۲۹ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۲۷
کد خبر: 82007323
T T
۰ نفر
تحلیل‌گران چینی: «ترامپ» پرورش یافته مكتب انزواطلبی است

پكن - ایرنا - ناظران و تحلیلگران چینی برای این باورند كه سیاست های «دونالد ترامپ» از نامزدهای پیشتاز حزب جمهوری خواهان در انتخابت ریاست جمهوری آمریكا در قبال چین نگران كننده است.

به گزارش ایرنا، آنها تاكید دارند كه «ترامپ» افكاری حمایت گرایانه و افراط گونه دارد و در سخنرانی های خود بارها چین را مورد انتقاد قرار داده و خواستار تجدید نظر در روابط با پكن شده است.
«كوجیه» یكی از روزنامه نگاران چینی خاطرنشان می كند كه لفاظی های پرخاشگرایانه نامزد ریاست جمهوری آمریكا علیه دولت پكن موضوعی نیست كه بتوان به سادگی از كنار آن گذشت.
وی در مطلبی كه روزنامه گلوبال تایمز یكی از ارگان های حزب حاكم كمونیست چین از او به چاپ رسانده، خاطرنشان می كند: این مساله نه تنها دولتمردان بلكه شهروندان چینی را نیز نگران كرده است.
وی در این گزارش تاكید می كند كه این سیاست ها كه از سوی برخی مانند «ترامپ» عنوان می شود در واقع نشان از مشكلات فراوان اجتماعی و اقتصادی در آمریكا دارد.
نویسنده و تحلیلگر چینی تصریح می كند كه برخی از نامزدهای انتخاباتی آمریكا عصبانیت خود را از اوضاع نابسامان اجتماعی آن كشور به روی چین خالی می كنند.
او تاكید می كند كه رویكرد پشتیبانی فزاینده از ترامپ در آمریكا نشان می دهد كه آن كشور با سیاست های حمایت گرایانه خود در حال منزوی سازی بیشتر آمریكاست و این می تواند صدمات فراوانی به روابط واشنگتن و پكن وارد كند.
«جانگ جیجو» از محققان دانشگاه روابط خارجی پكن نیز معتقد است: ترامپ عنصر پرورش یافته مكتب انزواطلبی و یكجانبه گرایی است و این را می توان از اظهاراتش درباره دیگر كشورها و دیگر اقوام و مذاهب مختلف دریافت.
وی تاكید می كند كه برخی در آمریكا تاب دیدن ورود اقتصادهای قوی و نوظهور به عرصه جهانی را ندارند و به هر شكل قصد رویارویی با آن را دارند.
برخی از رسانه های گروهی آمریكا هم به چین حمله كرده و خواستار تغییر مواضع واشنگتن در قبال پكن شده اند و در گزارش های خود آورده اند واردات از چین بین سال های 1999 تا 2011 میلادی باعث بیكاری 2 میلیون و 400 هزار آمریكایی شده است.
به همین دلیل «جانگ» معتقد است كه از دیدگاه برخی، در آمریكا ترامپ كه گفته است بر روی واردات چین 45 درصد تعرفه می گذارد می تواند گزینه خوبی به منظور بهبود شرایط اقتصادی آن كشور باشد.
«لی كچیانگ» نخست وزیر چین این هفته در نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پكن گفته بود كه اگر بتوان بر اختلافات چین و آمریكا مدیریت كرد، می توان اشتراكات را به پیش برد. به همین سبب فرقی نمی كند چه كسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریكا شود.
آساق**231**1597