سيد احمد ميرعلايي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار معارف ايرنا افزود: يكي از خصوصيات سلحشور اين بود كه در توليد آثار هنري توجه خاصي به قرآن داشت كه به طور معمول ما در مسائل فرهنگي كشور از اين توجه غفلت مي كنيم.
وي علت درخشش سريال «يوسف پيامبر» ساخته مرحوم سلحشور را استناد اين مجموعه تلويزيوني به قرآن دانست و گفت: قرآن اساس وحدت مسلمانان است و در ساير سريال ها كمتر چنين چيزي ديده مي شود و پيروان ساير اديان از اين جهت علاقه مند ديدن اين سريال بودند كه ما درباره حضرت يوسف چه مي گوييم.
ميرعلايي، فيلم هاي مريم مقدس و مردان آنجلس را نيز نشانگر بلند نظري هنرمندان ايراني دانست و گفت: فيلم يوسف مي تواند بهترين پاسخ به داعش در جهان باشد. يعني وقتي مي گويند ايران به داعش بي توجه است، مردم جهان با ديدن چنين فيلم هايي متوجه مخالفت جمهوري اسلامي با گروهك هاي تكفيري مي شوند.
تهيه كننده سريال روايت انقلاب، تاكيد كرد: سريال يوسف پيامبر يكي از افتخارات جمهوري اسلامي و از پربيننده ترين سريال هاي جهان كه منطبق با آيات قرآني بود و توانست فرهنگ اسلامي را در دنيا به نمايش بگذارد، در دنيا هيچ محصولي مانند مجموعه يوسف پيامبر وجود ندارد. چون اين سريال همچنان هم داراي مخاطب است.
تهيه كننده فيلم سينمايي وعده ديدار، در ادامه از بي مهري برخي در پخش قسمت هاي ابتدايي سريال يوسف پيامبر سخن گفت و افزود: بارها به دوستان گفتم كه ايمان و اخلاص سلحشور باعث استقبال مردم از اين فيلم خواهد شد و امروز اين سريال افتخار ملي ماست.
وي با انتقاد از رسانه ها به ويژه تلويزيون گفت: صدا و سيما آنگونه كه سزاوار بود از اين افتخار ملي دفاع نكرد و مردم ما بايد با فعاليت هاي افرادي همچون سلحشور آشنا شوند كه خالصانه و گمنام فعاليت كردند.
تهيه كننده فيلم سينمايي سرعت، در ادامه به آخرين فعاليت هنري سلحشور اشاره كرد و گفت: فيلم حضرت موسي آخرين كار او بود كه نوشته آن از سوي 30 كارشناس سينمايي و قرآني طي هشت سال مورد بررسي قرار گرفته و به مرحله آماده سازي رسيد و اميدوارم به توليد برسد.
وي همچنين گفت: سلحشور فرهنگي را به جهان معرفي كرد كه انقلاب ما به آن نظر دارد و ما سلحشور را نشناختيم.
ميرعلايي افزود: هدف و فرهنگ براي او از همه چيز مهمتر بود و فقط خدا را در كارهاي خود در نظر مي گرفت.
وي با اشاره به جايگاه هنرمندان در جامعه گفت: برخي افراد فقط به جشنواره هاي بين المللي و جايگاه هاي جهاني نظر دارند و اگرچه معتقديم سينماي ما بايد به خارج از مرزها منتقل شود تا از نظر تكنولوژي به پيشرفت هايي برسيم ولي مي توانيم فرهنگ اخلاق مدار و انسان ساز را با قصه هاي زيبايي همچون مردان آنجلس يا يوسف پيامبر در جهان معرفي كنيم كه قرآن نيز از داستان حضرت يوسف به عنوان احسن القصص ياد مي كند.
تهيه كننده فيلم سينمايي دنياي وارونه اضافه كرد: همه ما معتقديم كه بخشي از كارهاي هنري به تبليغات و معرفي هنرمندان اختصاص دارد ولي گاهي در جامعه پا را فراتر از تبليغات مي گذاريم كه شايسته فرهنگ اسلامي نيست.
وي از سلحشور به عنوان بازيگر و نويسنده و كارگردان تئاتر، نويسنده فيلمنامه، بازيگر سينما، تهيه كننده و كارگردان سريال و سينما ياد كرد كه در ساخت و تهيه سريال و فيلم از روش مشاركتي استفاده مي كرد.
مديرعامل سابق بنياد فارابي تاكيد كرد: توكل، ايمان و اخلاص سلحشور نبايد باعث سكوت رسانه هايي شود كه مي توانند كارهايي مانند يوسف پيامبر را به عنوان افتخار ملي در جامعه مطرح كنند.
تهيه كننده فيلم سينمايي شب واقعه همچنين گفت: برپايي بزرگداشت از سوي رسانه ها و صدا و سيما براي اين هنرمند يك وظيفه است.
فرج الله سلحشور متولد 1331، بازيگر، چهره پرداز، نويسنده، تهيه كننده و كارگردان، فعاليت هنري خود را با بازي در فيلم سينمايي توبه نصوح (۱۳۶۱) آغاز كرد و كارگرداني مجموعه هاي تلويزيوني تاريخي- مذهبي همچون ايوب پيامبر، مردان آنجلس و يوسف پيامبر را در كارنامه خود دارد.
فرج الله سلحشور كه در سال هاي اخير با بيماري سرطان ريه دست و پنجه نرم مي كرد، از 27 دي ماه به دليل از كار افتادن ريه هايش در بخش مراقبت هاي ويژه بيمارستان بقيه الله (عج) بستري بود و بامداد امروز درگذشت.
پيكر اين هنرمند ساعت 10 صبح فردا (يكشنبه) از بلوار شهيد آيت الله اشرفي اصفهاني، ابتداي باغ فيض تشييع مي شود و در امامزاده جعفر باغ فيض به خاك سپرده مي شود.
فراهنگ**1003**1027
تهيه كننده سينما و تلويزيون:
سلحشور از سرداران انقلاب فكري و فرهنگي بود
۸ اسفند ۱۳۹۴، ۱۷:۳۴
کد خبر:
81982187
تهران - ايرنا - مدير عامل سابق بنياد سينمايي فارابي از مرحوم فرج الله سلحشور به عنوان يكي از سرداران انقلاب فكري و فرهنگي ياد كرد كه آثارش در سطح جهاني تاثيرگذار بود.