۱۹ اسفند ۱۳۹۴، ۱۶:۵۷
کد خبر: 81996987
T T
۰ نفر

شاعر معاصر:

هيچ وقت از آموختن غافل نشده ام

۱۹ اسفند ۱۳۹۴، ۱۶:۵۷
کد خبر: 81996987
هيچ وقت از آموختن غافل نشده ام

تهران- ايرنا- شاعر كتاب « درساحل علقمه» گفت: در طول 26 سال اداره جلسات شعر حوزه هنري دوستان بسياري پيدا كردم اما هيچ وقت از آموختن و آموزش غافل نشده ام.

به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي ايرنا، بيست و دومين مراسم «شب شاعر» و پاسداشت يك عمر فعاليت ادبي عباسعلي براتي‌پور با حضور بسياري از چهره هاي نام آشناي عرصه فرهنگ و هنر كشورمان در نخلستان سازمان اوج برگزار شد.

**همداني: نكوداشت براتي پور، تكريم ادب فارسي است
ياور همداني در ابتداي اين مراسم گفت: ‌پاسداشت براي براتي‌پور در واقع تكريم ادب فارسي است، چرا كه او داراي آثاري است كه ارزش آنها بر كسي پوشيده نيست. شعر و شاعر فرزند زبان است و بديهي است كه هر دوره زبان خاص خود را مي‌طلبد و براتي‌پور در آثارش به اين مسئله توجه داشته است.
وي هم چنين برگزاري چنين محفل‌هاي ادبي را مهم برشمرد و گفت: اساتيد شعر در كشور ما صاحب حق در اثر گذاري فرهنگ هستند.
بر اساس گزارش روابط عمومي سازمان هنري رسانه اي اوج، در ادامه اين مراسم، حجت‌الاسلام محمدرضا زائري گفت: اين محفل بايد به طور قطع به ايستگاه تجليل از استاد براتي‌پور مي‌رسيد. چرا كه او حق پدري براي شاعران معاصر دارد.
وي در ادامه درباره نخستين ديدارش با براتي‌پور گفت:‌ 26 ساله بودم كه در جلسه شعر حوزه هنري شركت مي‌كردم و او مديريت آن جلسه را بر عهده داشتند و براتي پور از همه مي‌خواستند تا خود را معرفي كنند. من نيز با دو بيت خود را معرفي كردم و اين جرقه‌اي شد بر آشنايي من با استاد براتي‌پور.
زائري با اشاره به اينكه او قبل از اينكه شاعر باشند معلم هستند و اين ويژگي در وي نمود زيادي دارد، ادامه داد: براتي پور در همه سال هاي اخير نسلي از شاعران را پرورش داده است او علاوه بر جايگاه ادبي و تعهد انقلابي معلم و پدر شاعران پس از انقلاب هم هست.

**پارسي نژاد: دلسوزي و صميميت، مهم ترين ويژگيهاي براتي‌پور است
در ادامه كامران پارسي نژاد، نويسنده و منتقد ادبي نيز دلسوزي و صميميت استاد براتي‌پور را ويژگي بارز وي برشمرد و گفت: تخصص من ادبيات داستاني است اما برگزاري اين محفل را مغتنم مي‌دانم و اميدوارم اين مسير در ساير رشته‌هاي هنري و ادبي نيز ادامه يابد.
وي گفت: شخصيت شاعر معمولا همچون نويسنده كه ردپاي خود را برجاي مي‌گذارد نيز به نحوي ملموس تر است و شاعران كاملا باورهاي خود را در اشعارشان بروز مي‌دهند و احساس دروني شان را نشان داده و با قلم جاري مي‌كنند.
پارسي نژاد همچنين گفت: شعر استاد براتي‌پور شامل تمامي دغدغه‌هاي او است و تمام اساتيد شاعر كشورمان در اشعار خود بياني دارند كه مخاطب با آن واژگان ارتباط خوبي برقرار مي‌كنند و چه بسا هنجار شكني‌ها در عرصه شعر دلنگراني‌هاي شاعران را نشان مي‌دهد و شاعر در اثر خود به واقع خودش است.
نويسنده كتاب «خورشيد مي‌ماند» افزود: هر چه شعر و شاعري به روزتر باشد آنها به رسالت خود بهتر عمل كردند و استاد براتي‌پور در اشعار خود به عينه موارد مهم تاريخ معاصر و مسايل جامعه را به تصوير مي‌كشند.

** اسماعيلي: انقلاب اسلامي تحول شگرفي در ادبيات ايران به وجود آورد
رضا اسماعيلي شاعر و منتقد ادبي در بخش ديگري از اين مراسم با اشاره به تهمت ناروايي كه به ادبيات انقلاب اسلامي زده مي‌شود، گفت: يكي از تهمت‌هايي كه به شعر انقلاب اسلامي زده مي‌شود مسئله بازگشت ادبي است. اين مسئله بيشتر از سوي مخالفان انقلاب دامن زده مي‌شود و شعر انقلاب اسلامي را بازگشت ادبي دوم مي‌ناميدند.
وي تصريح كرد: انقلاب اسلامي موجب يك تجديد حيات در همه زمينه‌ها شده بود و در حوزه شعر نيز اين مسئله اتفاق افتاد. شاعران انقلاب اسلامي با هوشمندي و درايت به سنت بازگشتند اما آن را روزآمد كرده و سنت‌هاي گذشته را بازسازي كردند.
اين شاعر و منتقد ادبي با بيان اينكه يكي از تهمت‌هايي كه به شعر انقلاب اسلامي زده مي‌شود مسئله بازگشت ادبي است، تصريح كرد: اين مسئله بيشتر از سوي مخالفان انقلاب دامن زده مي‌شود و شعر انقلاب اسلامي را بازگشت ادبي دوم مي‌ناميدند. درحالي كه انقلاب اسلامي موجب تجديد حيات در همه زمينه‌ها شد. و به نوعي شاهد رنسانس در شعر و ادبيات كشورمان بعد از انقلاب بوده ايم.
او ادامه داد: در حوزه شعر هم شاعران انقلاب اسلامي با هوشمندي و درايت به سنت بازگشته اند اما آن را روزآمد كرده و سنت‌هاي گذشته را بازسازي كرده اند. آقاي براتي‌پور هم از شاعران نسل اول انقلاب است كه با ساير شاعران ديگر هسته اوليه شعر انقلاب را شكل دادند پس اگر شعر انقلاب را به يك شجره طيبه تشبيه كنيم مي‌توانيم بگويم بيشتر شاعران هر كدامشان به بالندگي شعر انقلاب كمك كرده‌اند.

**براتي پور: امكانات كشور به كمك ادبيات بيايند
در ادامه اين مراسم عباسعلي براتي‌پور كه با تشويق ممتد حضار روي صحنه حاضر شد، در مراسم نكوداشت خودش گفت:‌ هيچ وقت از تلاش فروگذار نكردم چه آن زمان كه در نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي بودم و چه بعد از آن.
وي افزود: از دهه 60 در قالب اردوهاي دانش‌آموزي با آموزش و پرورش همكاري كردم در اين اردوها به دانش‌آموزان شعر ياد مي‌داديم و امروز بسياري از آن دانش‌آموزان معلم ادبيات شده‌اند من هميشه سعي كردم از امكانات استفاده كنم تا به پيشرفت ادبي كشور كمك كرده باشم.
اين شاعر انقلابي كشورمان خاطر نشان كرد: بايد از تمام امكانات كشور براي پيشرفت ادبي و شعر مملكت كمك گرفت.
فراهنگ**9246**1569