جليل توكل افشاري روز چهارشنبه در نشست خبري افزود : هم اكنون خدمات تخصصي طب سنتي و مكمل از سوي دانشگاه علوم پزشكي در استان و مشهد از طريق چهار مركز ارائه مي شود.
وي اين مراكز را شامل بيمارستان هاي امام رضا (ع) و قائم (عج) و نيز دانشكده طب سنتي زير مجموعه اين دانشگاه و نخستين سلامتكده طب سنتي ايراني عنوان كرد.
توكل افشاري اظهار كرد : دانشكده طب سنتي كه با رويكرد طب سنتي مورد اقبال واقع شد ، در سال 87 تاسيس و سال 89 مجوز جذب دانشجو را در اين حوزه از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي دريافت كرد.
رئيس دانشكده طب سنتي و مكمل دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت : اين دانشكده هم اكنون 54 دستيار تخصصي در رشته طب سنتي و مكمل مشغول به تحصيل دارد و تاكنون چهار نفر نيز دانش آموخته شده و مراحل آموزشي را به طور كامل طي كرده اند.
وي به حضور شش عضو هيات علمي در دانشكده طب سنتي مشهد اشاره كرد و افزود :كساني كه دوره دستياري را طي مي كنند بايد داراي مدرك پزشكي باشند زيرا بخشي از پزشكان عمومي در اين حوزه تجارب ارزشمندي دارند و با تكميل دانش و اطلاعات مي توانند بسيار موثر باشند.
توكل افشاري يادآورشد: دوره تحصيل دستياران در رشته طب سنتي حداقل چهار سال است كه دو سال آن تئوري و دو سال هم به صورت عملي وارد كلينيك و درمانگاه شده و آموزش هاي لازم را دريافت مي كنند.
وي افزود :دانش آموختگان دوره دستياري طب سنتي مي توانند در سلامتكده ها مسئول فني باشند ضمن آنكه در مطب هاي خصوصي هم مي توانند خدمات ارائه دهند.
توكل افشاري افزود : با توجه به اينكه اين رشته به صورت آكادميك در شروع كار است فعال شدن دو سلامتكده ديگر در نقاط مختلف شهر در دستور كار قرار دارد كه فرآيندهاي لازم و كسب مجوز آن در حال پيگيري است .
وي يادآورشد: يكي از رسالت هاي علوم پزشكي ارائه خدمات صحيح و مجاز است و بر اين مبنا در كنار آموزش و تربيت دستيار تخصصي ، انجام فعاليت هاي پژوهشي ارائه خدمات درماني هم انجام مي شود.
به گفته توكل افشاري در دانشگاه علوم پزشكي مشهد اقداماتي به منظور برخورد با فعاليت هاي غير مجاز صورت گرفته كه از جمله آنها فعاليت كميته اي در نظام پزشكي است تا برخوردهاي قانوني با افرادي كه پزشك نيستند و مجوز فعاليت ندارند را در دستور كار قرار دهد.
وي گفت : تعداد زيادي از پزشكان داراي تجارب ارزشمندي هستند كه به منظور بهره گيري از اين تجارب دانشكده طب سنتي دوره ها تخصصي طب سنتي را براي اين پزشكان برگزار مي كنند تا بتوانند در اين حيطه خدمات مناسب ارائه دهند.
وي افزود: در سطح جامعه افراد بسياري هستند بدون آنكه پزشك بوده و مجوز و تخصص لازم را داشته باشند در بحث طبابت و سلامت مردم مداخله مي كنند و نياز است براي ساماندهي اين بخش و لايه هاي مختلف آن برنامه ريزي شود.
توكل افشاري توسعه درمانگاه ها و سلامتكده هاي طب سنتي را براي ارائه خدمات مطلوب به مردم ضروري دانست و گفت : اين امر نيازمند نيروي انساني و زيرساخت هاي لازم است كه اميدواريم با ورود دانش آموختگان به اين عرصه اين امر رونق لازم را يابد.
به گفته وي 9 دانشكده طب سنتي در كشور وجود دارد و 11 دانشگاه علوم پزشكي نيز در اين حوزه خدمات طب سنتي ارائه مي دهد.
توكل افشاري اظهار اميدواري كرد ظرف چند سال آينده دانش آموختگان طب سنتي بتوانند اين حوزه را به صورت تخصصي فعال نمايند.
1906/1211
رئيس دانشكده طب سنتي مشهد: عمده فعالان حوزه طب سنتي فاقد مجوز هستند
۱۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱۴:۰۳
کد خبر:
81987383
مشهد - ايرنا - رئيس دانشكده طب سنتي و مكمل دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت : عمده فعالان حوزه طب سنتي در سطح اين استان غير تخصصي و بدون مجوز هستند.