۲۴ اسفند ۱۳۹۴، ۱۴:۴۷
کد خبر: 82001985
T T
۰ نفر
آلودگي ناشي از زهكش سياه منصور دزفول سلامتي مردم را تهديد مي كند

دزفول - ايرنا - شوراي سلامت و امنيت غذايي دزفول نسبت به آلودگي ناشي از فاضلاب خام زهكش شهر سياه منصور به عنوان يك معضل بهداشتي در اين شهرستان واكنش نشان داد.

شهر سياه منصور كه با جمعيت مناطق اطراف كه در حال الحاق به اين شهر مي باشند بيش از 13 هزار نفر جمعيت دارد در بخش مركزي دزفول و در ابتداي جاده شوشتر واقع است.
عبور زهكش فاضلاب از شهر سياه منصور علاوه بر ايجاد مشكلات زيست محيطي، آلودگي ناشي از آن نيز معضلات بسياري براي اهالي موجب شده است.
به گزارش ايرنا ورود فاضلاب بخش هاي مختلف از جمله زندان دزفول ،چندين كارخانه و شركت توليدي همچنين فاضلاب برخي بخش هاي دزفول به زهكش سياه منصور باعث شده تا بهداشت و سلامت اهالي اين منطقه مورد تهديد جدي قرار گيرد.
اهالي منطقه كه از بوي نامطبوع اين زهكش به ستوه آمده اند در سالهاي اخير بارها براي حل معضل زيست محيطي از مسوولان ياري خواسته اند اما نتيجه اي نداشته است.
به گزارش ايرنا فرماندار و رييس شوراي سلامت و امنيت غذايي دزفول روز دوشنبه در نشست اين شورا گفت:ساماندهي زهكش سياه منصور به عنوان يك مطالبه مردمي
از اولويت هاي شوراي سلامت و امنيت غذايي دزفول مي باشد.
حبيب اله آصفي افزود:ساماندهي اين زهكش با توجه به حجم بالاي آن نيازمند تامين اعتبار ملي است و در اين راستا پيگيري لازم در دست انجام است.
عبدالحسين پورركني معاون عمراني فرمانداري ويژه دزفول نيز اعتبار مورد نياز براي ساماندهي زهكش سياه منصور را افزون بر 170 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت:به رغم قول مساعد مسوولان ذيربط در خصوص تامين اعتبار ملي براي ساماندهي زهكش سياه منصور تاكنون اعتباري به اين امر اختصاص نيافته است.
رييس اداره حفاظت محيط زيست دزفول نيز از جريمه چهار ميليارد ريالي يكي از كارخانه هاي صنعتي دزفول به دليل ورود پساب خام صنعتي آن به زهكش سياه منصور خبر داد و گفت:آلودگي ناشي از زهكش سياه منصور همچنان رو به تشديد است و بايد در اين راستا اقدام فوري انجام داد.
فرهاد قلي نژاد افزود: در صورتيكه مشكل فاضلاب خام زندان دزفول حل شود و از ورود آن به زهكش سياه منضور جلوگيري شود بخش زيادي از آلودگي ناشي از اين زهكش برطرف خواهد شد.
وي همچنين نسبت به تخليه فضولات انساني در زهكش هاي منطقه هشدار داد و گفت:تخليه فضولات انساني از سوي تانكرها در برخي مناطقي روستايي بحران زا شده و سلامت مردم را به خطر انداخته است.
اين عضو شوراي سلامت و امنيت غذايي دزفول اظهار كرد:راهكار حل مشكل فضولات انساني در دزفول تخليه آنها در حوضچه مخصوصي در تصفيه خانه فاضلاب اين شهر مي باشد.
قلي نژاد همچنين در خصوص اجراي طرح اتلاف سگ هاي ولگرد گفت: اين روش شيوه اي غلط بوده و تاييد نمي شود و تنها را عقيم سازي سگ هاي ولگرد مي باشد.
وي افزود:چند فرد خير براي اجراي طرح عقيم سازي سگ هاي ولگرد اعلام آمادگي كرده اند.
رضا پورآيين رييس مركز بهداشت دزفول نيز در خصوص ساماندهي واحدهاي شستشوي هويج گفت:با توجه به مهلت داده شده به اين واحدها در صورتيكه نسبت به بهداشتي كردن فعاليت خود اقدام نكنند طبق حكم دادستاني پلمب خواهند شد.
در نشست شوراي سلامت و امنيت غذايي دزفول در خصوص معضل آتش زدن محل دفع زباله هاي شهري دزفول و شهرهاي اقماري اين شهرستان بحث و تبادل نظر شده و موضوع عرضه قليان در برخي قليان سراها و بوستان ساحلي علي كله تصميم گيري شد.
شهرستان دزفول با كمتر از 500 هزار نفر جمعيت در شمال خوزستان واقع است.
6068