به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از نيچر، نانوذرات نوراني در واقع ذراتي به اندازه ويروس هستند كه قادرند طول موج خاصي از نور را جذب كرده و طول موج ديگري را گسيل كنند.
در طبيعت تركيبات مختلفي از جمله پروتئين هاي عروس دريايي و تركيبات خاصي در سطح زمين وجود دارند كه از قابليت مشابهي برخوردارند. اما نور حاصل از اين تركيبات به راحتي در دسترس قرار نمي گيرد و پايداري لازم را براي كاربردهاي علمي و صنعتي ندارد. به عنوان نمونه مي توان به نقاط كوانتومي اشاره كرد كه درواقع ذرات نيمه هادي هستند كه از خود نور گسيل مي كنند.
اكنون محققان انواع ديگري از نانوذرات نوراني را توليد كرده اند كه برخي از آن ها مي توانند فوتون هاي كم انرژي را جذب كرده و انرژي آن ها را با تعدادي از فوتون هاي پرانرژي ادغام كنند. اين ذرات امكان توليد همزمان چندين رنگ مختلف را فراهم مي كنند. بعضي از ذرات نوراني جديد نيز با استفاده از پليمرها يا مولكول هاي ارگانيك كوچك ساخته مي شوند. اين ذرات ارگانيك در مقايسه با نقاط كوانتومي كمتر سمي هستند و معمولا نور بيشتري گسيل مي كنند.
نانوذرات نوراني كاربردهاي مختلفي از نمايشگرهاي مسطح گرفته تا آزمايش هاي بيوشيميايي دارند و محققان به دنبال يافتن كاربردهاي جديد در حوزه هايي مانند انرژي خورشيدي، نقشه نگاري DNA، حسگرهاي حركتي و حتي جراحي هاي پزشكي هستند.گزارش كامل اين مطالعه در نشريه Nature منتشر شده است.
علمي (6) **9259**1440
تهران - ايرنا - محققان سنگاپوري راهكاري را براي توليد نانوذرات نوراني ابداع كردند كه امكان توليد ذرات نوراني بسيار پايدار را به روشي ساده در اختيار مي گذارد.