۱۲ اسفند ۱۳۹۴، ۸:۱۸
کد خبر: 81986720
T T
۰ نفر
همزمان با تشدیدهجمه سعودی علیه لبنان/توقیف كشتی سلاح ارسالی از تركیه دریونان

بیروت – ایرنا – روزنامه لبنانی السفیر با طرح این سئوال« چه طرفی در لبنان در انتظار ورود كشتی حامل سلاح بوده و قصد بازی با امنیت لبنان را داشته است؟»، نوشت: لبنان از دیروز با نگرانی سرنوشت كشتی حامل سلاح را كه از بندرمرسین تركیه به قصد لبنان حركت و مقامات یونانی آن را نزدیك سواحل كرت توقیف كرده اند، پیگیری می كند.

به گزارش ایرنا، السفیر افزود: این كشتی حامل سلاح یادآور كشتی « لطف الله 2» است كه در ماه آوریل سال 2012 با ده ها تن سلاح عازم بندر طرابلس در شمال لبنان بود و ارتش لبنان آن را قبل از ورود به آب های منطقه ای كشور توقیف كرد.
السفیر با بیان این كه « كشتی توقیف شده در یونان كه « ترایدر » نام دارد و با پرچم توگو حركت می كرده ، حامل شش كانتینر بوده كه دو تا از آنها از انواع سلاح و مواد منفجره و مهمات پر بوده است»، اضافه كرد: سرنشینان این كشتی یازده تن از جمله شش سوری ، چهار هندی و یك لبنانی بوده و مقامات یونانی بازجوئی از آنها را برای شناسائی منبع این سلاح ها و طرفی كه قرار بوده است آنها را در لبنان تحویل بگیرد، آغاز كرده اند.
این روزنامه لبنانی خاطرنشان كرد كه اكنون در لبنان این سئوالات مطرح است وهمه به دنبال جواب آنها هستند: چه كسی بهای این سلاح ها را پرداخته است؟ چه طرفی قرار بوده آنها را تحویل بگیرد؟ آیا هدف انفجار اوضاع امنیتی در برخی مناطق لبنان بوده است؟ آیا این تنها محموله بوده است؟ آیا با پرونده پیشنهاد یك كشور عربی برای گشودن جبهه شمالی در مرزهای لبنان و سوریه در منطقه وادی خالد استان عكار برای حمله به ارتش سوریه ارتباط دارد؟ آیا هدف استفاده از سلاح ها برای متزلزل كردن ثبات و امنیت لبنان همزمان با داغ شدن اوضاع سیاسی است؟
السفیر تصریح كرد: اما سئوال بزرگ این است كه چگونه قرار بوده این محموله سلاح به طرفی در لبنان برسد در حالی كه بازرسی و كنترل امنیتی شدیدی در بنادر و حتی در آب های منطقه ای لبنان از سوی نیروهای صلح بان سازمان ملل متحد( یونیفل) برقرار است.
این روزنامه لبنانی به نقل از منابع بسیار اگاه امنیتی نوشت كه مقامات لبنانی منتظر جواب تحقیقات مقامات یونانی از سرنشینان بازداشت شده كشتی حامل سلاح هستند و تاكنون مشخص نشده است كه این كشتی قرار بوده در كدام بندر لبنان پهلو بگیرد.
السفیر به نقل از این منابع امنیتی افزود: وارد كردن این مقدار سلاح به بنادر بیروت و یا طرابلس كه مجهز به « اسكنر» سامانه های كشف كالاها در كانتینرهستند، یك خودكشی محسوب می شود.
به نوشته السفیر، منابع امنیتی لبنان سناریوی دیگری را برای تخلیه این سلاح ها مطرح كرده اند و براساس آن قرار بوده دو كانتینر سلاح در وسط دریا تخلیه و با استفاده از قایق ها به سواحلی كه كنترلی برآنها نیست، منتقل واز آنجا وارد انبارهای مخصوص شوند.
