به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سورنا ستاري در بازديد از سازمان انتقال خون اظهار كرد: يكي از مهمترين موضوعاتي كه معاونت علمي روي آن سرمايه گذاري مي كند، دستاوردهاي علمي و فناوري بر اساس ميزان تاثيرگذاري آنها در توسعه علمي و فناوري كشور است.
وي با اشاره به اينكه مهمترين عامل توسعه علم و فناوري كشور مغز و فكر جوانان است كه بايد از اين ظرفيت در راستاي انتقال دانش فني استفاده كرد، افزود: در حوزه پزشكي بيشترين نياز ما به مغزهاي متفكر حوزه ژنتيك است كه از اين نظر با كمبود نيروي انساني مواجه هستيم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري تاكيد كرد: خريد دستگاه و تجهيزات شكل دهنده پژوهش نيست، بلكه مغز و استفاده از نيروي انساني كارآمد است كه مي تواند پژوهش و تحقيقات را در كشور شكل داده و توسعه دهد.
وي بيان كرد: يكي از بزرگترين مزيت هاي كشور داشتن نيروي انساني جوان و تحصيل كرده است كه از نظر سطح علمي بسيار بالا است و بايد از اين سرمايه ملي به خوبي بهره برد.
ستاري گفت: نيروي انساني بزرگترين پشتوانه سازمان ها است و بايد از اين پشتوانه عظيم به درستي استفاده و آينده را براي آنها فراهم كرد؛
وي افزود: برخلاف باورهاي قديمي در مديريت كشور، انتقال دانش و فناوري يادگرفتني است و قابل خريدن از ديگر كشورها نيست.
ستاري با اشاره به اينكه پژوهش بايد در بستر بخش خصوصي انجام شود، بيان كرد: اگر پژوهش در سازمان هاي دولتي انجام شود، متوقف مي شود به همين دليل بايد سازمان هاي دولتي براي انجام پژوهش هاي مورد نياز خود به بخش خصوصي و شركت هاي خصوصي اعتماد كنند.
وي با بيان اينكه انجام تحقيقات و پژوهش ها بر اساس پرداخت حقوق دولتي، ابتداي انحراف است، افزود: بايد پژوهش ها در سيستم دولتي سبك و چابك باشند و بيشتر تحقيقات و پژوهش ها برون سپاري شود زيرا با بزرگ شدن سازمان ها و وزارتخانه ها به جايگاه مناسبي دست نخواهيم يافت.
به گفته معاون علمي و فناوري رياست جمهوري، برون سپاري تحقيقات و پژوهش ها به مراكز خصوصي بهترين راهكار براي گرفتن تخفيفات لازم و انتقال دانش به كشور است.
ستاري افزود: در گذشته انتخاب شريك خارجي براي سازمان ها و مراكز با خريد دانش فني نيز همراه بود كه اين موضوع مهمترين عامل عدم توسعه علم و فناوري محسوب مي شود به همين دليل تاكيد و توصيه ما در اين دوره شراكت با كشورهاي ديگر به شرط انتقال دانش فني است.
** ارايه تجهيزات پزشكي در نمايشگاه تجهيزات و مواد آزمايشگاهي ساخت ايران
ستاري در ادامه با بيان اينكه نمايشگاه تجهيزات و مواد آزمايشگاهي ساخت ايران سال آينده به سمت ارايه تجهيزات پزشكي هدايت خواهد شد، گفت: سازمان انتقال خون كشور خط مقدم حوزه پزشكي و جزء نهادهاي موثر در اين حوزه است كه مي تواند در اين حوزه نقش بسزايي داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه اين نمايشگاه مي تواند بازار خوبي براي شركت هاي خصوصي و سازمان هاي دولتي باشد، خاطرنشان كرد: زيرساخت هاي مختلف پزشكي در اين نمايشگاه به نمايش درمي آيد.
ستاري در خصوص اختصاص سوبسيد به فناوري هاي بالا در كشور، بيان كرد: معاونت علمي به تكنولوژي هاي بالا 50 درصد سوبسيد ارائه مي كند و در صورت اعلام نياز به سازمان انتقال خون نيز اين سوبسيد ارائه خواهد شد.
وي توسعه ارتباطات بينالمللي را بسيار ضروري دانست و گفت: اقدامات سازمان انتقال خون براي توسعه روابط بينالملل مورد حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري قرار خواهد گرفت، زيرا يكي از سياست هاي اين معاونت، حمايت از توسعه روابط بينالمللي براي توسعه علم و فناوري است.
ستاري، توسعه مناسب ايران در حوزه بيوتكنولوژي را نمونه خوبي براي توسعه علم و فناوري در كشور بيان كرد و ادامه داد: شركت هاي بسيار خوب و معتبري در حوزه بيوتكنولوژي در كشور و منطقه داريم كه بايد از اين نمونه مناسب در ديگر حوزه هاي علمي نيز استفاده كرد.
** لزوم بهره مندي از شركت هاي دانش بنيان در سازمان انتقال خون
دكتر اميرعلي حميديه دبير ستاد توسعه سلول هاي بنيادي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نيز در اين بازديد، گفت: سازمان انتقال خون جايگاه بالايي در وزارت بهداشت دارد و خدمات خوبي در سراسر كشور ارائه مي كند بنابراين توصيه مي كنيم كه از توانمندي شركت هاي دانش بنيان بيشتر استفاده و تبديل علم به ثروت با جديت بيشتري دنبال شود.
در ادامه اين بازديد از كتاب 'عملكرد سال 93 نظام مراقبت از خون و آموزش هاي باليني و آزمايشگاهي براي كاركنان طب انتقال' با حضور معاون علمي و فناوري رياست جمهوري رونمايي شد.
علمي (1)** 9340**1834
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري خبر داد:
حمايت از برندسازي محصولات ايراني در راستاي توسعه علمي كشور
۲۴ اسفند ۱۳۹۴، ۱۶:۳۸
کد خبر:
82002159
تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رياست جمهوري برندسازي محصولات ايراني را ابزاري مهم در راستاي توسعه علم و فناوري در كشور دانست و گفت: اين معاونت از برندسازي محصولات توليدي كشور ازجمله توليدات و مشتقات خوني حمايت مي كند.