كوروس ربیعی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: پروانه شكار ویژه برای گردشگران خارجی به صورت متمركز در سازمان مركزی برای زمان محدود و تنها برای شكار گرازهای پیر صادر می شود.
وی افزود: مهلت این پروانه ها پنج روزه است و هر شكارچی تنها حق شكار دو راس گراز وحشی در مناطق آزاد استان را دارد.
ربیعی گفت: سازمان محیط زیست در سال جاری حداكثر برای 50 گردشگر خارجی كه در قالب تورگردانی به مازندران سفر كرده بودند، پروانه شكار ویژه صادر كرد.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران افزود: عمدتا این شكارچیان برای ثبت ركورد و گرفتن عاج گراز وحشی، تعرفه بالای شكار را پرداخت می كنند.
ربیعی صدور پروانه شكار گراز وحشی، با هدف مصرف گوشت این حیوان را رد كرد و گفت: با صدور پروانه شكار ویژه برای گردشگران خارجی با تعرفه ارزی، علاوه بر درآمدزایی، گونه های نر و پیر این حیوان از گردونه خارج و نسل آنها تعدیل می شود.
گراز از حیوانات پر زاد و ولدی است كه در صورت تعدیل نشدن جمعیت آن در مازندران، سبب نابودی زمین های كشاورزی و گونه های گیاهی بویژه در مناطق بالادست می شود.
دوره زاد و ولد گرازها چهار ماه است و هر گراز ماده در هر دوره هشت تا ۱۲ بچه میزاید. بچههای ماده گراز نیز در ۱۸ ماهگی و نرها كمی زودتر آماده جفت گیری میشوند.
نسل گراز در مناطق بالادست و كوهستانی مازندران، در سالیان اخیر، به دلیل كم شدن یا از بین رفتن نسل ببر و پلنگ، كه شكارچی گراز به شمار می روند، بشدت افزایش یافته و سبب زیان رساندن به كشاورزی منطقه شده است.
شمار تعدیل شده گرازها سبب حفاظت از محیط زیست از جمله جنگل می شود زیرا این حیوان به خاطر خوردن ریشه گیاهان، خاك سطح جنگل را زیر و رو می كند و به این ترتیب مواد گیاهی در خاك ادغام می شود.
همچنین با این عمل، لارو حشرات مضر برای درختان از خاك بیرون آمده و شكار پرندگانی چون قرقاول شده و یا بر اثر سرمای فصل زمستان از بین می روند.
6982/1654/5132
ساری-ایرنا- رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران از صدور پروانه ویژه شكار گراز وحشی در مناطق آزاد این استان برای گردشگران خارجی خبر داد و هدف از آن را تعدیل نسل این گونه جانوری اعلام كرد.