته باشیم.
وی اضافه كرد: مهمترین انتظار ما از یك نماینده، نماینده ملت بودن است و نماینده نباید از یك حزب خاصی حمایت كند.

*****
مجالس اول و ششم بهترین و مجلس نهم ضعیف ترین مجلس نظام اسلامی
محمد صادقی اقدم دبیر انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه نیز در این میزگرد با اشاره به اهمیت این دوره انتخابات گفت: مشاركت مردم در دوره های چهارم، پنجم و ششم بسیار بیشتر از دیگر دوره ها بوده و در مجلس اول هم همه تشكل ها و جناح های سیاسی شركت كردند كه این عوامل باعث تبدیل شدن این مجالس به بهترین ها شد.
وی افزود: امیدواریم در این دوره از انتخابات نیز شاهد مشاركت قابل توجه مردم باشیم تا خروجی آن، زمینه تاسیس یكی از بهترین مجالس را در كشور فراهم كند.
وی با انتقاد از عملكرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها اضافه كرد: در بررسی های انتخابات این دوره شاهد تنگ نظری هایی با مبنای سیاسی بودیم.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه همچنین از فعالیت نمایندگان آذربایجان غربی در مجلس نهم ابراز نارضایتی كرد و ادامه داد: از نتایج این فعالیت نامناسب، قرار گرفتن این استان در رده های پایین بسیاری از شاخص های اقتصادی و توسعه ای است به طوری كه ما در شاخص بهداشت، آموزش و درآمد سرانه در رده های آخر كشور قرار داریم.
صادقی اقدم در خصوص تبلیغات كاندیداها در این دوره اظهار كرد: فضای تبلیغات باید سالم باشد و افراد وابسته به قدرت و ثروت نباید وارد این تبلیغات شوند در حالی كه در ایام پیش از تبلیغات نیز اینچنین نبود و بسیاری از افراد وابسته به قدرت و ثروت از جمله برخی مدیران شهری در تبلیغات افرادی خاص حاضر شده اند.
وی به تاثیرگذاری جنبش دانشجویی در پیروزی انقلاب و در انتخابات ریاست جمهوری دوم خرداد 76 و 24 خرداد 92 اشاره كرد و گفت: بر خلاف آن دوران، در دوران هشت ساله از سال 84 تا 92 این جنبش در خفقان بود و پس از حوادث 88 نیز به كلی دچار انزوا شد.
وی افزود: جنبش دانشجویی باید در همه جا همراه و همگام با مردم باشد تا زمینه تغییر در كشور ایجاد شود.
وی اضافه كرد: مهمترین نقش دانشجویان در جامعه انتخاباتی امروز، آگاهی بخشی مردم در مورد كاندیداها و بایدها و نبایدهای انتخاب كاندیداهاست.

*****
كسی كه می خواهد با مجلس تجربه بیندوزد، به درد مجلس نمی خورد
مجید حاجی بابایی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی گفت: دانشجویان از آنجایی كه قشر مرجع در جامعه هستند، باید روشنگری كنند تا زمینه غلبه عقلانیت بر هوچیگری فراهم شود.
وی افزود: دانشجو وظیفه دارد ویژگی های نماینده توانمند و شایسته نظام و كشور را به مردم معرفی كند.
وی اضافه كرد: امروز مستقل ترین گروه سیاسی جریان های كشور، دانشجویان هستند و به همین علت همواره از دولت و حكومت سوال می كنند و توقع پاسخ دارند.
وی اظهار كرد: نباید اجازه داد در هیچ دوره ای استقلال دانشجویان زیر سوال برود كه در این صورت به دانشگاه ضربه می خورد كه البته این امر در سال های 84 تا 92 رخ داد و دانشجویان مورد بی مهری قرار گرفتند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با اشاره به اینكه استقلال، آزادی، جمهوریت و اسلامیت چهار ركن نظام اسلامی است، ادامه داد: طبق قانون اساسی حق نداریم این چهار ركن را زیر سوال ببریم و یكی از آنها را فدای دیگری كنیم.
حاجی بابایی به ویژگی های كاندیداهای اصلح پرداخت و گفت: ارائه كارنامه از فعالیت های گذشته و برنامه حضور در مجلس از جمله مواردی است كه باید مورد توجه نامزدها باشد.
وی فضای امروز تبلیغات انتخاباتی را فضایی غبارآلود عنوان كرد و افزود: در حال حاضر شاهد فریب مردم از سوی برخی كاندیداها هستیم در حالی كه این امر می تواند سرنوشت آینده كشور را تحت تاثیر قرار دهد.
وی اضافه كرد: شام های انتخاباتی و برگزاری میتینگ هایی با بوی پول های كثیف از جمله علائم این فضای غبارآلود است.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی توقع مردم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را بیشتر از رئیس جمهوری دانست و اظهار كرد: به همین دلیل دانشجویان نیز از نمایندگان بیشتر توقع دارند تا زمینه استقلال دانشگاه را فراهم كند.
حاجی بابایی تاكید كرد: نمایندگان نباید شعارهایی بدهند كه توان عمل به آن را ندارند و باید ساختار مجلس و حوزه قانون گذاری را بشناسند.
به گزارش ایرنا، در این میزگرد نمایندگان تشكل های دانشجویی ضمن اعلام حضور خود در انتخابات پیش رو، همه دانشجویان و اقشار مردم را به حضور فعالانه و مشاركت آگاهانه در این رویداد مهم سیاسی دعوت كردند.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به همراه انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز هفتم اسفند همزمان با سراسر كشور برگزار می شود.
از آذربایجان غربی 12 نفر راهی مجلس شورای اسلامی خواهند شد كه سهم ارومیه سه نماینده، میاندوآب، شاهین دژ، تكاب دو نماینده و سهم هر كدام از حوزه های انتخابیه هفت گانه ماكو، شوط، پلدشت، چالدران ـ خوی، چایپاره ـ سلماس ـ نقده، اشنویه ـ مهاباد ـ بوكان و پیرانشر، سردشت یك نماینده است.
30 هزار نفر در امر برگزاری پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان آذربایجان غربی مشاركت می كنند.
برای برگزاری این دو انتخابات در هفتم اسفندماه در استان آذربایجان غربی یك هزار و 990 صندوق رای به صورت ثابت و سیار برای اخذ آرای مردم پیش بینی شده است.
جمعیت استان بر اساس آخرین آمار سه میلیون و 233 هزار نفر و تعداد واجدان شرایط رای دادن در آذربایجان غربی نیز دو میلیون و 299 هزار نفر اعلام شده است.
در انتخابات هفتم اسفندماه از استان آذربایجان غربی از میان 172 نفر داوطلب، 12 نماینده برای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و از میان پنج نامزد، سه نماینده برای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و یك نماینده نیز به عنوان منتخب اقلیت های دینی برای مجلس انتخاب خواهند شد.
شهرستان های ارومیه، خوی، سلماس، ماكو، نقده، پیرانشهر، مهاباد، بوكان و میاندوآب 9 مركز حوزه اصلی و شهرستان های شوط، پلدشت، چالدران، چایپاره، اشنویه، سردشت، شاهین دژ و تكاب هشت مركز و حوزه فرعی انتخابات در آذربایجان غربی اعلام شده است.
2093/1905