۲۷ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۴۹
کد خبر: 82005752
T T
۰ نفر
نخستين مكتب خانه موسيقي مقامي كشو در خراسان شمالي افتتاح شد

بجنورد- ايرنا- اين مركز با حضور مديركل دفتر موسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد به منظور ساماندهي موسيقيدانان استان افتتاح شد.

مديركل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالي پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا هدف از افتتاح اين مركز را ساماندهي هنرمندان موسيقي مقامي و برگزاري كارگاه ها و آموزشگاه هاي موسيقي در استان دانست.
وي با بيان اينكه موسيقي مقامي استان ثبت يونسكو شده است افزود: لازم بود كه زيرساخت هاي موسيقي مقامي در استان فراهم شود كه با افتتاح اين مركز به اين مهم دست پيدا كرديم.
وي با بيان اينكه از آنجايي كه موسيقي مقامي در اين استان يكي از اولويت‌هاي فرهنگي به شمار مي رود خاطرنشان كرد: انتظار داريم افتتاح اين مركز بتواند شروع برگزاري همايش ها و جشنواره هاي بيشتري در استان باشد.
ثابت قدم وحيد افزود : جوانان سرمايه هاي معنوي و اجتماعي ما مي باشند و تقويت روحيه نشاط و شادماني از ملزومات خط مش كاري ما مي باشد.
وي در ادامه گفت: در اين مكتب خانه شيوه بخشي گري را تدريس مي كنيم كه مباني آن معرفت افزايي،جوانمردي، شهامت و ايثارگري مي باشد.
درافتتاحيه اين مركزهوشنگ جاويد از پژوهشگران عرصه موسيقي كشور و سرپرست شهرداري بجنوردو تعدادي از اساتيد عرصه موسيقي استان حضور داشتند.
اين مركز با همكاري اداره فرهنگ و ارشاد خراسان شمالي و شهرداري بجنورد در محل فرهنگسراي شهروند افتتاح شد.
موسيقي بخشي‌هاي خراسان كه مجموعه‌اي از شعر، ادبيات، عرفان و اخلاق را دربر مي‌گيرد به كوشش هوشنگ جاويد و مجتبي قيطاقي در تاريخ يكم تيرماه ۱۳۹۰ به عنوان ميراث فرهنگي معنوي يونسكو به ثبت رسيد و در حال حاضر اين سبك از موسيقي در استان داراي 25 نفر استاد حرفه اي در موسيقي مقامي مي باشد.
بخشي لقبي است كه به برخي از نوازندگان دوتار در شمال خراسان و تركمن‌صحرا داده مي‌شود. بخشي‌ها نوازندگان دوتار، آوازخوان، داستان گو، سراينده و سازنده ساز -دوتار-هستند بخشي‌هاي خراسان كه در مناطق شمالي اين استان زندگي مي‌كنند و شغل اصلي آنها كشاورزي است در زمره اصيل ترين دوتار نوازاني هستند كه به طور شفاهي و سينه به سينه انواع داستانها، حماسه‌ها را براي مردم روايت مي‌كنند.
اصلي‌ترين مراكز بخشي‌ها قوچان، بجنورد و شيروان است به اين دليل اينكه خوانندگان گاهي علاوه بر زبان كرمانجي به زبان تركي آذربايجاني نيز تكلم مي‌كردند كشور آذربايجان قصد ثبت موسيقي مقامي خراسان را داشت. كه در پي دريافت نامه‌اي از يونسكو ايران مدارك مورد نياز را آماده كرد و آن را به ثبت رساند.
6003/ 6042