۱۶ اسفند ۱۳۹۴، ۰:۳۲
کد خبر: 81991383
T T
۰ نفر

دویچه وله: جهان در انتظار قحطی و خشكسالی مرگبار

۱۶ اسفند ۱۳۹۴، ۰:۳۲
کد خبر: 81991383
دویچه وله: جهان در انتظار قحطی و خشكسالی مرگبار

تهران- ایرنا- تارنمای رادیو فارسی صدای آلمان(دویچه وله) در گزارشی نوشت: قحطی و خشكسالی برای چند سال پیاپی برخی از كشورها، مانند اتیوپی را درنوردیده است. در پاره‌ای مناطق این كشور برداشت محصول به ۳۰ درصد كاهش یافته است.

به گزارش ایرنا، دویچه وله در ادامه گزارش خود آورده است: تغییرات اقلیمی زمین‌های گسترده‌ای كه پیش از این زیر كشت و زرع بودند را به كام خشكسالی فرو برده است. در مناطق قحطی‌زده، تمام ذخایر غذایی مصرف شده و به ویژه خانوارهای فقیر به كمك مبرم نیاز دارند. جامعه بین‌المللی هنوز بودجه كافی برای این امر تدارك ندیده است.
كارشناسان وضعیتی بس وخیم را برای منابع زیستی بشر پیش‌بینی می‌كنند كه از انقلاب صنعتی، در قرن شانزدهم تا امروز، بی‌سابقه بوده است.
به نظر پژوهشگران دانشگاه آكسفورد، چنانچه تغییرات اقلیمی با شتاب فعلی پیش برود در سال‌های آینده بر وخامت اوضاع افزوده می‌شود تا آنجا كه تا سال ۲۰۵۰ میلادی صدها هزار نفر قربانی گرسنگی خواهند شد.گسترش قحطی، مرگ و میر را در سراسر جهان افزایش خواهد داد.
به نظر كارشناسان آنچه وضعیت را بدتر می‌كند، نه كمیت بلكه كیفیت مواد غذایی است، زیرا جهان به ویژه با كمبود میوه و سبزی‌ها روبرو خواهد شد، كه منبع اصلی تأمین ویتامین و مواد معدنی لازم برای تغذیه سالم هستند. با كمبود این منابع بدن انسان برای بیماری‌های زیادی آمادگی پیدا می‌كند.
این گزارش می افزاید: به نظر كارشناسان امور تغذیه، با توجه به روندهای ناگواری مانند گرمایش روزافزون و افزایش جمعیت، معلوم نیست كه در سال ۲۰۵۰ همه ساكنان كره زمین غذای مناسب و مواد طبیعی تازه برای خوردن در اختیار داشته باشند. از امروز دیده می‌شود كه قیمت میوه و سبزی‌ها پیوسته افزایش می‌یابد، به گونه‌ای كه عده زیادی ناگزیر به غذاهای ناسالم و بی‌كیفیت روی می‌آورند.
در ادامه این گزارش آمده است: در بسیاری از مناطقی كه امروزه محصولات غذایی تولید می‌كنند، مانند سواحل دریای مدیترانه، مواد گیاهی روز به روز كمتر و گرانتر می‌شوند.
با این كه در مواردی با بهره‌گیری از فن‌آوری‌های تولیدی تازه، محصولات گیاهی افزایش می‌یابد، اما این رشد كمتر از آن است كه بتواند پاسخگوی نرخ بالای افزایش جمعیت باشد. چنانچه فرایند گرمایش با شدت كنونی ادامه یابد، باید تا سال ۲۰۵۰ منتظر شرایطی به مراتب وخیم‌تر بود. برای متوقف كردن روند گرمایش تولید گازهای گلخانه‌ای باید به میزان بالایی كاهش یابد، اما چنین چیزی بعید به نظر می‌رسد.
به نظر كارشناسان به ویژه در دو كشور پرجمعیت چین و هند، مرگ و میر ناشی از كمبود مواد غذایی بالا خواهد رفت. شاید تفاوت میان دو كشور بزرگ در این باشد كه مرگ و میر در چین بیشتر ناشی از غذای ناسالم خواهد بود و در هند از بی‌غذایی.
به ویژه در شرایطی كه بحران كم‌آبی نیز زمین را تهدید می‌كند، ضرورت دارد كه سیاستگزاران امور تغذیه بیش از پیش به گسترش كشت میوه و سبزی‌ها توجه كنند.
شبد**1004** 3404
۰ نفر