به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد توسعه فناوري نانو، اين پنل خورشيدي طيف وسيعي از طول موجها را تبديل به الكتريسيته ميكند.
محققان آزمايشگاه ملي لس آلاموس به دنبال استفاده از نقاط كوانتومي در شيشههاي منازل هستند، آنها قصد دارند با استفاده از نقاط كوانتومي پنلهاي خورشيدي شفاف توليد كرده و اين پنلها را در پنجرهها مورد استفاده قرار دهند.
نقاط كوانتومي مواد نيمههادي هستند كه ميتوانند الكترون يك حفره را در يك فضاي سه بعدي به دام اندازند، اين نقاط ابعاد بسيار كوچكي داشته و در حدود 10 تا 50 اتم دارند.
پيلهاي خورشيدي رايج معمولا طيف محدودي از پرتوهاي خورشيد را تبديل به انرژي الكتريكي ميكنند و بخش زيادي از پرتوها به گرما تبديل ميشود، اگر تمام نور تابيده شده به الكتريسيته تبديل شود، كارايي اين پيلها افزايش قابل توجهي پيدا ميكند، اين جايي است كه نقاط كوانتومي ميتوانند نقش خود را ايفا كنند.
آنها با داشتن ابعاد مختلف قادر به بهدام اندازي طيف وسيعي از طول موج نور خورشيد هستند، نقاط كوانتومي بزرگتر طول موجهاي نزديك به قرمز را به دام مياندازد و نانوذرات كوچكتر طول موجهاي نزديك به آبي و سبز را دريافت مي كنند.
محققان مركز فتوفيزيك خورشيدي پيشرفته در آزمايشگاه ملي لسآلاموس پنل خورشيدي ساختند كه در آن از نقاط كوانتومي با ابعاد مختلف استفاده شده است، به طوري كه ميتواند طول موجهاي مختلف نور خورشيد را به دام اندازد، اين پنل خورشيدي روي سطح يك پلاستيك شفاف ايجاد شده است.
نقاط كوانتومي با كارايي بالا نور خورشيد را به الكتريسيته تبديل ميكنند، نقاط كوانتومي مورد استفاده در اين پروژه از جنس مس، اينديم، سلنيم و گوگرد است، محصول نهايي كاملا شفاف است.
ويكتور كليموف از محققان اين پروژه ميگويد: اگر اين فناوري جايگزين پنلهاي خورشيدي رايج شود، در يك برج شبيه برج تجارت جهاني نيويورك ميتواند انرژي مورد نياز 350 آپارتمان را تأمين كند، اين معجزه فناوري نانو است.
علمي (1)** 9340**2017
تهران- ايرنا- پژوهشگران آزمايشگاه ملي لس آلاموس با استفاده از نقاط كوانتومي در پلاستيكهاي شفاف موفق به ساخت پنل خورشيدي شدند كه ميتوان از آن در پنجره ساختمانها استفاده كرد.