۱۲ تیر ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 8197937
T T
۰ نفر
داروخانه های خیالی، شبح دردناک بیماران عراقی # بغداد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 12/04/85 خارجی.بهداشتی.عراق.دارو. شرایط ویژه ای که عراق در آن به سر می برد و فقدان یا ضعف شدید نظارت دستگاه های دولتی باعث شده است تا روزانه مقادیر قابل توجهی دارو به مقصد داروخانه های خیالی وارد بازار سیاه شوند. این درحالی است که فساد گسترده اداری و اقتصادی باعث ایجاد شبکه های غیرقانونی توزیع دارو در عراق شده و این مساله وخامت اوضاع را تشدید می کند. این شبکه های قاچاق به عنوان عوامل نابسامانی توزیع دارو در عراق و ایجاد بازار سیاه دارویی در کشور شناخته می شوند. این روزها مشاهده دستفروشی هایی که داروهای نایاب را در بدترین شرایط بهداشتی در حاشیه خیابان ها در بغداد و دیگر شهرهای عراق به فروش می رسانند به امری عادی تبدیل شده است. فروشندگان این داروها که معمولا فاقد تخصص لازم در خصوص دارو و اثرات جانبی آن هستند، براساس اجتهاد شخصی و تجربی، داروها را برای خریداران ناآگاه تجویز می کنند. چند کارمند عراقی شاغل در بخش خرید و توزیع دارو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بغداد ، شبکه های غیرقانونی توزیع دارو راعامل نابسامانی در توزیع مناسب دارو در عراق عنوان کردند. آنها که از بیم جان ترجیح دادند نامشان برده نشود ، گفتند: مسوولان این شبکه ها دارای ارتباطات و نفوذهایی در دولت هستند یا خود از مسوولان دولتی می باشند و در ایجاد بازار سیاه دارو مهمترین نقش را دارند. به اظهار آنان ، این شبکه ها براساس همین ارتباطات به انبارهای دولتی به سادگی دسترسی داشته و براساس زدوبندهای پشت پرده ، داروها و تجهیزات پزشکی وارداتی دولت را از انبارها خارج و در بازار سیاه به فروش می رسانند.
همین امر باعث شده که برخی داروخانه ها همواره از داروهای ضروری و کمیاب تهی بوده و در مقابل داروخانه هایی که با این شبکه ها ارتباط دارند مملو از این داروها باشند. گفته می شود که شبکه های غیرقانونی خرید دارو به نام داروخانه های خیالی معمولا داروها را از انبارهای دولتی خارج و در بازار سیاه توزیع می کنند. یک کارمند در بیمارستان "کندی" بغداد از بیمارستان های معروف عراق فاش کرد که شبکه های غیرقانونی حتی سیلندرهای اکسیژن را از این بیمارستان به سرقت می برند. وی اضافه کرد: همواره تعداد سیلندرهای اکسیژن کمتر از آن چیزی است که در بارنامه ثبت شده و هنگامی که علت نقص آن سوال می شود طرف های تامین کننده اظهار بی اطلاعی می کنند. این کارمند تاکید کرد: در مسیر خارج شدن این تجهیزات از انبارهای دولتی تا رسیدن به بیمارستان، سیلندرهای گاز اکسیژن ناپدید می شوند. این درحالی است که به دلیل افزایش تقاضای بیماران ، وزارت بهداشت تنها مرجع تامین و توزیع سیلندرهای گاز اکسیژن در بین مراکز درمانی دولتی است.
بخش بازرسی وزارت بهداشت چندی پیش اقدام به اجرای طرح مبارزه با قاچاق دارو در بغداد کرد که هنوز نیز ادامه دارد. در جریان این طرح غیرمنتظره ده ها داروخانه خیالی کشف و مقادیر زیادی داروی ارزشمند که از انبارهای دولتی به سرقت رفته بود، شناسایی و ضبط شد.
ارزش مالی این داروها معادل هزاران دلار برآورد شده است. تعداد زیادی از داروهای کشف شده حتی تاریخ مصرف آنها از بین رفته اما با وجود این، در بازار سیاه عرضه شده بودند. بازرس کل وزارت بهداشت عراق در اظهاراتی خبری گفته است که تدابیر قانونی را برضد کسانی که این داروها در نزد آنها کشف شد، اتخاذ می کند. "عادل عبدالله" گفت: در جریان عملیات مبارزه با قاچاق دارو تعدادی زیادی داروخانه که نزد آنها داروهای دولتی وجود داشت، شناسایی شدند. "عادل عبدالله" افزود: این داروها به نام داروخانه های خیالی از انبار- های دولتی به شیوه غیرقانونی خارج شده و در دسترس این داروخانه قرارگرفته بود. وی اضافه کرد که صاحبان این داروخانه ها از فاش کردن طرف هایی که اقدام به تامین دارویی آنها کرده اند، تاکنون خودداری می کنند. وی درعین حال اضافه کرد: وزارت بهداشت از طریق شماره سریال داروها عوامل اصلی خروج دارو از انبارهای دولتی را شناسایی و دستگیر خواهد کرد. عادل عبدالله تاکید کرد که بخش بازرسی وزارت بهداشت 33 پزشک را مسوول پیگیری قضیه عوامل خارج کردن داروها از انبارهای دولتی و بیمارستانها کرده است. اینکه آیا قدرت بخش بازرسی وزارت بهداشت قویتر از شبکه های غیرقانونی توزیع دارو در عراق خواهد بود امری است که مرور زمان آن را مشخص می کند. مسلم آن است که عملیات توزیع غیرقانونی دارو در کشور عراق همچنان به کار خود ادامه می دهد و داروها و تجیهزات پزشکی و دارویی در بازار سیاه عرضه می شوند. خاورم/2291/1647/1158/1392
۰ نفر