به گزارش ایرنا، شركت آمریكایی فیسبوك كه پیشتر برای دور زدن مالیاتی، صورتحساب مشتریانش را از دفتر ایرلند صادر می كرد، در بیانیه ای گفته است: از دوشنبه آینده به مشتریان انگلیسی مان اعلام خواهیم كرد كه از آغاز ماه آوریل صورتحسابشان را از دفتر انگلیس فیسبوك دریافت خواهند كرد و نه ایرلند.
این غول اینترنتی افزود: باتوجه به تغییر قوانین مالیاتی در انگلیس ما احساس كردیم كه این تغییر سبب شفافیت بیشتر در عملكرد فیس بوك در انگلیس خواهد شد.
گفته می شود فروشگاه های زنجیره ای 'تسكو ' و 'سینزبریز ' اصلی ترین و پردرآمد ترین مشتریان فیس بوك هستند كه با این تغییر ساختار سبب خواهد شد تا این شركت اینترنتی مالیات بیشتری را به دولت انگلیس بپردازد.
فیسبوك اعلام كرد كه همچنان دفتر ایرلندش را به عنوان مقر اصلی این شركت در اروپا حفظ خواهد كرد و شركت های كوچك تر انگلیسی همچنان از سوی دفتر ایرلند شارژ خواهند شد؛ با این حال كارشناسان پیش بینی می كنند كه این تغییر ساختار سبب سرازیر شدن میلیون ها پوند به خزانه انگلیس خواهد شد.
گاردین در گزارشی در این خصوص نوشت: شركت فیس بوك پس از آنكه در سال 2014 تنها 4 هزار و 327 پوند بابت مالیات شركتی پرداخت كرد اما درآمد كاركنانش در همان بازه زمانی 210هزار پوند در سال بود، از سوی سیاستمداران انگلیسی مورد اتهام قرار گرفت.
این روزنامه افزود: این غول اینترنتی 1 میلیارد و 600 میلیون كاربر در سراسر دنیا دارد كه 83 درصد آنها در خارج از آمریكا و كانادا هستند. از این میزان گفته می شود 32 میلیون كاربر در انگلیس هستند.
گفته می شود كه سود ماهانه شركت فیسبوك در سطح جهان بیش از یك میلیارد پوند است و هنوز مشخص نیست كه میزان سودش ناشی از تجارتش در انگلیس به چه میزان است.
غول اینترنتی گوگل نیز پیشتر كه اتهام به دور زدن مالیاتی شده بود اخیرا گفت كه 130 میلیون پوند مالیات بیشتر به انگلیس پرداخت خواهد كرد.
به گزارش منابع انگلیسی در حالی كه میزان فروش گوگل در سال 2013 میلادی در كشور انگلیس 3.8 میلیارد پوند گزارش شده اما تنها 20 میلیون پوند مالیات داده است.
همچنین در حالی كه گفته می شود كه دفتر اروپایی گوگل نیز در ایرلند مستقر است تا مالیات كمتری را بپردازد؛ سازمان توسعه و همكاری های اقتصادی از شركت های بزرگ تجاری خواسته است تا عمدا برای فرار از مالیات دفاترشان را جابه جا نكنند.
خشم از فرار مالیاتی شركت های بزرگ آمریكایی در انگلیس سبب شد تا جورج آزبورن وزیر دارایی انگلیس در جریان گزارش بودجه سال 2015 دولت، طرح استرداد مالیات های از دست رفته را عنوان كند كه بعدا به «مالیات گوگلی» مشهور شد.
در حال حاضر علاوه بر انگلیس در سایر كشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز شركت های بزرگ فناوری آمریكا برای پرداخت مالیات بیشتر تحت فشار قرار گرفته اند.
اروپام**4**ن**1552
فیسبوك حاضر به پرداخت میلیون ها پوند مالیات بیشتر به دولت انگلیس شد
۱۴ اسفند ۱۳۹۴، ۱۶:۳۹
کد خبر:
81989681
لندن - ایرنا - منابع انگلیسی روز جمعه گزارش دادند، شبكه اجتماعی فیسبوك متعاقب شركت گوگل، به دنبال فشارهای صورت گرفته بر آن قرار است با تغییر ساختار مالیاتی اش ، میلیون ها پوند مالیات بیشتر به دولت انگلیس بپردازد.