به گزارش روز يكشنبه خبرنگار ايرنا ، نگاه و بررسي شعار و وعده هاي بسياري از نامزدها كه در پوسترها و يا سخنراني هاي آنها ارائه مي شود خلاف آن چيزي است كه براساس قانون بر عهده آنان گذاشته شده است.
براساس قانون، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي دو وظيفه اصلي قانون گذاري و نظارت را عهده دار هستند.
بر اساس اصل هفتاد و يكم قانون اساسي، مجلس شوراي اسلامي، صلاحيت عام قانون گذاري را داراست و در عموم مسائل در حدود مقرر در قانون اساسي مي تواند قانون وضع كند.
همچنين مجلس شوراي اسلامي علاوه بر وظيفه قانون گذاري، مسئوليت هاي نظارتي نيز بر عهده دارد.
** نامزدهاي انتخابات يا حلال رفع مشكلات
حسن محمدي كه خود را به عنوان شهروند ساروي معرفي كرد به خبرنگار ايرنا گفت : شعارها و وعده هاي انتخاباتي نامزدها به گونه اي است كه گويي نامزدهايي كه قصد ورود به مجلس شوراي اسلامي دارند كاري كه اصلا به آن نخواهند پرداخت همين قانونگذاري است و به غير از اين وظيفه، تمام مسئوليت هاي مربوط به دولت را بر دوش خواهند كشيد.
وي ادامه داد: نامزدهاي انتخاباتي در تبليغات خود ، انجام اقدامات و كارهايي را وعده مي دهند كه اين تصور در اذهان ايجاد مي شود كه آنها رفع كننده همه مشكلات از جمله اشتغال ، محروميت ، بيكاري و ازدواج جوانان هستند و با انتخاب آنان تمامي اين مسائل رفع خواهد شد .
اين شهروند ساروي گفت كه در دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي شركت مي كند اما در انتخاب فرد به اين شعارها و وعده ها توجهي ندارد.
وي ادامه داد: با حضور در ستاد نامزدهاي انتخاباتي و ارزيابي حرف ها و سخنان آنان ، فردي كه واقعا مجلس و وظايف آن را خوب شناخته است ، انتخاب مي كنم .
** نامزدهاي انتخاباتي پنجه در پنجه غول بيكاري
شهروندي از شهرستان جويبار كه ساعاتي را در ستاد نامزدهاي انتخاباتي سپري كرده بود ، به خبرنگار ايرنا گفت : ايجاد اشتغال و رفع معضل بيكاري ادعاي برخي نامزدهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي است.
راضيه منوري ادامه داد : در حاليكه اگر وعده هاي نامزدهاي 9 دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي كه برخي در جايگاه نماينده مجلس نيز قرار گرفتند عملي مي شد ، امروز ديگر شاهد اين وضع در مورد بيكاري نبوديم.
وي افزود : امروز موضوع اشتغال تقريبا سرفصل و مهمترين موضوع تبليغي برخي از نامزدهاي مجلس شوراي اسلامي است در حاليكه رفع اين معضل با برنامه هاي انتخاباتي آنان ميسر نخواهد بود .
** اعجاز در وعده نامزدهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي
رضا احمدي راننده اي كه در مسيرجاده قائمشهر به ساري فعاليت مي كند به خبرنگار ايرنا گفت كه سخن برخي از نامزدهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي تعجب برانگيز است .
وي به سخن روز گذشته يكي از نامزدهاي دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي در حوزه انتخابيه قائمشهر اشاره كرد و ادامه داد : اين فرد مدعي شد كه در صورت كسب آرا و راهيابي به بهارستان زمينه اشتغال 400 نفر را در كارخانه نساجي مازندران واقع در قائمشهر فراهم مي كند . در حالي كه همه مي دانند اين كارخانه چنين ظرفيتي ندارد.
** پشت سر گذاشتن تجربه عملي نشدن وعده نامزدهاي مجلس شوراي اسلامي
يكي ديگر از شهروندان قائمشهر به سابقه وعده اشتغالزايي و رفع بيكاري از سوي نامزدهاي دوره هاي قبلي مجلس شوراي اسلامي اشاره كرد و افزود : مردم ديگر براي اين وعده ها اعتباري قايل نيستند.
