۴ فروردین ۱۳۹۵، ۱۱:۲۷
کد خبر: 82010366
T T
۰ نفر

اميد تازه براي درمان اختلال رواني دوقطبي

۴ فروردین ۱۳۹۵، ۱۱:۲۷
کد خبر: 82010366
اميد تازه براي درمان اختلال رواني دوقطبي

تهران - ايرنا - محققان مي‌گويند كه به يافته‌هاي تازه‌اي براي درمان اختلال دوقطبي (بايپولار) رسيده‌اند.

به گزارش ايرنا از پايگاه ساينس ديلي، بيماران دچار اين اختلال دو حال شيدايي و افسردگي مزمن را تجربه مي‌كنند. بدين صورت كه براي مدتي از افسردگي رنج مي‌برند و بعد به حالت شيدايي مي‌رسند. بنا بر شدت اين دو دوره بيماري دو قطبي به دو نوع يك و دو تقسيم مي‌شود.
يك گروه از محققان بيماري‌هاي اعصاب و روان در ايالت فلوريداي آمريكا دسته‌اي از ژن‌ها را شناسايي كردند كه وجود آنها احتمال ابتلا به بيماري دو قطبي را به اندازه زيادي افزايش مي‌دهد. اين كشف مي‌تواند منجر به شناخت درمان‌هايي شود كه به طور خاص اين ژن‌ها را هدف قرار بدهند.
در اين تحقيق ژن‌ PDE10A ، يكي از ژن‌هايي است كه داشتن آن ممكن است به بروز بيماري دو قطبي بيانجامد و تحت مطالعه دقيق قرار گرفت. اين ژن پروتئيني توليد مي‌كند كه در بروز دوره‌هاي شيدايي و افسردگي در افراد بسيار موثر است.
ران ديويس، رئيس بخش عصب‌شناسي مركز تحقيقي اسكرپيس كه اين تحقيق در آن انجام شده است، مي‌گويد: ما از اين ايده شروع كرديم كه تغييرات خلقي در بيماران مبتلا به اختلال دو قطبي ممكن است به تغيير تركيبات اين پروتئين‌ها مربوط باشد. ما دريافتيم كه اين حدس درست است. اين تغييرات در ژن‌ها باعث تغيير عملكرد آنها مي‌شود كه بخت ابتلا به بيماري دو قطبي را در يك فرد بالا مي‌برد.
اين گروه از محققان به بررسي بافت‌هاي مغزي افراد مبتلا به بيماري دو قطبي و مقايسه آن با افراد سالم پرداختند.
دكتر كورتني مك‌مالن، از نويسندگان اين تحقيق مي‌گويد كه پروتئين PDE10A19 از آنجا حايز اهميت است كه ما تا همين چند وقت پيش نمي‌دانستيم كه در انسان هم وجود دارد. اين پروتئين در برخي از پستانداران يافت مي‌شود. وقتي ما به طور كامل به طرز كار اين پروتئين در سيستم عصبي پي ببريم مي‌توانيم دارويي درست كنيم كه مانند آن عمل كند و در درمان سيستم‌هاي عصبي كه اين پروتئين به طور كامل كار نمي‌كند- و در نتيجه اختلالات رواني به‌وجود مي‌آيد- از آن استفاده كنيم.
دكتر ديويس عقيده دارد كه پيچيدگي «بيان ژن» در مغز انسان بسيار زياد است و تا به حال «دستكم» گرفته شده است. به گفته ديويس، آينده عصب‌شناسي ژنتيكي بايد با مطالعه عميق قابليت هر ژن براي توليد پروتئين‌هاي مخصوص شروع شود. چرا كه نتيجه‌گيري اشتباه مي‌تواند به درمان‌هاي نادرست براي بيماران مبتلا به اختلالات رواني بيانجامد.
ديويس مي‌گويد: ما هنوز بايد چيزهاي زيادي در مورد خانواده بزرگ آنزيم‌ها و نقش آنها در بيماري‌هايي مثل اختلال دو قطبي بياموزيم.
علمي **1311**2017
۰ نفر