به گزارش خبرنگار ايرنا، دبير انجمن پيمانكاران عمراني استان آذربايجان غربي در اين همايش گفت: تصويب و اجراي برجام به تنهايي و به سرعت نمي تواند اقتصاد ايران را متحول كند چرا كه اقتصاد ايران نيازمند حركت به سمت اقتصاد علمي و دور نگه داشتن از اقتصاد سياسي است.
خسرو خوش خلقي با اشاره به خوش بيني عمومي نسبت به نتايج اجراي برجام افزود: نمي توان به زودي منتظر نتايج اجراي آن در اقتصاد كشور بود ولي دولت مي تواند در اين فضاي به وجود آمده بستر را براي ورود جدي بخش خصوصي به دوران اقتصاد پسابرجام فراهم كند.
وي بخش خصوصي را در اقتصاد ايران بسيار ضعيف خواند و اضافه كرد: در 10 سال اخير بخش خصوصي ايران ضعيف تر هم شده كه نيازمند تقويت و توجه دولت است.
وي تعامل با دنيا و تعريف نظام حمايتي را از جمله حيطه هاي آزادي و تقويت بخش خصوصي در ايران دانست و گفت: تحول اساسي در اقتصاد ايران مستلزم تغيير الگوي اقتصاد دولتي و نفتي به سمت اقتصاد توليد محور و فعال شدن بخش خصوصي است.
وي بيان كرد: هم اكنون شاخص هاي اقتصادي ايران جذابيتي براي سرمايه گذاران خارجي ندارد و بايد سياست هاي اقتصادي تغيير پيدا كند.
وي ريشه كني فساد، ساماندهي و سالم سازي نظام بانكي و تقويت بخش خصوصي را از الزامات اقتصادي ايران امروز دانست و افزود: كاهش بيكاري و خروج از ركود از پيامدهاي اين امر خواهد بود.
وي اظهار كرد: پيمانكاران بخش خصوصي نيازمند منابع مالي هستند و نظام بانكي بايد بيشتر از گذشته با بخش خصوصي همراهي و همكاري كند تا اقتصاد كشور با رونق توليد از حالت ركورد خارج شود.
وي شكوفايي اقتصاد ايران را منوط به ايمان و عمل حاكميت به نقش بخش خصوصي در كل اقتصاد دانست و گفت: دولت بايد مسير را براي بخش خصوصي باز كند و خود را به جاي رقيب، شريك بخش خصوصي بداند.
خوش خلقي افزود: چندي پيش شركت هاي پيمانكاري و مهندسي استان در مناقصه اجراي طرح هاي كشاورزي زهكشي در حوزه آبريز رودخانه ارس و زاب به علت انتخاب پيمانكار دولتي كنار گذاشته شدند و اين امر نشان مي دهد كه هنوز باور به نقش آفريني بخش خصوصي واقعي در كشور وجود ندارد.
وي بيان كرد: اين اقدام با وجود حدود 250 شركت پيمانكاري با رتبه A در سطح استان، جاي تعجب دارد و واگذاري طرح هايي به مبلغ 11 هزار ميليارد ريال بدون بهره گيري از توان اجرايي مهندسان و پيمانكاران محلي به معناي ناديده گرفتن بخش خصوصي در اين استان توسط دولت است.
وي پيمانكاران را بزرگترين طلبكاران دولت خواند و اظهار كرد: دستگاه هاي اجرايي بدون تشريك مساعي با مهندسان و شركت هاي پيمانكاري، خود شرايط خاصي براي مناقصه ها تعيين مي كنند تا طرح هاي خود را تنها به عده خاصي واگذار كنند كه اين امر عادلانه نيست.
وي بيان كرد: در حمايت از بخش خصوصي نبايد به شعار اكتفا كرد و هم اكنون احداث 18 هزار تخت بيمارستاني در كشور در حال برنامه ربزي است كه اميدواريم بخش خصوصي در فرايند احداث اين طرح ها كه در تمام استان هاي كشور خواهد بود، مورد توجه قرار گيرد.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان آذربايجان غربي نيز در اين همايش گفت: اقتصاد كشور به لحاظ شاخص هاي اقتصادي در وضعيت مناسبي به سر نمي برد.
ناصر حضرتي افزود: در آستانه تدوين برنامه ششم توسعه و در حالي كه نيمي از عمر چشم انداز 20 ساله طي شده، وضعيت مناسبي در اقتصاد و توليد نداريم و بايد روش مناسبي را براي توسعه كشور در پيش بگيريم.
وي دولتي بودن و نفتي بودن اقتصاد را مهمترين عارضه اقتصاد ايران دانست و بيان كرد: با اجراي برنامه ششم توسعه بايد از اين وضعيت خارج شويم.
وي حجيم شدن دولت و اختصاص 20 درصد بودجه كشور به فعاليت هاي عمراني را عارضه اي بزرگ براي اقتصاد كشور عنوان كرد و ادامه داد: در سالهاي گذشته نيز ميزان تخصيص همين اعتبار نيز پايين بوده است.
وي در ادامه آذربايجان غربي را به لحاظ شاخص هاي اقتصادي جزو استان هاي محروم كشور برشمرد و گفت: در زمينه شاخص بهداشت، سواد آموزي و درآمد سرانه وضعيت مناسبي نداريم و درآمد سرانه استان حدود نصف درآمد سرانه كشوري است.
به گزارش ايرنا، در اين همايش مهندسان و پيمانكاران شركت كننده خواستار توجه ويژه دولت به بخش خصوصي شده و واگذاري طرح هاي ملي و بزرگ استان به پيمانكاران محلي و بومي توانمند را مهمترين مطالبه خود از دولت تدبير و اميد عنوان كردند.
1905
اروميه- ايرنا- همايش نقش پيمانكاران عمراني در پسابرجام روز سه شنبه با حضور جامعه مهندسي و پيمانكاري استان آذربايجان غربي در هتل ساحل اروميه برگزار شد.