رمضان علوي ادامه داد: براي مردم در ادوار گذشته روشن شده كه اين وعده ها قابليت اجرا از سوي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي را ندارد و تنها ابزار تبليغاتي است .
وي اظهار داشت: اكنون با بالا رفتن سطح سواد و آگاهي مردم انتخاب ها براساس آگاهي و دانش صورت مي گيرد.
** افزايش سطح آگاهي مردم و انتخاب نمايندگان مجلس
يك كارشناس سياسي با برشمردن وظايف قانوني نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به خبرنگار ايرنا گفت : قانون گذاري و نظارت از وظايفي است كه در قانون براي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در نظر گرفته شد.
محمد مدانلو ادامه داد : ايجاد اشتغال ، آسفالت راه ، گازرساني و دادن تسهيلات وعده هايي است كه از سوي نامزدهاي مجلس شوراي اسلامي در زمان تبليغات بيان مي شود در حالي كه اين وعده ها و شعارها با رنگ و لعاب ويژه در ايام تبليغات مجلس شوراي اسلامي اوج مي گيرد.
اين كارشناس سياسي مازندران گفت كه تجربه برگزاري 9 دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي نشان داده كه قبلا وعده ها و شعارهاي انتخاباتي داده شده توسط نامزدها ، در كسب آراي مردم اثرگذاربود.
وي عدم شناخت و آگاهي از وظايف نمايندگان را علت اقبال مردم به شعارها و وعده ها برشمرد و ادامه داد : عدم شناخت از وظايف نمايندگي باعث شد تا اين افراد بتوانند با وعده هايي كه غالبا مطالبات و خواسته هاي عمومي جامعه بود ، وارد بهارستان شوند. ولي امروز مردم به آگاهي لازم در اين خصوص رسيده اند و انتخاب خود را براساس مطالعه و آگاهي انجام مي دهندو اين امر به نفع جامعه و نهاد قانونگذاري كشور است.
اين كارشناس ارشد جامعه شناسي افزايش سطح تحصيلات و سواد مردم را شاخص تاثير گذار در انتخابات دانست و ادامه داد : تحصيلات ومدارج عاليه و حضور در محافل علمي و دانشگاهي بستر و فضاي خوبي براي معرفي و شناساندن وظايف نمايندگان مجلس براي مردم ايجاد كرده است .
مدانلو به تغيير رويكرد تبليغات از سوي برخي نامزدهاي دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي اشاره كرد و ادامه داد : برخي از نامزدها در اين دوره تبليغاتي متفاوت با دوره هاي گذشته داشته اند و تنها به بيان عملكردها ، برنامه ها و اهداف خود پرداختند.
وي ابراز اميدواري كرد كه با افزايش آگاهي مردم نسبت به فعاليت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و وظايف آنها، انتخاب برمبناي قانون انجام شود .
وي تغيير رويكرد تبليغاتي برخي نامزدهاي دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و نپرداختن به وعده و شعار را بازتاب خواسته و آگاهي مردم نسبت به فعاليت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي دانست.
در استان مازندران سه هزار و 45 شعبه اخذ راي با شش هزار و 90 صندوق براي دو ميليون و 235 هزار واجد شرايط راي پيش بيني شد.
60 هزار نفر هم در اين استان كار برگزاري انتخابات را با احتساب نيروهاي امنيتي، نظارتي و بازرسي و اجرايي بر عهده دارند.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات مازندران اكنون 158 نامزد براي 9 حوزه انتخابيه در مجلس شوراي اسلامي رقابت مي كنند.
انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري هفتم اسفند ماه برگزار مي شود.
2096/6097/ 1446
گزارش از فاطمه قنبري قاديكلايي
ساري-ايرنا- آگاهي مردم نسبت به وظايف نمايندگي و بالا رفتن سطح دانش آنها در اين باره سبب شده است تا نامزدهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي در ميدان رقابت ديگر نتوانند براي كسب راي به وعده و شعار هاي توخالي اميدي داشته باشند.