۲۵ اسفند ۱۳۹۴، ۱۲:۰۴
کد خبر: 82003143
T T
۰ نفر
كاهش 50 درصدي روابط تجاري ايران و ويتنام در پنج سال گذشته

تهران- ايرنا- رئيس اتاق بازرگاني ويتنام گفت: در پنج سال گذشته روابط تجاري دو كشور نصف شد و به 85 ميليون دلار در سال رسيد.

«ووتين لوك» امروز (سه‌شنبه) در همايش فرصت‌هاي تجاري و سرمايه‌گذاري ايران و ويتنام اضافه كرد: در اين سفر 40 شركت ويتنامي به ايران آمده‌اند تا با همتايان خود در ارتباط با گسترش همكاري‌‌هاي اقتصادي دوجانبه مذاكره كنند.
وي هدف روابط تجاري دو كشور را ارتقاي سطح مبادلات تجاري به دو ميليارد دلار در پنج سال آينده عنوان كرد و گفت: در پنج سال گذشته روابط تجاري دو كشور نصف شد و به 85 ميليون دلار رسيد.
رئيس اتاق بازرگاني ويتنام حجم مبادلات تجاري دو كشور در سال گذشته را 105 ميليون دلار ذكر كرد و گفت: بخشي از كاهش حجم مبادلات به دليل اعمال تحريم‌ها عليه ايران بوده است.
وي اضافه كرد: اكنون كه تحريم‌ها رفع شده است، مي‌توانيم آنچه از دست داده‌ايم را احيا و حجم مبادلات را به سرعت دوبرابر كنيم.
ووتين لوك ادامه داد: برداشته شدن تحريم‌ها عليه ايران، فرصت بسياري براي براي گسترش همكاري‌هاي بين دو كشور فراهم مي‌كند.
وي گفت: ويتنام 96 تا 97 درصد تعرفه‌هاي وارداتي خود را به نزديك صفر رسانده است و فعالان اقتصادي از فرصت‌هاي بسياري مي‌توانند برخوردار شوند تا از بازار بزرگ موجود استفاده كنند.
ووتين لوك گفت: تبادل هيات‌هاي تجاري بين دو كشور مي‌تواند راه را براي استفاده حداكثري در زمينه‌هاي مختلف باز كند.
وي اضافه كرد: ايران سومين كشور بزرگ واردكننده برنج است و ويتنام يكي از صادركنندگان بزرگ اين محصول است؛ چرا در اين شرايط ما روابط تجاري نداريم؟
رئيس اتاق بازرگاني ويتنام گفت: ما در زمينه پارچه و صنايع نساجي مي‌توانيم روابط گسترده‌اي داشته باشيم و نيمي از نياز ايران در زمينه كفش نيز مي‌تواند از كشور ويتنام تامين شود.
وي گفت: اگر فعالان اين حوزه‌ها را به هم مرتبط كنيم، مي‌توانيم به سرعت حجم روابط دو كشور را افزايش دهيم.
رئيس اتاق بازرگاني ويتنام واردات فرش از ايران را از ديگر حوزه‌هاي همكاري دو كشور قلمداد كرد و گفت: فرش‌هاي ايراني در خانه همه ويتنامي‌ها مي‌تواند باشد.
به گزارش ايرنا، شامگاه بيست و ششم دي ماه با انتشار گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره انجام تعهدات هسته اي ايران در برنامه جامع اقدام مشترك (برجام)، اجراي تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) يعني روند لغو تحريم هاي هسته اي غرب عليه تهران آغاز شد.
بر پايه برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) كه بيست و سوم تيرماه بين جمهوري اسلامي ايران و گروه 1+5 (انگليس، فرانسه، آمريكا، روسيه و چين به همراه آلمان) با حضور اتحاديه اروپا نهايي شد، بايد در ازاي كاهش برخي فعاليت هاي اتمي تهران، تحريم هاي هسته اي عليه اين كشور لغو شود.
«ترانگ تان سانگ» رئيس جمهوري ويتنام (Truong Tan Sang)، بيست و سوم اسفندماه در سفري سه روزه به ايران وارد تهران شد.
قرار است رئيس جمهوري ويتنام در اين سفر درباره افزايش روابط دوجانبه به ويژه در بخش اقتصادي، مالي، بانكي و نفت و گاز با مقام هاي كشورمان گفت وگو كند.
مناسبات اقتصادي ايران و ويتنام از 80 ميليون دلار در سال 2010 ميلادي به 300 ميليون دلار در سال 2013 رسيد و دو كشور گام هايي براي توسعه مناسبات اقتصادي در دوران پساتحريم برداشته اند.
رئيس جمهوري اسلامي ايران بيست و چهارم اسفند در ديدار همتاي ويتنامي خود در تهران، از حصول توافق هايي در موضوعات مهم اقتصادي با ويتنام خبر داد و گفت: تصميم گرفتيم حجم مبادلات ايران و ويتنام كه اكنون حدود 350 ميليون دلار است، در پنج سال آينده به دو ميليارد دلار افزايش يابد.
اقتصام ** 9189 ** 3053**1961
۰ نفر