۲۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۰۳
کد خبر: 81999634
T T
۰ نفر

خشم چین از دعوت «دالایی لاما» به سازمان ملل

۲۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۰۳
کد خبر: 81999634
خشم چین از دعوت «دالایی لاما» به سازمان ملل

پكن - ایرنا - چین از اینكه «دالایی لاما» برای شركت در برنامه ها و نشست های مرتبط با اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به این سازمان دعوت شده است، ابراز خشم كرد.

به گزارش ایرنا، دولت چین كه به تازگی و در اظهارنظری غیرمنتظره اعلام كرد، «دالایی لاما» را به عنوان یك رهبر مذهبی به رسمیت نمی شناسد دعوت از وی جهت حضور در سازمان ملل را نیز تلاشی در راستای جداسازی تبت از خاك چین دانست.
از دیدگاه دولتمردان چین «دالایی لاما» یك رهبر تبعیدی است كه دولت در حال تبعیدش را در هند و با هدف منفك كردن تبت از خاك چین ایجاد كرده است.
بر اساس گزارش های منتشر شده، آمریكا و كانادا در حاشیه سی و یكمین نشست شورای حقوق بشر سازمان، این فرد را نیز برای شركت در كنفرانسی به منظور تقدیر از برندگان جایزه صلح نوبل، دعوت كرده اند.
«هونگ لی» سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز شنبه در سخنانی گفت كه آمریكا به رغم مخالفت های جدی چین باز هم بر دعوت از «دالایی لاما» پافشاری كرده و با این حساب مقررات بین المللی را زیر پا گذاشته است.
وی گفت كه «لاما» یك تبعیدی سیاسی است كه در لوای مذهب تلاش های استقلال طلبانه دارد و می كوشد تبت را از چین جدا كند.
او با بیان اینكه دعوت از این فرد در اجلاس های حقوق بشر به هیچوجه صحیح نیست تاكید كرد فردی كه از كشور خود گریخته است صلاحیت اظهار نظر در باره حقوق بشر را ندارد.
«هونگ» افزود كه چین با هر كسی و هر كشوری كه بخواهد به هر بهانه ای از این شخصیت دعوت كند، مخالفت می ورزد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت كه كشورهای ذی ربط باید از ورود به موضوع تبت كه جزو امور داخلی چین است خودداری ورزیده و به روابط خود با پكن لطمه نزنند.
او تصریح كرد كه نهادهای وابسته به سازمان ملل نیز باید در برنامه های خود دقت كنند تا رفتار آنان مغایر با منشور سازمان ملل نباشد و حق حاكمیت دیگر كشورها را نقض نكند.
چین دهها سال است كه مخالف دیدارهای «لاما» در خارج به ویژه با مسئولان رسمی كشورهای خارجی است.
رهبر معنوی جدایی طلبان تبت از سال 1959 تاكنون یعنی پس از قیام ناموفق مردم تبت علیه حاكمیت چین در هند زندگی می كند و دولت در تبعید خود را در «دارماسالا» این كشور تاسیس كرده است.
دولت چین اواخر آبان ماه سالجاری نیز با اعلام نگرانی از نفوذ عقاید و باورهای «دالایی لاما» رهبر در تبعید بودائیان تبت در میان مقام ها و مسوولان این كشور بویژه در مناطق تبت، به آنها گوشزد كرد در صورت پیروی از این فرد، مجازاتهای سختی را متوجه خود خواهند كرد.
آساق**231**1597