سعید سركار روز چهارشنبه در حاشیه ششمین كنفرانس بین المللی نانو ساختارها در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد وضعیت كشور در حوزه فناوری نانو اظهار داشت : اقدامات خوبی در سطح دانش آموزی ، دانشگاهی و شركت ها انجام شده است و برخی كشورهای پیشرفته خواستار انتقال تجارب ایران در مورد ترویج نانو ، آموزش در سطح دانش آموزی هستند .
وی با بیان اینكه 28 هزار متخصص در حوزه فناوری نانو از مقطع كارشناسی ارشد به بالا در كشور داریم افزود : این تعداد متخصص سرمایه ای بزرگ برای كشور است و می تواند آینده توسعه نانو را در كشور تضمین می كند.
سركار در مورد جایگاه ایران از نظر تولید علم گفت : در سال گذشته میلادی با چاپ بیش از شش هزار و 500 مقاله معتبر بین المللی ISI در رتبه هفتم جهان قرار گرفته ایم و در بین كشورهای آسیایی مقام پنجم را داریم.
وی با بیان اینكه از نظر جمعیتی یك درصد جمعیت دنیا را تشكیل می دهیم افزود : ایران 7/4 ( چهار ممیز هفت درصد ) تولید علم جهان در حوزه نانو را به خود اختصاص داده است .
دبیر ستاد فناوری نانو به تولید محصول و رسوخ این فناوری در صنایع مختلف اشاره كرد و گفت : در این زمینه در جایگاه مطلوبی قرار داریم و در نمایشگاه معتبر بین المللی با كشورهای پیشرفته ای چون آمریكا ، آلمان چین ، كره ، ژاپن خود را مقایسه می كنیم.
وی با اعلام اینكه بیش از 150 شركت مشغول تولید محصولات نانو در كشورهستند گفت: 330 قلم محصول مبتنی بر فناوری نانو در كشورتولید می شود كه برخی شركت ها موفق به صادرات محصولات خود شده اند ، در شرایط پسا برجام و باز شدن فضا شاهد وضعیت مطلوب تری در این حوزه خواهیم بود.
سركار یاد آور شد : ایران در دوره تحریم و با اتكا به خود به پیشرفت های قابل توجهی در این عرصه دست یافته است ، ایران در حوزه این فناوری نوظهور روی سكوی پرش برای ورود به عرصه جهانی قرار دارد .
وی در مورد صادرات این فناوری ها به دیگر كشورها به ایرنا گفت : در برخی حوزه ها صادرات داشته ایم ، صادرات نانو فیلترها ، تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی ساخت ایران ، وتجهیزات آزمایشگاهی دانش آموزی را به چین صادر كرده ایم و در این بخش سفارش های از كره جنوبی هم داریم با توجه به توسعه تعاملات بین المللی در آینده شاهد پیشرفت های قابل توجهی در تولید و صادرات خواهیم بود .
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اظهار داشت : حوزه نانو از ابتدا تا كنون مورد توجه سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان كلان كشور بوده و حمایت های خوبی نیز از آن شده است ، ایران در این حوزه با كشورهای قدر دنیا رقابت می كند ووضعیت برای ما در این عرصه به صورت صخره نوردی است كه طی این صخره ابزار خاص خودر امی طلبد.
وی با بیان اینكه محققان و متخصصان ما ازتوان و لیاقت لازم برای رسیدن به جایگاه بالا تری برخوردارند خواستار حمایت بیشتربرای توسعه این فناوری شد .
سركار در مورد محقق شدن اقتصاد دانش بنیان در كشور گفت : اقتصاد دانش بنیان متكی بر محصولات دانش بنیان است و این محصولات خود از صنایع دانش بنیان حاصل می شود و بر فناوری های نوظهور متكی است ، در شرایط كنونی دارای نیروی انسانی خوب در كشور هستیم ، محیط نیز برای رشد فناوری های نوظهور مناسب است ، با تكیه بر نیروی انسانی مجرب و زیر ساخت های موجود به جایگاه خوبی رسیده ایم و می توانیم آن را ارتقا دهیم با ارتقا این حوزه از اقتصاد مبتنی بر مواد خام فاصله خواهیم گرفت .
وی با تاكید بر اینكه فناوریهای نانو باید در خدمت مردم و ارتقا كیفیت باشد افزود : یكی از حوزه هایی كه در آن به پیشرفت های قابل ملاحظه ای رسیده ایم حوزه پزشكی است در زمینه تولید دارو ، محصولات بهداشتی مبتنی برفناوری های نانو و حوزه پیشگیری و تشخیص اقدامات خوبی انجام شده است تمام تلاش ما ارتقا سلامت جامعه و كیفیت زندگی مردم جامعه است .
ششمین كنفرانس بین المللی نانو ساختارها كه ازروز دوشنبه در كیش آغاز شده با برپایی نشست های تخصصی تا 20 اسفند ماه در جزیره كیش ادامه دارد .
1630/1641 /1484
كیش - ایرنا - دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با بیان اینكه در تولید محصول و رسوخ فناوری نانو در صنایع مختلف در جایگاه مطلوبی قرار داریم افزود : 330 قلم محصول مبتنی بر فناوری نانو در كشور تولید و به برخی كشورها صادر می شود.