این منابع امنیتی درعین حال گفته اند كه اجرای این سناریو محتمل اما سخت است و خطرهای بسیار زیادی برای مجریان آن دارد زیرا دامنه بازرسی ها، كنترل ها و تدابیر امنیتی توسط ارتش و نیروهای امنیت عمومی لبنان بیشتر شده است.
« احمد تامر» مدیر بندر طرابلس در شمال لبنان تاكید كرده است كه كشتی ترایدر تاكنون در این بندر پهلو نگرفته و قرار نبوده است وارد این بندر شود.
السفیر به نقل از یك مقام دولت یونان نوشت: این كشتی حامل سلاح عازم ازمیر بوده تا از آنجا راهی لبنان شود و دو روز قبل براساس اطلاعات رسیده به دستگاه امنیتی یونان توقیف شده است و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
درهمین حال « الاخبار» دیگر روزنامه لبنانی هم با بیان این كه « اقدامات ضد لبنانی سعود ادامه دارد و دامنه آن رو گسترشاست»، نوشت: همزمان با هجمه گسترده سعودی علیه لبنان شاهد تحولی خطرناك هستیم و آن كشف و توقیف یك كشتی حامل سلاح ازتركیه به لبنان است.
الاخبار افزود: اكنون سخت است كه بپذیریم هر اتفاقی خارج از رویاروئی بزرگ علیه لبنان به رهبری سعودی است اما این سئوال مطرح شده كه آیا تركیه هم تصمیم گرفته تا وارد طرح بازی با امنیت لبنان به ویژه در منطقه شمال آن شود؟
این روزنامه لبنانی اضافه كرد: آیا سلاح های كشف شده ناشی از یك عملیات عادی قاچاق است و یا این كه عملیاتی تحت رهبری دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی تركیه می باشد مانند آنچه كه برای حمایت از مخالفان و گروه های تروریستی در سوریه انجام می دهد؟
الاخبار با بیان این كه « آیا ارسال كشتی حامل سلاح به لبنان ناشی از یك تصمیم سعودی – تركی و قطری و آنكارا مامور اجرای آن بوده است؟»، خاطرنشان كرد كه پاسخ به این سئوالات زود است و باید منتظر نتیجه تحقیقات ماند.
این روزنامه لبنانی به نقل از منابع امنیتی نوشت: كشف حامل سلاح نشان می دهد كه لبنان هدف است به ویژه این كه فرضیه قوی تر این است كه طرفی لبنان در انتظار پهلو گرفتن این كشتی در سواحل لبنان بوده است.
این منابع تاكید كرده اند كه هدف كشتی حمل سلاح به سوریه نبوده است زیرا گذرگاهی امن برای انتقال آنها از طریق لبنان به سوریه وجود ندارد و هدف منفجر كردن اوضاع لبنان همزمان با گسترش بحران است.
الاخبار همچنین خاطرنشان كرد: ترك ها اخیرا در لبنان سرشماری كرده و به اطلاعاتی از وجود 84 هزار لبنانی با اصالت تركمن دست یافته اند و اكنون مكان های زندگی ، شغل آنها و حتی گرایش سیاسی آنها را می دانند.
این روزنامه لبنانی تصریح كرد: ترك ها با قطری به ویژه در مناطق شمالی لبنان كار می كنند ودرصدد تقویت جایگاه « الجماعه الاسلامیه» و ایجاد تمایز بین آن با حزب جریان المستقبل است تا بتوانند پایگاه مردمی آن را بالا ببرند.
الاخبار افزود: ترك ها و قطری ها ، جریان های اسلامی را جذب كرده و با گروه ها و شخصیت های سیاسی كار می كنند و آنها را به اتخاذ مواضعی اجتماعی و سیاسی وانتقاد از سعد الحریری و حزب الله تشویق می كنند تا بتوانند دست كم در شمال لبنان بحران ایجاد كنند.
خاورم ** 1324