۱۹ اسفند ۱۳۹۴، ۱۴:۱۱
کد خبر: 81996642
T T
۰ نفر
معاون قوه قضاییه:روش های سنتی مقابله با جرم  ناكارآمد است

اصفهان-ایرنا-معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: واكنش های سنتی برای مقابله با جرائم روشی موفقیت آمیز نیست و برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی باید بطور علمی با جرائم برخورد شود.

به گزارش ایرنا، محمدباقر الفت روز چهارشنبه در نخستین همایش ملی پیشگیری دانش مدار از آسیب های اجتماعی و وقوع جرم در محل دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان افزود: پیشگیری از جرم یك موضوع علمی است و باید برای شناسایی عوامل جرم با صاحبنظران و كارشناسان مشورت و همكاری كرد.
وی اضافه كرد: پیشگیری از جرم یك موضوع فرا قوه ای است بنابراین باید ارتباط چند وجهی دستگاه های مختلف با یكدیگر بیشتر شود و پیشگیری از آسیب های اجتماعی و وقوع جرم جز با همدلی، هم افزایی و همنوایی و تقسیم كار بین اشخاص و دستگاه های مختلف محقق نمی شود.
الفت تصریح كرد: آمارها حاكی از احتمال بروز بحران جنایی درآینده است و بدین دلیل توسل كامل به عدالت كیفری راهی مناسب برای كنترل جرم نیست.
وی اظهاركرد: علما درباره پیشگیری از جرم راهكارهایی را ارائه داده اند و در این راستا هیچ فرد، گروه و سازمانی را بدون تكلیف ندانسته اند.
معاون قوه قضاییه افزود: آنچه امروز بیش از هرچیز دیگری حیات جامعه اسلامی ایرانی را به مخاطره انداخته، تلاش به منظور دگرگونی فرهنگی است.
الفت ادامه داد: رسانه های جمعی، نهاد های سیاسی و اجتماعی ابزاری مناسب برای مقابله با این موضوع است.

** نرخ رشد جرم در جامعه بشری بیشتر از رشد جمعیت است
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز دراین همایش گفت: بین جرم و آسیب رابطه مستقیم وجود دارد گاهی جرم زمینه آسیب را فراهم می كند و گاهی آسیب ها باعث جرم می شود؛ شناخت متقابل جرم و آسیب نیاز به بررسی علمی دارد تا بتوان بر مبنای آن راهكار عملی ارائه كرد.
مهدی امیری اصفهانی افزود: جمعیت جوان به دلیل ویژگی هایش، بیشتر در معرض جرم و آسیب قرار می گیرد.
وی همچنین با اشاره به افزایش وقوع جرائم در فضای مجازی، اظهار كرد: در دنیای مجازی هیچ یك از قواعد دنیای واقعی رعایت نمی شود و یا كمتر قابل شناسایی است و این موضوع باید مورد توجه پیشگیری دانش مدار قرار گیرد.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اضافه كرد: امروز نرخ رشد جرم در جامعه بشری نسبت به رشد جمعیت فزونی گرفته است، چنانچه متوسط رشد جمعیت دو تا سه درصد باشد رشد جرم و ناهنجاری پنج درصد است و این مهمتری چالش جامعه بشری به شمار می رود.
امیری اصفهانی خاطرنشان كرد: تمركز بر نظام پیشگیری یك ضرورت محسوب می شود و از منظر عقلی و فقهی یكی از بهترین راه های مقابله با جرم است.
نخستین همایش ملی پیشگیری دانش مدار از آسیب های اجتماعی و وقوع جرم در محل دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان آغاز شد.
این همایش دو روزه با هدف تبیین مبانی نظری پیشگیری ازآسیب های اجتماعی و وقوع جرم، دستیابی به راهكارهای اثربخش در پیشگیری آسیب های اجتماعی و وقوع جرم و ایجاد تعامل و هماهنگی میان موسسات آموزشی و سازمان ها و نهاد های مرتبط با مشاركت دانشگاه آزاد اسلامی و قوه قضاییه برگزار می شود.
225 مقاله در این همایش مورد پذیرش قرار گرفت كه 40 مقاله در قالب سخنرانی و 185 مقاله بصورت پوستر ارائه می شود.
200 كارشناس و محقق از جامعه دانشگاهی، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و نیز سازمان زندانها در این همایش حضور دارند.
پ / 6020/ 6022/ 1539
۰ نفر