به گزارش ایرنا، مردم كره شمالی هنوز خاطره تلخ دوران قحطی در چند دهه گذشته در این كشور را كه بر اثر آن نزدیك به سه میلیون نفر جانشان را از دست دادند، فراموش نكرده اند كه شرایط سخت و طاقت فرسای جدیدی برای آنان در حال رقم خوردن است.
گزارش رسانه ای منطقه حكایت از آن دارد كه به دنبال تصویب تحریم های جدید شورای امنیت؛ كره جنوبی نیز به طور یكجانبه محدودیت های شدیدی علیه همسایه شمالی خود قائل شده است.
این كشور امروز اعلام كرد كه در راستای اقدامات تنبیهی خود بر علیه كره شمالی،37 فرد و 24 نهاد و سازمان مستقر در این كشور در لیست سیاه قرار گرفته اند و هر گونه تجارت با این افراد و نهادهای یاده شده ممنوع است.
این در حالیست كه ارسال كالاها از مرز چین به داخل خاك كره شمالی هم با مشكلاتی مواجه شده و محدودیت هایی نیز در این مناطق اعمال شده است.
در برخی از كشورها نظیر فیلیپین هم كشتی های كره شمالی بر اساس مقررات جدید شامل بازرسی شده و اخیرا محتویات یك كشتی همراه با خود كشتی توقیف شده است.
كره شمالی ششم ژانویه سال 2016 (16 دی ماه 94) چهارمین آزمایش هسته ای خود را انجام داد و یك ماه بعد نیز (17 بهمن 94) یك موشك دوربرد حامل یك ماهواره را به فضا پرتاب كرد. دو آزمایش صورت گرفته با محكومیت غرب و همسایگان كره شمالی روبرو شد و در نهایت تحریم هایی شدیدی را بر علیه این كشور رقم زد.
شرایط پیش آمده باعث شد تا این روزها مردم كره شمالی بار دیگر به یاد خاطره فاجعه «مارس» افتاده و اتفاقات تلخ آن دوران نزد مردم این كشور زنده شود؛ زمانی در سال های 1990 كه بر اثر قحطی و گرسنگی نزدیك به 3 میلیون ها نفر جان باختند.
گزارش های منتشره حاكی است كه از همین حالا مردم شاهد كمبود غله در بازار هستند و خرید غلات برای نگهداری در منازل افزایش یافته است.
در حالیكه بسیاری از مایحتاج كره شمالی از طریق كمك های چین و كره جنوبی تامین می شد اما با افزایش تحریم ها، تجارت خارجی این كشور كم شده و متعاقب آن درآمد ارزی آن نیز برای خرید كالاهای اساسی كاهش یافته است.
یك نشریه كره ای از قول منابعی در كره شمالی آورده است كه بهای بسیاری از كالاها كه تا قبل از این ثابت بود به دنبال تحریم ها بالا رفته است و مردم در هر گوشه ای از این كشور در حال گفت وگو در باره تحریم ها و آثار منفی آن بر اقتصاد و زندگی عمومی خود هستند.
اگرچه در این میان چین اعلام كرده است نباید اجازه داد تحریم های سخت شورای امنیت بر زندگی مردم كره شمالی تاثیر منفی بگذارد اما جلوگیری از چنین شرایطی با اعمال تحریم ها محال است.
«ان كی دیلی» نشریه چاپ كره جنوبی نوشته است كه جلوگیری از نقل و انتقالات كالاها از مرزهای شمال شرقی چین به كره شمالی موضوعی است كه مردم این كشور را خیلی عصبانی كرده است.
با اینكه چین سالهاست به عنوان دوست دیرینه كره شمالی شناخته می شود اما جزو اولین كشورهایی بود كه پیش از تحریم ها نیز محدودیت های تجاری علیه كره شمالی را به دنبال انفجار چهارم هسته ای آغاز كرده است.
شهروندان كره شمالی در شهر «سینو جیو» در مقابل منطقه مرزی «داندونگ» چین می گویند كه دیگر اجازه تجارت مواد معدنی با چین را ندارند.
آنان می افزایند كه در دوران قحطی سابق، چین بیشترین كمك ها را به این كشور می كرد اما اینك مشخص نیست با توجه به گسترش محدودیت های چین، چه وضعیتی در انتظار آنان است.
سازمان ملل سال گذشته میلادی اعلام كرد كه كره شمالی نزدیك به 110 میلیون دلار كمك های انساندوستانه برای رفع مشكلات مردم و بخصوص مشكل خوراك و تامین مواد غذایی در اختیار دارد.
این سازمان خاطرنشان كرده است كه بخشی از این كمك ها برای تامین دارو، بهداشت و اقلام پزشكی و كشاورزی همچنان مورد نیاز است و نباید كاهش یابد.
از سوی دیگر آمار نشان می دهد كه از سال 2004 میلادی كه میزان كمك های سازمان های مرتبط با سازمان ملل به كره شمالی نزدیك به 300 میلیون دلار بود هم اینك به 50 میلیون دلار در سال كاهش یافته است.
جمعیت كره شمالی بر اساس آمارهای موجود بیش از 24 میلیون و 600 هزار نفر است كه طبق اعلام سازمان ملل نزدیك به 25 درصد از این جمعیت به خدمات بهداشتی دسترسی ندارند.
سازمان ملل در گزارش اولویت های كمك به كره شمالی در سال 2015 آورده است كه 70 درصد جمعیت این كشور امنیت غذایی ندارند و یك سوم از كودكان زیر پنج سال كره شمالی دچار سوء تغذیه هستند.
سازمان ملل تاكید كرده است كه چنانچه كمك های انساندوستانه گذشته ادامه نیابد و همچنان روندی كاهشی داشته باشد، قحطی و گرسنگی مرگبار بار دیگر در كره شمالی شروع خواهد شد.
تمامی فشارها و محدودیت های جدید اعمال شده بر علیه كره شمالی در حالی صورت می گیرد كه این كشور سال گذشته میلادی نیز دچار خشكسالی كم سابقه شد.
در خشكسالی های سال گذشته بیش از 30 درصد از شالیزارهای این كشور از بین رفت و كره شمالی در آن مقطع به صورت تلویحی از همسایگانش درخواست كمك كرده بود.
آساق ** 1597
پكن - ایرنا - تحریم های شدید شورای امنیت، ژاپن، كره جنوبی و حتی چین بر علیه كره شمالی كه نتیجه آن كاهش همكاری های تجاری این كشور با دنیا خواهد شد، نگرانی از بروز قحطی و گرسنگی فراگیر را از هم اكنون در بین مردم این كشور گسترش داده است.