به گزارش روز پنجشنبه ايرنا از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم، حسن بحريني در بازديد از دومين نمايشگاه صنايع دستي، گردشگري، توانمنديهاي روستايي و سوغات از سراسر كشور كه در محل دائمي نمايشگاههاي استان قم برپا شده است گفت: هنرمندان صنايع دستي را توليد ميكنند ولي مكاني براي عرضه و به نمايش گذاشتن آن در استان قم ندارند، از اين رو نهادهاي مسئول در حمايت از معرفي هنرهاي فاخر استان ميتوانند در بازاريابي توليدات صنايع دستي همكاري كنند.
وي افزود: شناخت مردم از صنايع دستي از طريق برپايي بازارچههاي موقت و دائمي و نمايشگاهها صورت ميگيرد كه براي حمايت از هنرمندان و عرضه توليدات بايد مورد توجه بيشتر قرار گيرد.
وي با بيان اينكه اين اداره كل براي تقويت بازاريابي توليدات صنايع دستي دورههاي آموزشي را براي هنرمندان برگزار كرده است گفت: براي فعالان رشتههاي مختلف دوره بازاريابي و برندسازي برگزار شده است تا با ارتقاء و تقويت وضعيت موجود بتوانند هنرهاي دستي خود را معرفي كنند.
بحريني ادامه داد: استان قم در بسياري از رشته ها از جمله منبت كاري، انگشتر سازي، خرمهره سازي تلفيقي و ساير رشته ها در سطح ملي شاخص است، از اين رو بايد بتوانند آنها را به بازار عرضه كنند.
وي با اشاره به اينكه در استان قم دو هزار و 800 كارگاه صنايع دستي فعال است گفت: در اين كارگاه ها رشتههاي مختلف منبت كاري، زيورآلات سنتي، خاتم كاري، مسگري، نقاشي روي شيشه، چرم سازي، آينه كاري، همجوشي شيشه، رودوزي هاي سنتي و الحاقي و انگشترسازي صورت ميگيرد.
معاون صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم ابراز داشت: طي يك سال اخير براي 150 تن در 16 رشته صنايع دستي آموزش ارائه شده است.
وي ادامه داد: يكي از سياست هاي ميراث فرهنگي قم توسعه كارگاه هاي صنايع دستي است تا با به روز سازي و تلفيق هنرهاي صنايع دستي بتوانيم توليدات هنرمندان را بر اساس نياز روز جامعه تطبيق دهيم.
بحريني با اشاره به بخشهاي مختلف دومين نمايشگاه صنايع دستي، گردشگري، توانمنديهاي روستايي و سوغات گفت: در اين دوره از نمايشگاه هنرمنداني از سراسر كشور از جمله اصفهان، مركزي، فارس، زنجان، خراسان رضوي، تهران و البرز با معرفي صنايع دستي شركت كردهاند از اين رو مردم ميتوانند براي شناخت و استفاده از اين هنرهاي دستي در طراحي منازل و محيط هاي كاري به نمايشگاه مراجعه كنند.
مسئول برگزاري دومين نمايشگاه ملي صنايع دستي، گردشگري، توانمنديهاي روستايي و سوغات در قم نيز از اجراي تورهاي قم گردي و طبيعت گردي خبر داد.
جواد جلالي با اشاره به اينكه برخي از جاذبه هاي گردشگري و تاريخي قم منحصر به فرد است گفت: برخي از اين جاذبهها براي گردشگران داخلي و خارجي جذابيت دارد از اين رو علاقمندان در اين نمايشگاه با ثبت نام در تورها از جاذبه هاي استان بازديد ميكنند.
وي افزود: جاذبه هاي گردشگري و تاريخي در استان قم ناشناخته مانده است و نيازمند معرفي بيشتر است تا گردشگران و زائران و مردم بومي استان با آن آشنايي پيدا كنند.
جلالي خاطرنشان كرد: استان قم 350 اثر تاريخي ثبت شده دارد كه شامل مكانهايي از جمله تيمچه فرش قم، بازار كهنه، خانه هاي تاريخي استان، كاروانسراها، قلعه ها، بادگيرها، پل ها،غارها، آتشكده ها، آب انبارها و امامزادگان است.
وي با بيان اينكه تعدادي دفتر خدمات مسافرتي در اين نمايشگاه فعال است گفت: اين دفاتر تورهاي قم گردي، طبيعت گردي و كوير نوردي را طراحي كردهاند و آثار و اماكن شاخص استان قم را به طبيعت دوستان و گردشگران معرفي ميكنند.
وي ادامه داد: استان قم تالاب ها و طبيعت بي نظيري با گونه هاي مختلف طبيعي و جانوري دارد كه اين نمايشگاه فرصت خوبي براي معرفي جاذبه هاي گردشگري و تاريخي استان است.
علاقمندان مي توانند از ساعت 16 تا 22 با حضور در محل دائمي نمايشگاه هاي استان قم واقع در انتهاي بلوار امام موسي صدر از دومين نمايشگاه ملي صنايع دستي و گردشگري بازديد كنند. ك/3
/8138/ 1175
قم - ايرنا - معاون صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم بر اجرايي شدن بازاريابي صنايع دستي در تعامل با نهادهاي مختلف تاكيد كرد.