به گزارش ایرنا، از سال 2011 پس از آنكه در مخزن های این نیروگاه شكاف ایجاد شد، رادیو اكتیو به اقیانوس نشت كرد و حتی در سواحل كشورهای دیگر از جمله سواحل غرب آمریكا، مقادیری از نشت این مواد شناسایی شد.
پس از آنكه یك گروه فعال محیط زیستی اخیرا نسبت به تاثیرات فاجعه هسته ای فوكوشیما با دیدن اولین نشانه های آن بر جنگل ها و جانوران این منطقه هشدار داد، دولت ژاپن و شركت های تامین كننده پاكسازی و امنیت نیروگاه می گویند هنوز نتوانسته اند معضل این نیروگاه قدیمی را كه پیش از سونامی هم نسبت به فعالیت آن تردید شده بود، حل كنند.
این موضوع حتی نگرانی های زیادی را در بین مردم منطقه ایجاد كرده است چرا كه بر اساس آخرین گزارش كلینیك ویژه فوكوشیما، شمار مبتلایان به سرطان تیروئید در كودكان، اپیدمی سرطان خون، حملات قلبی و سایر مشكلات حاد مربوط به سلامت در این منطقه در حال گسترش است.
این گزارش حتی تاكید دارد كه نرخ سرطان در برخی مناطق نزدیك به نیروگاه هسته ای تا حدود 6 هزار درصد افزایش داشته است.
كارشناسان سلامت و پرتوافكنی هم تایید كرده اند كه فاجعه فوكوشیما در برخی از مرگ های نامعلوم نقش دارد و این بیماری ها به دلیل عدم تشخیص درست، از چشم عموم پنهان مانده اند.
حال با توجه به شرایط پیش آمده و نگرانی های روز افزون مردم منطقه، شركت برق الكتریك توكیو موسوم به «تپكو» كه مسئول رفع مشكلات فنی نیروگاه است، پس از پنج سال اینك اعلام كرده كه برای حل مشكل نشت رادیو اكتیو از نیروگاه «فوكوشیما دایچی» تا سال 2020 زمان می خواهد.
«یویی چی اوكوامورا» رئیس این شركت ژاپنی هم ابراز امیدواری كرده است مساله دستكم تا چهار سال دیگر حل و فصل شود و تا آن زمان نباید این موضوع نگرانی ها را افزایش دهد.
«ژاپن تودی» در تازه ترین گزارش خود آورده است كه میزان آب آلوده به رادیو اكتیو این نیروگاه به 760 هزار تن رسیده است.
این روزنامه ژاپنی خاطرنشان می كند كه شركت «تپكو» توانسته است آبهای آلوده را دستكم در یكهزار مخزن نگهداری كند اما مشكل اینجاست كه آلودگی و نشت رادیو اكتیو رو به افزایش است.
شركت ژاپنی در گزارش خود تاكید دارد كه باید تا سال 2020 میلادی تمامی استخرهای آب آلوده اطراف راكتور را مرمت كرد و با ایجاد یك دیوار یخی در زیر زمین، از نشت رادیو اكتیو به آب اقیانوس جلوگیری به عمل آورد.
دولت و شركت تپكو ابراز امیدواری كرده اند كه از سال 2021 میلادی كار انتقال لاشه های این نیروگاه نیز آغاز شود. برنامه كاری كه ممكن است چندین دهه به طول بینجامد.
زمین لرزه 9 ریشتری ماه مارس سال 2011 ژاپن و سونامی بعد از آن به عنوان یكی از سهمگین ترین زلزله های تاریخ، بیش از 15 هزار و 600 نفر را در فوكوشیما كشت و هنوز هزاران نفر بر اثر این حادثه طبیعی ناپدید هستند.
این فاجعه همچنین باعث از كار افتادن دستكم سه راكتور نیروگاه اتمی فوكوشیما و سامانه های خنك كننده آن شد.
از این فاجعه به عنوان شدیدترین سانحه اتمی از زمان وقوع فاجعه هسته ای چرنوبیل اوكراین یاد می شود.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - به رغم گذشت پنج سال از زمین لرزه هولناك و فاجعه سونامی در استان فوكوشیما در ژاپن، دولت این كشور هنوز نتوانسته نشت مواد رادیو اكتیو در نیروگاه برق هسته ای این منطقه را كه در آن زمان دچار آسیب دیدگی جدی شد، كنترل كند و چاره ای برای آن بیابد.