به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، فاطمه تبياتي از محققان اين طرح گفت: اين بهينه سازي كه از طريق استفاده از نانوپودر همزمان با اعمال فرايند جوشكاري صورت گرفت، موجب بهبود عملكرد مكانيكي قطعه جوشكاري شده خواهد شد.
وي بيان كرد: لازم به ذكر است نتايج اين تحقيق را مي توان در اغلب صنايع از جمله صنايع حمل و نقل، هوافضا، كشتي سازي و نظامي لحاظ كرد.
وي اظهاركرد: فرآيند جوشكاري يكي از روش هاي رايج در اتصال قطعات فلزي محسوب مي شود، تاكنون روش هاي جوشكاري متفاوتي به منظور اتصال قطعات با جنس و شرايط كاري متفاوت ابداع شده است، اغلب اتصالات جوشكاري شده به دليل عيوب ناشي از دماي بالاي اين فرآيند، خواص ضعيف تري نسبت به نواحي جوشكاري نشده دارند.
وي افزود: امروزه تحقيقات گسترده اي در زمينه هاي ابداع فرآيندهاي جوشكاري نوين و بهبود عملكرد و عمر كاري قطعات جوشكاري شده صورت گرفته است.
تبياتي از مصرف بالاي انرژي و حضور عيوب ذاتي در مقاطع جوشي به عنوان دو نقيصه بزرگ استفاده از فرآيند هاي جوشكاري متداول ياد كرد و افزود: هدف از انجام اين پژوهش، معرفي جوشكاري نقطه اي اصطكاكي اغتشاشي به عنوان يك فرآيند جوشكاري مقرون به صرفه و سازگار با محيط زيست بوده است.
وي ادامه داد: در اين تحقيق سعي شده با استفاده از نانوپودر كاربيد سيليسيوم در اعمال فرآيند جوشكاري ورق هاي فولادي، خواص مكانيكي اتصالات جوشكاري شده بهينه سازي شود.
وي گفت: با استفاده از فرآيند جوشكاري نقطه اي اصطكاكي اغتشاشي علاوه بر صرفه جويي 90 درصدي در مصرف انرژي و 40 درصدي در هزينه مربوط به تجهيزات، مي توان طيف وسيعي از مواد، از جمله مواد فلزي و پليمري را به هم متصل كرد.
تبياتي افزود: همچنين استفاده از نانوپودر كاربيد سيليسيوم همزمان با اعمال فرآيند جوشكاري به ايجاد نقطه جوش هاي نانوكامپوزيتي منجر شده است، نقطه جوش هاي مذكور از استحكام، سختي و چقرمگي بالاتري نسبت به حالت غيركامپوزيتي برخوردارند.
به گفته اين محقق، نانوذرات كاربيد سيليسيوم با قفل كردن مرز دانهها و ممانعت از مهاجرت آنها موجب بروز ريزساختار دانهريز درمنطقه اتصال جوشكاري ميشوند،پديدهي مذكور، بهبود خواص مكانيكي اين اتصالات جوشي را در پي خواهد داشت.
اين طرح در قالب پاياننامه كارشناسي ارشد به عنوان پاياننامه مورد نياز صنعت به تاييد داوران ستاد ويژه توسعه فناوري نانو رسيده است.
علمي (1)**9340**2017
با همكاري دانشگاه اميركبير و شركت ايران خودرو صورت گرفت:
بهينه سازي خواص مكانيكي مقاطع جوش به كمك نانوذرات
۲۵ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۲۴
کد خبر:
82002949
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه صنعتي اميركبير با همكاري شركت ايران خودرو در يك تحقيق آزمايشگاهي اقدام به بهينه سازي خواص مكانيكي قطعات جوشكاري با استفاده از فناوري نانو كردند.